9 januari 2009 door Coen in 'Opmerkelijk', Algemeen''

Skiërs gaan vaak op de meest lachwekkende manieren onderuit. Onhandige miskleunen en halsbrekende capriolen zijn op de piste schering en inslag. Tenenkrommende homevideoprogramma’s danken hun halve repertoire aan stuiterende skiërs en glibberende gladiolen. Leedvermaak is immers ook vermaak en daarom danken wij: de skilift.

Baas-boven-baas

Voor beginnende skiërs is de sleeplift vaak een grotere angstgegner dan de afdaling die er op volgt en bijna iedere frequente wintersporter heeft wel eens iemand aan de stoeltjeslift zien blijven haken. Maar er is altijd een baas-boven-baas en zelden was de strijd om die eervolle titel eenzijdiger.

Vail, Colorado. Deze 48-jarige man haalde zijn skipas langs het oogje, wachtte op het bliepje, passeerde het poortje en hing even later ondersteboven te bungelen in het luchtledige. In zijn blote kont! Zo kan het dus ook. The land of opportunities... Zeg dat wel.

Pech

Er ging natuurlijk een hele reeks ongelukjes aan deze niets verhullende pose vooraf. Het stoeltje was niet uitgeklapt; de broek raakte verstrikt; en de beste man had ongetwijfeld nog geen kans gezien zijn wintersportoutfit aan te passen aan zijn nieuw verworven wespentaille sinds die afslankkuur van afgelopen zomer, maar charmant is anders.

Eeuwige roem

De man kan als held of als schlemiel de geschiedenisboeken in. En hoewel je karma-technisch toch wel iets bijzonder akeligs op je kerfstok moet hebben om er zo bij te komen hangen, gun ik de man zijn heldendom. Dat heeft hij wel verdiend. Hoewel de toeschouwers die aan de andere kant stonden daar misschien weer heel anders over denken...

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen