Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: zonnig skiweer en sneeuw

Sneeuw in Oostenrijk

De afgelopen dagen is er aardig wat sneeuw gevallen. Gisteren was er sprake van een storing in de zuidoostelijke helft van Oostenrijk. Deze storing heeft in de Steiermark voor zeker 20 cm verse sneeuw gezorgd. De storing zorgt vandaag ook nog voor sneeuw in Oostenrijk. Hier is het vandaag bewolkt met lichte sneeuwval. Later op de dag komen er vanuit het westen opklaringen. Het is wel koud met temperaturen rond de -5 graden. Vanavond zakt de temperatuur nog iets en blijft het sneeuwen, met het zwaartepunt in het noordoosten, maar ook in het Zuiden en de Steiermark gaat er nog wat sneeuw bij komen. Hieronder een webcambeeld van de sneeuwval in Karinthië.

De komende dagen

In het Oosten van Oostenrijk blijft het morgen overwegend bewolkt, zij heeft nog last van het wegtrekkende front. Vanuit het Westen klaart het op en wordt het zonnig. Vrijdag en zaterdag klaart het overal op en kun je op de piste genieten van zonnig skiweer. Wel blijft het koud. Wat het weer daarna gaat doen is nog enigszins onzeker. Waarschijnlijk wisselen wolken en zon elkaar af en gaat er misschien nog wat sneeuw vallen. De zondag is echter nog ver weg, dus meer daarover in het volgende Alpenweerbericht.

Zon in Frankrijk

In Frankrijk is de zon vandaag al te zien. De wind neemt af, kortom: perfect skiweer. De zon blijft schijnen tot en met zaterdag. Zondag zal de zon ook nog te zien zijn, maar is er ook kans op sluierbewolking. Hieronder een aantal webcambeelden van vandaag in Frankrijk.

Zon in Tignes en Val Thorens.

Ook in Zwitserland klaart het vandaag op en is het de komende dagen geheel onbewolkt (misschien wat sluierbewolking). Vanaf zondag verschijnen ook hier wolkenvelden en wordt het kouder. In Italië kan er vandaag nog wat sneeuw vallen, maar ook hier breekt in verschillende gebieden de zon door. Al met al fraaie ski-omstandigheden.

Volgende week

Alvast een kleine vooruitblik naar volgende week. De komende dagen wordt er vrij droge lucht aangevoerd wat nog weinig sneeuw oplevert. De weermodellen voorspellen echter voor volgende week een toenemende lagedrukinvloed, wat op sommige plaatsen sneeuw zou kunnen geven. Maar deze voorspellingen gaan wel ver vooruit, dus of ze ook echt uitkomen is de vraag.

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!