Skip to navigation Skip to main content

De leukste festivals van wintersportseizoen 2017/2018

11216 - De leukste festivals van wintersportseizoen 2017/2018 (1)

Het festivalseizoen is zomers razend populair. Bijna ieder weekend is er wel ergens een feestje waar je met je vrienden naartoe kunt gaan. ’s Winters is dat heel anders en valt er op feest- en festivalgebied een stuk minder te beleven. Gelukkig hebben we de Alpen! Hier kun je niet alleen de beste feestjes bouwen in de après-ski, er zijn ook allerlei gave festivals die je kunt bezoeken. En, nog beter: je kunt ze combineren met je favoriete bezigheid, skiën! Ook dit jaar wordt er van alles georganiseerd in de Alpenlanden. De leukste feestjes van 2017/2018 heb ik in dit weblog voor je op een rijtje gezet. Waar ben jij dit seizoen te vinden?

#1. Dutchweek

Eén van de leukste feestweken in de Alpen is Dutchweek. Of het nou in Gerlos, Val Thorens of Sauze d'Oulx is, alles kleurt oranje en het is altijd een en al gezelligheid. Lekker skiën, feesten, goed eten en veel lol samen met een groep collega's, vrienden of familie. ’s Ochtends sta je op de ski’s om van de pistes te genieten en een paar uur later sta je met een drankje in je hand te dansen op hits van bekende dj’s en zangers. De data & verschillende Dutchweeks staan hieronder op een rijtje.

#2. Snowjam in Les Deux Alpes

Snowjam is één van de grootste sneeuwevenementen van de Benelux. Overdag wordt er gestreden om de titel ‘Belgisch Kampioen freestyle Ski & Snowboard’ en rond het middaguur klinken de eerste hits uit de speakers van de buitenpodia. Bekende dj’s zijn aanwezig, er wordt veel gedanst en samen met onze Belgische buren maken we er een mooi feestje van. Snowjam vindt plaats in Les Deux Alpes van 14 tot en met 20 april 2018.

#3. Snowcase in Val Thorens

Feestjes georganiseerd door onze zuiderburen zijn gezellig en dat geldt ook voor Snowcase. Dj’s en allerlei zangers zorgen ervoor dat het dak eraf gaat in het Franse Val Thorens. Geniet tot de middag van de heerlijke pistes en rol daarna zo door de après-ski in. Het feest gaat door tot in de late uurtjes. Snowcase vindt plaats van 17 tot 24 maart 2018. Meer informatie over Snowcase vind je hier >

#4. Festi Val Tho in Val Thorens

Dat ze in Val Thorens weten wat feestjes zijn, blijkt maar weer uit het aantal keer dat het dorp in deze lijst te vinden is. Ben jij fan van festivals, zoals Valtifest en Lowlands? Dan mag je Festi Val Tho eigenlijk echt niet missen. Verschillende muziekstijlen knallen bij de 360 Bar uit de speakers. De datum voor 2018 is helaas nog niet bekend en volgt zo spoedig mogelijk op de website van Festi Val Tho.

#5. De Top of the Mountain Concerten in Ischgl

Ook in Ischgl ben je helemaal aan het juiste adres voor een feestje. Ieder jaar vinden hier de ‘Top of the Mountain Concerten’ plaats. Beroemde artiesten, zoals Robbie Wiliams, Nickelback, Rihanna en Alicia Keys hebben hier allemaal op het podium gestaan. De opening (25/11/2017) vindt plaats in het dorp en de grote afsluiter (30/04/2018) is op de Idalp. Dit jaar is het de beurt aan Andrea Berg en Helene Fisher. Kun je nou echt niet op de bovengenoemde data? Niet getreurd, ook in de après-ski van Ischgl kun je goed feestvieren. Het dorp wordt niet voor niets ‘het Ibiza van de Alpen’ genoemd.

(Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

#6. Het Snowbombfestival in Mayrhofen

Het skiseizoen van Mayrhofen wordt van 9 tot en met 14 april spetterend afgesloten tijdens het Snowbomb festival. Er zijn allemaal gave stages, zoals iglo’s en ondergrondse clubs. Bekende dj’s en artiesten zoals Craig David treden op en maken er een fantastisch feest van. Natuurlijk draait het niet alleen om feesten, je kunt ook genieten van de pistes, een middag in de spa of speciale yogalessen. Meer informatie over Snowbombing vind je hier >

#7. Zermatt Unplugged in Zermatt

Dit jaar vindt van 10 tot en met 14 april 2018, de 10e editie van Zermatt Unplugged plaats. Ieder jaar staat er een groot aantal bekende artisten in de line-up. In de voorafgaande jaren hebben onder andere James Blunt, Jamie Cullum, Anastacia en Lionel Richie opgetreden tijdens het festival. Meer informatie over Zermatt Unplugged vind je hier >

#8. Electric Mountain Festival in Sölden

Ook in Sölden weet men wat feestvieren is. Op donderdag 5 en vrijdag 6 april 2018 vindt het Electric Mountain Festival plaats. Bekende dj’s, zoals Quintino, Afrojack en Bass Jackers hebben het afgelopen jaar op het podium gestaan. Een ideaal festival om skiën en dansen met elkaar te combineren. Goed om te weten: toegang tot het festival zit tijdens deze dagen inbegrepen in de skipas.

Op 2 december, 19 januari, 16 februari en 16 maart vinden de Electronic Mountain Party’s plaats. Ook op deze dagen kun je spetterende optredens verwachten.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.