Skip to navigation Skip to main content

Sneeuwdump: en wéér een meter verse sneeuw! (foto's)

De depressie die gisteren in Duitsland voor sneeuw zorgde, is inderdaad overgewaaid naar de de Noordalpen. Aan het begin van de avond begon het met sneeuwen en vanmorgen waren alle webcams weer wit. Ook vandaag sneeuwt het aan de noordflank nog flink door. De hoeveelheden kunnen hierdoor zomaar weer oplopen richting een meter verse sneeuw. Met een sneeuwgrens van onder de 1000 meter, zijn ook de dalen weer heerlijk wit. November is ons tot nu toe gunstig gezind qua sneeuw! Na vandaag gaat de zon zich weer meer laten zien, maar de temperaturen blijven gelukkig aan de lage kant.

Verse sneeuw in Winterberg

Ook in de Ardennen, het Sauerland en Zuid-Duitsland heeft het gesneeuwd. Gisteren kon je op Snowplaza lezen dat in Winterberg de eerste sneeuw van het seizoen is gevallen. De hoeveelheden zijn hier weliswaar niet zo groot als in de Alpen, maar het begin is er! De meeste sneeuw is gevallen in het westen van Oostenrijk en het oosten van Zwitserland. Hier kunnen de hoeveelheden na vandaag zomaar weer oplopen richting de meter! Niets staat de geplande opening van veel skigebieden hierdoor nog in de weg!

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >

Lech am Arlberg

Montafon, Kristberg

Montafon, Kristberg

Brand

Ischgl

Saalbach

Hinterglemm

Zauchensee

Oberstdorf, Söllereck

Zinal

Val Thorens

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.