Skip to navigation Skip to main content

Savoie Mont Blanc: welk dorp past bij jou?

Savoie Mont Blanc in de Franse Alpen is één van ’s werelds topbestemmingen voor een wintersport. In deze regio liggen maar liefst 112 verschillende skigebieden met een grote diversiteit aan soorten skidorpen, landschappen en activiteiten. Afgelopen winter verkende Snowplaza tijdens een roadtrip verschillende bestemmingen in Savoie Mont Blanc en genoten we van de verscheidenheid. In dit artikel zetten we 4 verschillende soorten skidorpen op een rijtje. Welk wintersportdorp past het beste bij jou?

Sfeervolle traditionele dorpen

Veel mensen denken bij Frankrijk aan grote uit de grond gestampte skidorpen middenin het skigebied, maar in Savoie Mont Blanc vind je nog veel traditionele bergdorpjes. Deze dorpen zijn middels liften verbonden met het skigebied. Voorbeelden van charmante dorpjes die tevens in directe verbinding staan met grote skigebieden, zijn Champagny en Vanoise (Paradiski 450 km), Châtel (Les Portes du Soleil 650 km) en Saint Jean d’Arves (Les Sybelles 310 km). Houd jij van kleine en rustige skigebieden, kies dan voor pareltjes als Mont-Saxonnex, Notre Dame du Pré of St. Jean de Sixt.

Een traditioneel en sfeervol dorp: Morzine

Ski in - ski out dorpen

Frankrijk staat bekend om haar grote en zeer uitgestrekte skigebieden met honderden kilometers aan pistes. In Savoie Mont Blanc vind je enkele zeer praktische skidorpen waar je ’s ochtends vanuit je hotel of appartement zo je ski’s in klikt. Vervolgens kun je elke dag kiezen voor een andere tocht, zonder dat je dezelfde piste hoeft te nemen. Bekende en populaire dorpen zijn Val Thorens (Les Trois Vallées 600 km), La Plagne (Paradiski 450 km) en Avoriaz (Les Portes du Soleil 650 km) en Val d'Isère (Tignes-Val d'Isère 300 km).

Club resorts: moderne voorzieningen

Club resorts staan bekend om hun uitgebreide faciliteiten voor elk type skiër, veel mogelijkheden voor activiteiten naast het skiën en een gezellig nachtleven. Les Menuires (Les Trois Vallées 600 km) en Les Arcs (Paradiski 450 km) zijn voorbeelden van zo’n club resort. Er zijn hier veel faciliteiten voor kinderen, pistes van elk niveau en er zijn veel leuke plekken voor een borreltje na het skiën of ’s avonds. Ook kun je hier na het skiën bijvoorbeeld rodelen of sneeuwscooterrijden. Andere voorbeelden van Club Resorts zijn Le Corbier en Les Karellis. In een Club Resort verveel je je nooit!

In een clubdorp zoals Les Menuires verveel je je nooit!

Spa dorpen: ski en wellness

Houd jij van skiën maar ook van ontspannen in een thermen of wellness? Dan is een spa dorp in Savoie Mont Blanc echt iets voor jou. In Brides Les Bains en Saint Gervais Mont Blanc zijn de mogelijkheden voor uitgebreide spa sessies optimaal. Hier kun je genieten van grote thermen met diverse sauna’s, stoombaden en thermale baden. Ook in de wintersportdorpen Megève, Tignes, Pralognan la Vanoise en Courchevel vind je uitgebreide sport- en wellnescentra. Zeker weten dat jij helemaal als herboren terugkomt van je wintersport!

Bekijk alle wintersportdorpen van Savoie Mont Blanc hier >

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.