Skip to navigation Skip to main content

Hoe bespaar ik geld tijdens een wintersport?

11303 - Hoe bespaar ik geld tijdens een wintersport? (1)

Over het algemeen kost een wintersportvakantie meer dan een gemiddelde zonvakantie. Dit heeft te maken met de vele kosten die om de hoek komen kijken. Neem bijvoorbeeld het eten en drinken op de pistes en de skipas om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten van een skigebied. Het huren van ski’s of een snowboard kan ook nog de nodige kosten met zich mee brengen. Daarnaast is een eventuele skiles voor de kinderen ook niet bepaald goedkoop. Je kan echter op een aantal manieren wel degelijk geld besparen tijdens een wintersport en wij zullen je uitleggen hoe dit kan.

Verstandig rijden

Veel mensen gaan met eigen vervoer richting de Alpen. Dit is in de meeste gevallen met de auto. Zo heb je heerlijk de vrijheid en kun je je eigen tempo bepalen. Je kunt er daarnaast ook voor zorgen dat de kosten in het gareel worden gehouden. Wanneer je eenmaal op plaats van bestemming bent, heb je meer te besteden. Maar hoe zorg je hiervoor?

Zo rijd je zuiniger!

Prioriteit nummer één is de auto op een verstandige manier inpakken. Zorg dat zware spullen niet helemaal achterin de auto worden geplaatst, om het zwaartepunt in het midden te houden. Hierdoor bevorder je de stroomlijn van de auto en dit komt het benzineverbruik ten goede. Daarnaast doe je er goed aan om op lange, al dan niet rechte stukken, gebruik te maken van cruise control. Hierdoor blijft het toerental van de auto gelijk en zo verbruikt de auto ook weer minder brandstof. Daarnaast raden wij je aan om sneller op te schakelen dan je gewend bent. Het is verstandig om minder hoog in de toeren te rijden. Hierdoor heeft een auto over het algemeen minder brandstof nodig om de motor stabiel te laten draaien. Let hier dus goed op!

Eet- en drinkgedrag

De meeste mensen letten tijdens het boeken van een wintervakantie al op de kosten in een skigebied. Hotel en de prijs de skipas voor een bepaalde periode, die verschillen per gebied. Echter zal het besparen op dit vlak volledig teniet worden gedaan wanneer je in een enorm duur skigebied qua horecagelegenheden gaat zitten. Je kunt dagelijkse kosten flink besparen door de lunch zelf mee te nemen. Nu hoef je niet te gaan eten in één van de veelal prijzige bergrestaurants. Ook een kopje koffie met een Apfelstrudel brengt iedere dag de nodige kosten met zich mee. Daarom is het verstandig om een stevig ontbijt te nutting en hierna pas rond lunchtijd weer aan een maaltijd te denken.

Je eigen broodjes smeren voor op de skipiste is een stuk voordeliger

Besparen op après-ski

Tijdens de après-ski is het natuurlijk gezellig om een biertje te nuttigen. Dit hoort er ook zeker bij. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de bierprijzen in populaire skigebieden hoog zijn. Let ook op kosten van de duurdere drankjes. Iedere Jägermeister die je achterover tikt kost toch steeds weer een eurootje of vier.

Verdienen in plaats van besparen

Ben je toevallig in een skigebied waar ook wedstrijden worden geskied? Dan zou je zelfs een weddenschap op een skiwedstrijd kunnen plaatsen. Over het algemeen zijn er wel wat voor de hand liggende kanshebbers. Dit kun je ook nog zien in een vrije training, die eerder wordt verreden. Met het nodige onderzoek zou je zomaar een zakcentje kunnen bijverdienen.

In Sölden vindt ieder jaar de FIS World Cup plaats

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.