27 januari 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

De Pater Familias had zijn ontbijt al achter de knopen toen wij met rode oogjes de eetzaal van Hotel Kaiserhof betraden. Het weldadige buffet bood alles wat een brakke ziel zich kan wensen en een half uur later zaten we fris en fit in de taxi naar Ehrwalder Alm

Zoveel kon niet worden gezegd van de skileraar die ons kwam begeleiden. Hij schijnt prima Nederlands te kunnen spreken, maar dat zullen we nooit weten. De man was te brak om te praten. Gelukkig waren de pistes op de Ehrwalder Alm overzichtelijk en breed en was het gebied niet groot genoeg om elkaar echt voor langere tijd kwijt te raken. Dus kon skileraar Robert in alle rust uitbrakken in een heerlijk Tiroler zonnetje.

Familiegebied

De Ehrwalder Alm bleek een prima skigebied. De lage moeilijkheidsgraad van de pistes en de overzichtelijkheid van het gebied garanderen vooral veel skiplezier voor de beginnende skiër en voor gezinnen met (kleine) kinderen. En vandaag, op de eerste dag van deze wintersportreis, met die strak blauwe lucht en dat kietelende zonnetje, had ook ik me geen betere omgeving kunnen wensen.

Chill and Destroy

Het was bijna jammer dat we het skiën moesten onderbreken om getuige te zijn van de tweede wedstrijd uit de Chill and Destroy Tour 2009. “Betterpark Ehrwald” was het decor van wat een prestigieus snowboardevenement met internationale allure heet te zijn. De wedstrijd was uit twee delen opgebouwd en er was een junioren- en een seniorendivisie. Voor de winnaar lag een cheque klaar ter waarde van 1.750 dollar, maar met een uitgebreid deelnemersveld met boarders uit heel Europa, moest daar wel voor gewerkt worden.

Kickers

Bovenin het Betterpark liggen twee kickers (springbulten) van 16 en 17 meter hoog. Zodra je bent gelanceerd, is het zaak je tocht door het luchtruim te vullen met de meest halsbrekende capriolen. Hoe vaker je om je as draait, je board vastpakt, over de kop gaat en ga zo maar door, hoe hoger je scoort bij de jury. Mits je een beetje gangbaar terecht komt natuurlijk. Het zag er buitengewoon spectaculair uit.

Railpark

In het tweede deel van de wedstrijd moest het railpark worden beboard. Met ‘rails’ en ‘boxen’ in alle soorten en maten beloofde ook dit een sensationeel gezicht te worden. Dat bleek wat tegen te vallen. Het is schijnbaar al moeilijk genoeg om heelhuids de overkant van een rail of box te halen zonder jezelf onderweg in allerlei knopen te leggen.

Winnaar

Het venijn zat hem dus in de kop, maar het was zeker de moeite waard om eens een snowboardwedstrijd van dichtbij te zien. Van de deelnemers onder de 16 bleek Oostenrijker Johannes Handle de beste. Duitser Friedl May ging er met de cheque vandoor.

Op het avondprogramma van deze geslaagde eerste dag stonden Wiener schnitzels en -helaas- nachtrodelen.

Wordt vervolgd...

Meer informatie over de Zugspitz Arena >>

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen