Skip to navigation Skip to main content

10 wintersportdorpen waar je kunt overnachten in een iglo

11237 - 10 wintersportdorpen waar je kunt overnachten in een iglo (2)

“Brrr”, is waarschijnlijk je eerste gedachte bij overnachten in een iglo. Toch wordt het steeds populairder in de Alpen en dat is niet heel gek. Steeds meer skigebieden beschikken over een iglodorp. Het is een unieke ervaring voor de hele familie om hier te overnachten. Voor de kou hoef je niet te vrezen. ’s Nachts lig je in een dikke slaapzak en lig je dicht tegen elkaar aan. Al ben je jong of oud, een iglo-overnachting moet je van je bucketlist afvinken! Naast slapen in deze iglo’s kun je er vaak ook terecht voor een gezellig drankje of een voedzaam diner (fondue).

#1. Brixen im Thale

In skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental vind je het spectaculaire ALPENIGLU-dorf. Wanneer je de gondel vanuit het dal van Brixen im Thale pakt, kom je in Hochbrixen, waar het iglodorp zich bevindt. Een overnachting boeken is hier mogelijk tussen donderdag en zondag. Het dorp bestaat uit 18 iglo’s en je vindt er naast het iglohotel ook een kerk, restaurant, bar, zonnelounge en een ijsbeeldexpositie.

11237 -  (4)

#2. Mayrhofen

Vanuit Mayrhofen bereik je met 160-persoons Ahornbahn het bergplateau van de Ahorn. Hier vind je het White Lounge Iglu Dorf. In dit iglodorp zijn 7 iglo’s die slaapplek bieden voor maximaal 28 personen. Een nacht in de White Lounge is meer dan alleen slapen in een iglo. ’s Avonds vindt er een diner plaats bij Café Bistro Freiraum, waar je gaat fonduen. Na het eten is er tijd voor een fakkelwandeling door het rustgevende berglandschap. Zodra je ’s morgens vroeg wakker wordt, ga je ontbijten op de piste, zodat je als eerste de ski’s kunt staan.

3. Oberstdorf

De IgluLodge is de naam van het iglodorp in Oberstdorf. Je vindt hier een hotel, restaurant en een bar. Er zijn diverse iglo’s te boeken, zoals de exclusieve Iglu Suite: een luxe iglo met een aparte jacuzzi, een extra-romantisch bed en om de overnachting compleet te maken: een flesje Prosecco! Ook vind je bij de IgluLodge de ‘Flying Penguin’, een tokkelbaan van ruim 200 meter.

#4. Zermatt

Igloo Village Zermatt heeft in 2016 een plekje in het Guinness World Records boek bemachtigd. Ter ere van de twintigste verjaardag van het iglodorp werd er een iglo gebouwd met een diameter van 12,9 meter. Hiermee is het de grootste iglo ter wereld. Het iglodorp biedt slaapplek voor 32 gasten en je geniet hier van een geweldig uitzicht op de Matterhorn. Als gast kun je hier ook gebruik maken van de jacuzzi en dat is wel zo lekker wanneer je in een koude iglo zit. Na het skiën een drankje doen aan de bar is ook mogelijk in de Igloo Village.

#5. Garmisch-Partenkirchen

Het Iglu-Dorf Zugspitze is het hoogste iglodorp van Duitsland. Dit iglodorp biedt slaapplek voor maar liefst 50 gasten. Wanneer je met de gondel vanuit Garmisch-Partenkirchen naar de Zugspitze gaat, valt het iglodorp niet te missen. Naast 20 iglo’s, waarin overnachten mogelijk is, beschikt het iglodorp over een bar, een restaurant, twee jacuzzi’s en een sauna. ’s Avonds een romantische nachtwandeling maken op de Zugspitze is zeker aan te bevelen. Wanneer je wakker wordt staat er een ontbijt voor je klaar bij restaurant Sonnalpin.

#6. Gstaad

In het Gstaad ligt ook een iglodorp. Naast een overweldigend uitzicht, beschikt het Iglu-Dorf Gstaad over een wellnessruimte met een sauna en een whirlpool. Wanneer je het ’s nachts koud krijgt, kun je opwarmen in de verwarmde, houten hut. Het Iglu-Dorf Gstaad staat garant voor een echte romantische belevenis.

#7. Kühtai

Op een hoogte van 2020 meter in het skigebied van Kühtai bevindt zich een iglodorp. Hier staan 14 kleine iglo’s, waarin een charmante overnachting mogelijk is. Wanneer je in het iglodorp van Kühtai overnacht, word je meegesleept in de wereld van de Eskimo’s. ’s Avonds krijg je een uitvoerige Eskimo-introductie en is het mogelijk om te gaan sneeuwschoenwandelen of zelf een iglo te bouwen. Het iglodorp is ook met de auto bereikbaar.

#8. Davos

In het Parsenn-Gotschna skigebied bevindt zich het Iglu-Dorf Davos Klosters. Het iglodorp ligt vlak onder het bergstation van de Weissfluhjoch op 2620 meter hoogte. Overdag kun je hier genieten van de fondue, evenals de gasten van het iglodorp ’s avonds doen. Ook beschikt het Iglu Hotel over een jacuzzi en sauna, zodat je altijd even lekker op kunt warmen.

11237 -  (5)

#9. Grau Roig

Niet alleen in de Alpen is het mogelijk om in een iglo te overnachten, in de Pyreneeën kan het ook! In het Andorrese skigebied GrandValira vind je het Iglu-Hotel. Wanneer je hier een overnachting boekt, weet je dat je een spectaculaire nacht kunt verwachten. Het igloavontuur start met een drankje in het dal van Grau Roig. Na een sneeuwscootertocht richting het iglodorp, vindt er een sneeuwschoenwandeling plaats. Hierna volgt een diner. Na het avondmaal is er tijd voor een wellness-sessie: even genieten in de jacuzzi en de sauna.

#10. Avoriaz

Village Igloo Morzine-Avoriaz is de naam van het iglodorp in het skigebied Les Portes du Soleil. Naast overnachten is het altijd mogelijk om een drankje te doen bij de Ice Bar. Om in echte Noordpoolsferen te komen, moet je zeker overnachten in Village Igloo Morzine-Avoriaz. Het is ook mogelijk om het iglodorp af te huren voor evenementen of een zakelijke meeting, wel zo origineel!


193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.