1 februari 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

De baas van het luxe hotel “Alpen Residence” in Ehrwald staat tevens aan het hoofd van het toerismeverband van de Zugspitz Arena. In zijn hotel is het gebruikelijk dat er elke zondagavond een galadiner van een gangetje of zes op het menu staat, om de nieuwe lichting gasten gelijk een ‘met-de-neus-in-de-boter gevoel’ te bezorgen. Aan zijn uitnodiging om aan te schuiven gaven wij dan ook gretig gehoor.

Een kosmopolitische gastronomiedeskundige op een galadiner...

Slaap

Na de Vitello Tonato, de zeeduivel en de runderfilet in cognacsaus rolden we voldaan onze taxi in en keerden we terug naar ons hotel in Berwang

Na door Ehrwald en Lermoos positief te zijn verrast, was nu de beurt aan Berwang. We stapten het hotel uit, staken de straat over, bonden de ski’s onder en konden op pad. Al snel bleek ook Berwang allerminst teleur te stellen. Het gebied was niet erg groot en wegens ons drukke programma gingen we als razenden te keer, maar de omstandigheden waren perfect en we genoten zichtbaar. Berwang: ruim voldoende! Op naar

De Combilift in Berwang

Biberwier

Terwijl een uiterst traag stoeltjesliftje ons een enorm eind de berg op sleepte, lieten de elementen zich gelden. Het liftje ging steeds langzamer terwijl de windstoten in kracht sterk toenamen. Toen we eindelijk boven waren, vluchtten we een restaurant in, waar we al snel te horen kregen dat het liftje intussen was gesloten wegens te hevige storm.

Berghut

De berghut bleek een uitstekende schuilplaats annex restaurant. Mijn cordon blue bestond uit twee op elkaar gestapelde Wiener schnitzels met wat ham en kaas ertussen en ook de gerechten van mijn reisgenoten schoven als zoete koek naar binnen. Buiten leek de storm wat te gaan liggen, dus we besloten ons aan de afdaling te wagen.

Naarmate we verder afdaalden, werden de omstandigheden steeds minder onplezierig. Tussen de sneeuwvlokken door was wel te zien dat er in dit kleine gebiedje heerlijk geskied moet kunnen worden. Maar niet door ons, voor ons had het programma iets anders in petto.

Wordt vervolgd...

Meer informatie over de Zugspitz Arena >>

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt