Skip to navigation Skip to main content

De lekkerste Käsespätzle van de Alpen

11291 - De lekkerste Käsespätzle van de Alpen (1)

Als er één ingrediënt is waar we allemaal gelukkig van worden, dan is het kaas. Kaas, kaas en nog eens kaas. Of het nou een dikke plak op brood is, een Franse variant op een toastje of gesmolten in een gerecht dat helemaal in het teken staat van kaas. Eén van de kaasgerechten waar we heel blij van worden is Käsespätzle. Tijdens een wintersport in Oostenrijk mag je dit gerecht dan ook echt niet overslaan! Bij iedere prik trek je met je vork lange kaasdraden mee en als je bordje leeg is, dan weet je zeker dat je tot aan het diner geen honger hebt. Krachtvoer op z’n best! In dit blog heb ik de favoriete bordjes Käsespätzle van Snowplaza voor je op een rijtje gezet.

#1. Hotel Hanneshof - Filzmoos

Eén van de lekkerste porties Käsespätzle hebben we gegeten bij Hotel Hanneshof in Filzmoos. Eigenlijk zegt de foto al genoeg. Perfect bereid, heerlijke krokante uitjes en heel veel kaas! Zodra het bord voor je neus komt te staan, waan je je helemaal in de zevende kaashemel!

11291 -  (7)

#2. De Fleckalm - Kitzbühel & Kirchberg

Halverwege blauwe piste 25, in skigebied Kitzbühel & Kirchberg, ligt de Fleckalm. Een gezellige berghut met een heerlijk zonneterras en prachtig uitzicht. De Käsespätzle is heerlijk en wordt geserveerd met een frisse salade. Wijntje erbij en genieten!

11291 -  (8)

#3. Dresdner Hütte - Stubaier Gletscher

Je vindt de Dresdner Hütte op de Stubaier Gletscher, op 2308 meter hoogte. De spätzle wordt traditioneel geserveerd en smaakt heerlijk!

11291 -  (9)

#4. Schöni Alm - Tauplitz

De Schöni Alm is een gezellige houten berghut op de Tauplitz. Hier geniet je van Oostenrijkse specialiteiten, waaronder dit heerlijke bordje Käsespätzle.

11291 -  (10)

#5. Kühtaile Alm - Hochoetz

Deze gezellige berghut vind je vlak naast blauwe piste 6 en 7 in Hochoetz. De Käsespätzle die je hier kunt bestellen is heerlijk romig en goed van smaak. De gebakken uitjes en frisse salade maken het geheel af. Let op: wil je hier gaan eten, zorg er dan voor dat je contant geld bij je hebt. Pinnen is namelijk niet mogelijk.

11291 -  (11)

#6. SonnAlm - Saalbach Hinterglemm

Bij de SonnAlm in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kun je niet alleen feesten in de après-ski, maar ook heerlijk lunchen. Neem een kijkje bij de geitjes en bestel daarna dit heerlijke bordje Käsespätzle. Toch liever iets anders? Ook de schnitzel is erg lekker.

11291 -  (12)

#7. Brenneralm - Ellmau

Alleen de manier van serveren maakt al dat je een bordje Käsespätzle moet bestellen bij de Brunneralm in Ellmau. Deze komt namelijk in een houten schaal, met grote houten lepel. Gelukkig ziet het er niet alleen leuk uit, de smaak is ook geweldig!

11291 -  (13)

Kaspasptzle Schöni Alm image widget

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.