Skip to navigation Skip to main content
11435 - 10 redenen voor een wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental (1)

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental wordt al jaren lang druk bezocht en dat is niet gek. Met 284 pistekilometers, 90 liften en 81 berghutten is het een waanzinnig groot skigebied. Veel Nederlanders die op zoek zijn naar gezelligheid trekken jaar in jaar uit naar Ellmau of Westendorf. Gezinnen zoeken echter iets meer rust in Söll, Scheffau of Brixen im Thale. Wat maakt SkiWelt zo speciaal? Gezellige après-ski, leuke familiebestemmingen en goede berghutten vind je op genoeg andere plekken in de Alpen. In dit lijstje vind je tien dingen die SkiWelt nét dat beetje extra geven.

#1. Waanzinnig groot skigebied

Met 284 pistekilometers mag SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental zich één van de grootste skigebieden van Oostenrijk noemen. Door de vele kilometers aan piste kun je er geweldige dagtochten maken. Daarnaast zijn de pistes in SkiWelt over het algemeen goed te doen, waardoor het gebied ook voor de beginnende skiër geschikt is.

#2. Iglodorp in Brixen

Het Alpeniglu Dorf is een bezienswaardigheid op zich. Je komt er door de gondel vanuit Brixen im Thale naar Hochbrixen te nemen. In het iglodorp vind je o.a. een restaurant, ijsbar en een ijsbeeldexpositie. Een leuk detail is dat wanneer je een drankje bij de bar besteld deze geserveerd wordt in een glas van ijs. Daarnaast is het mogelijk om in één van de iglo's te overnachten.

11435 -  (3)

#3. Kinderen tot 15 jaar gratis

Van 7 tot 20 december 2019 en van 14 maart tot 13 april 2020 is het extra aantrekkelijk om met het gezin naar SkiWelt te gaan. Tijdens deze weken skiën kinderen tot vijftien jaar gratis bij aanschaf van een skipas van een volwassenen voor minimaal 3 dagen. Verder heb je Men's and Ladies Days. Op deze dagen betalen volwassen mannen of vrouwen de prijs van een jeugdskipas. Voor vrouwen is dit iedere woensdag vanaf 8 januari 2020, voor mannen is dit iedere dinsdag vanaf 7 januari 2020. 

#4. Groot avondskigebied

Mocht je het na een hele dag skiën nog niet zat zijn, dan worden er ’s avonds in Söll 10 pistekilometers voor je verlicht. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te gaan rodelen. Voor de avonduren moet je wel een aparte skipas aanschaffen. Een avondkaart skiën kost voor een volwassene € 27,- en een avondkaart rodelen kost voor een kind € 21,50.

#5. 81 gezellige berghutten

Naar een bergrestaurant in SkiWelt hoef je absoluut niet lang te zoeken. Met 81 berghutten is er eigenlijk altijd wel eentje in de buurt. In dit culinaire skigebied zijn bijna alle restaurants voorzien van een uitstekende, traditionele keuken. De Rübezahl Alm in Ellmau en de Alpenrosenhütte in Westendorf zijn absolute aanraders.

11435 -  (4)

#6. De après-ski in Westendorf

Westendorf staat bekend om zijn gezellige, oer-Hollandse après-ski. Wolter Kroes heeft inmiddels bijna wel een standbeeld in het dorp verdiend. Voor een knallend feestje moet je in Gerry's Inn, de Karat Bar of Moskito zijn.

#7. Gewaagde afdalingen van de Hohe Salve

SkiWelt niet uitdagend? Hoe kom je daar nou bij! De zwarte afdaling van de Hohe Salve heeft een hellingspercentage van maar liefst 74%. Hiermee is het één van de steilste pistes van de Alpen. De zwarte afdaling 'Alpen Seite' vanaf de Choralpe is ook een aanrader.

#8. Après-ski Weken

Van 7 tot 29 maart 2020 zijn er ‘Skihütten Gaudi’ weken in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Op de terrassen van de berghutten vinden er dan elke dag live optredens plaats. Zowel in het dal als op de berg is het groot feest met de bands, traditionele Tiroler acts en zangers en zangeressen. 

11435 -  (5)
Skigebieden

#9. Adrenalinekick in de SkiWelt

Met vijf funparks, twee Ski Movie pistes, drie rodelbanen en diverse snelheidstracks valt er in de SkiWelt genoeg te beleven. De meest bijzondere attracties zijn de snelheidspiste in Brixen (piste nr. 7), de Ski Movie Slalom in Scheffau am Wilder Kaiser (piste nr. 66), de boarders playground in Westendorf en de Hexenwelle in Söll (piste nr. 46).

#10. Carnaval in SkiWelt

Van 20 tot 25 februari 2020 is het feest in SkiWelt en wordt er carnaval gevierd. Kijk niet raar op als je ineens ingehaald wordt door een stel smurfen, Pokémons of Winnie de Pooh figuren. De grootste feesten vinden plaats in de Stöcklalm en Moonlightbar in Söll. Het iglodorp in Brixen im Thale viert ook een feestje tijdens carnaval

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.