Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden met een skipas onder de € 150,-

11294 - Skigebieden met een skipas onder de € 150,- (1)

Er zijn nog altijd skigebieden waar je voor minder dan € 150,- zes dagen kunt skiën. Natuurlijk heb je hier niet honderden kilometers piste en de meest moderne faciliteiten, maar voordelig is het zeker! De afgelopen jaren hebben we de skipasprijzen steeds verder zien stijgen. Prijzen boven de € 250,- komen steeds vaker voor en wanneer je met de hele familie gaat skiën, lopen de kosten snel op. Gelukkig zijn er ook nog plekken waar je niet de hoofdprijs betaalt voor de skipas. In dit weblog hebben we 10 skigebieden met een skipas onder de € 150,- voor je op een rijtje gezet.

Skipasprijzen weer hoger

Onlangs heeft Snowplaza de skipasprijzen van 30 populaire skigebieden met elkaar vergeleken. Hieruit is gebleken dat de prijzen komend seizoen met iets minder dan 3% stijgen. Dit komt neer op een gemiddelde prijsstijging van € 6,40 voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen. In de grootste skigebieden van Oostenrijk liggen de prijzen inmiddels al boven de € 250,- (€ 261,07 +3,5%). Wie geen zin heeft om deze torenhoge prijzen te betalen, kan uitwijken naar een van de gebieden in het onderstaande overzicht.

Skigebieden met een gratis skipas voor kinderen >

Saint Léger les Mélèzes, € 107,50

Saint Léger les Mélèzes ligt aan de zuidkant van de Franse Alpen en het is een van de kleinste gemeentes van de Hautes-Alpes. Het is hier niet alleen heel voordelig, maar ook zeer rustig. Het skigebied ligt tussen de 1250 en 2001 meter en beschikt over 25 kilometer aan pistes. Het grootste gedeelte hiervan is groen en blauw, wat het gebied uitstekend geschikt maakt voor beginners en families met kinderen. Voor gevorderde skiërs is er één zwarte piste, de Tanchit Noire.

Herlíkovice-Bubákov, € 112,-

Vanzelfsprekend staan er ook Tsjechische skigebieden in deze lijst. Een wintersport in Tsjechië blijft een voordelig alternatief ten opzichte van de Alpen. Herlíkovice-Bubákov in het Reuzengebergte is zo’n skigebied met een goedkope skipas. Met iets meer dan 12 km piste, een klein funpark, een slalompiste en een dagelijks verlichte avondpiste is het aanbod hier zeker niet verkeerd. Overnachten aan de piste is hier ook mogelijk.

Kolbensattel, € 114,-

De Kolbensattel boven Oberammergau kenmerkt zich door een eenvoudig pisteaanbod en is ideaal voor families. 90% van de pistes is blauw, waardoor beginners en kids hier in alle rust kunnen leren skiën. In het dal bevinden zich diverse oefenweides. Door middel van de 2-persoons Kolbensattelbahn is de Kolbensattel Lodge op een hoogte van 1258 meter bereikbaar. Hier heb je een prachtig uitzicht en ben je aan het juiste adres voor een lunchpauze of koffiestop.

Kampenwand, € 122,-*

De Kampenwand ligt in het zuidoosten van Duitsland, in de Region Chiemgau. Er liggen hier diverse skigebiedjes, waaronder de Kampenwand. Een handjevol liften en pistes zorgt hier voor het wintersportplezier. Je hebt de beschikking over iets meer dan 10 kilometer aan pistes die tot een hoogte van 1500 meter reiken. Een ideale bestemming wanneer je niet alleen wilt skiën, maar ook wilt langlaufen, wandelen of van de natuur genieten.

(Foto: © Pixabay)

Ancelles, € 123,-

Voor goedkope skipassen moet je aan de zuidzijde van de Franse Alpen zijn. Ook in Ancelles kun je nog voor een prima prijs zes dagen skiën. Je hebt hier de beschikking over 30 kilometer aan pistes die tot een hoogte van 1850 meter reiken. Om de pistes ook tijdens minder sneeuwzekere winters open te kunnen houden, kan 80% van het piste-aanbod technisch besneeuwd worden. Grappig is dat de skipas voor een heel seizoen (€ 255,-), goedkoper is dan die voor 6 dagen in Sölden (€ 293,50).

Thollons les Mémises, € 129,-

Het Franse Thollon les Mémises ligt op een steenworp afstand van het Meer van Genève. Wanneer je hier op de pistes staat, heb je een fantastisch uitzicht op het meer. Naast de goedkope skipas, is dat nog een reden om hier op wintersport te gaan. Het pisteaanbod is helemaal niet zo beperkt als je misschien zou verwachten. Er zijn ongeveer 50 km pistes, waarvan het overgrote deel rood is. Voor kinderen is er een kinderopvang, een oefenweide en een kinderspeeltuin.

Horní Domky, € 131,55*

Skigebied Horní Domky maakt onderdeel uit van Rokytnice nad Jizerou en heeft nét iets minder dan 15 kilometer aan pistes. Het pisteaanbod is vrij veelzijdig en er is zelfs een afdaling die meer dan 100 meter breed is! Horní Domky behoort tot de betere en modernere skigebieden van Tsjechië.

Wintersport Arena Sauerland, € 132,-

Wintersport Arena Sauerland bestaat uit een samenwerking tussen vrijwel alle gebieden in het Sauerland zoals, Skiliftkarussell Winterberg en Willingen. Het is het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen. In totaal vind je hier meer dan 60 km aan pistes. Al die pistes zijn toegankelijk met slechts één skipas: de Wintersport-Arena Card. Voor € 132,- mag je hier 6 dagen gebruik maken van het piste- en liftenaanbod.

Zahmer Kaiser, € 134,-*

Skigebied Zahmer Kaiser ligt in het noorden van Tirol, vlakbij de grens met Duitsland. Het is een heerlijk familieskigebied met iets meer dan 10 kilometer aan pistes. Je vindt hier een handjevol aan liften, eenvoudige pistes en authentieke berghutten. Niet alleen voor de vriendelijke prijs kom je naar dit skigebied, maar ook voor de rust. De massa rijdt door naar de andere kant van het Kaisergebergte, waar skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ligt.

Monts Jura, € 148,-

Monts Jura is een ideaal skigebied voor een korte skitrip. Houd de sneeuwhoogtes in de Vogezen in de gaten en besluit last minute om naar deze skiregio te gaan, die goed te bereiken is. Skigebied Monts Jura bestaat uit meerdere kleine skigebieden en heeft in totaal iets meer dan 50 kilometer aan pistes. Het skigebied van Lélex – Crozet is het meest uitgebreid, hier vind je 30 kilometer aan pistes. Voor een 6-daagse skipas voor alle skigebieden in Monts Jura betaal je € 148,-.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.