Skip to navigation Skip to main content
51873656328 4F7d0e3542 O

Er liggen meer dan genoeg skigebieden voor beginners in de Alpen. Van kleine, gemoedelijke skibestemmingen tot grote skigebieden waar ieder niveau uit de voeten kan. Brede blauwe pistes, glooiende oefenhellingen en goede lesfaciliteiten zijn drie kenmerken waar een beginnersskigebied aan moet voldoen. Ga je komend seizoen voor het eerst op wintersport of kun je nog niet zo goed skiën? In dit blog een overzicht met skigebieden voor beginners in de Alpen.

1. Gargellen (Montafon)

Gargellen ligt op 1423 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen dorp in het Montafon in Vorarlberg. In het 'sneeuwdorp' hoef je je geen zorgen te maken dat er te weinig sneeuw ligt, hier valt vanwege de hoge ligging elke winter meer dan genoeg! Gargellen beschikt over een eigen skigebied met ongeveer 30 km aan pistes, gelegen op de flanken van de Schafberg. Beginners vinden mooie blauwe pistes op het Schafbergplateau op 2130 meter hoogte en ook is er een oefenlift met oefenpiste in het dorp.

2. Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena is een prachtige skiregio in Tirol, waarvoor je geen vignet Oostenrijk nodig hebt om er te komen. Skiën kan in verschillende skigebieden, samen goed voor meer dan 130 km aan pistes. Beginners voelen zich vooral thuis op de Wetterstein in Ehrwald, in het skigebied Ehrwalder Alm, Grubbigstein en Berwang-Bichlbach. Moeilijk wordt het niet snel en de meeste pistes zijn heerlijk breed.

Skigebieden voor beginners in de Alpen Berwang

3. Almenwelt Lofer

Wie op zoek is naar skigebieden voor beginners in de Alpen, ook geschikt voor een wintersport met kinderen, kan Almenwelt Lofer eens onder de loep nemen. Het skigebied ligt in het hart van het Salzburger Saalachtal en is ideaal voor beginners en families. De 46 pistekilometers worden ontsloten door 10 skiliften en het merendeel van de pistes is blauw van kleur. Voor kinderen is er een uitgebreid kinderland met lopende band lift.

4. Les Trois Vallées

Grote skigebieden geschikt voor beginners? Absoluut! Les Trois Vallées is met meer dan 600 km aan pistes een van de grootste skigebieden ter wereld. Laat je door al die pistekilometers niet afschrikken, het merendeel is blauw van kleur. Verder vind je hier heel wat groene pistes, die nog iets makkelijker zijn. Een ideaal skigebied voor beginners dus! Overnachten kan in dorpen als Les Menuires, Val Thorens en Courchevel.

Les Menuires in Frankrijk voor beginners

5. Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia staat bekend om de glooiende en brede pistes. Op de pistekaart zijn ook een aantal rode afdalingen te zien, maar deze worden nooit echt moeilijk. Het gebied beschikt bovendien over een aantal goede skischolen. Breuil-Cervina is het hoogste skigebied van Italië en geeft daarnaast aansluiting op Valtournenche en het Zwitserse Zermatt. Goed om te weten: ga je met een groep van gemengde niveaus? De pistes aan de Zwitserse kant zijn uitdagender. 

6. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Wie op zoek is naar skigebieden voor beginners in Oostenrijk, is in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental aan het juiste adres. Aan blauwe afdalingen is geen gebrek, je vindt er maar liefst 114 km. Skilessen volg je vaak gewoon in eigen taal, aangezien er 's winters veel Nederlandse en Nederlandssprekende skileraren aanwezig zijn in het skigebied. Overnachten kan in negen verschillende dorpen zoals Ellmau, Westendorf, Going en Brixen im Thale. En na een dag zwoegen op de pistes? Dan trakteer je jezelf op een drankje in de gezellige après-ski!

Skigebieden voor beginners in Oostenrijk: SkiWelt

7. Obereggen

Obereggen is onderdeel van het Italiaanse skigebied Val di Fiemme & Obereggen. Als beginner ski je vooral in Ski Center Latemar en Lavazè-Jochgrimm. Het is hier heerlijk rustig en de pistes zijn grotendeels blauw. Ondertussen is het genieten van hele mooie uitzichten op de indrukwekkende Italiaanse Dolomieten. Ook fijn: er zijn veel berghutten waar je kunt genieten van de Italiaanse gezelligheid en specialiteiten. Perfect om even op adem te komen!

8. Adelboden

Adelboden is een perfecte bestemming om naartoe te gaan als je op wintersport gaat met beginnende skiërs én gevorderden. Beginners kunnen oefenen op de glooiende blauwe hellingen en gevorderden kunnen het grote skigebied verder ontdekken. Ook is Adelboden een fijne bestemming voor families met kinderen. Het dorp is charmant, knus en gezellig. Het skigebied Adelboden-Frutigen-Lenk telt meer dan 200 km aan pistes.

9. Turracher Höhe

Een ander fijn skigebied voor beginners in Oostenrijk is Turracher Höhe. Dit pareltje ligt op de grens van Steiermark en Karinthië, in het grootste dennenbos van Europa en is nog niet bekend bij de grote massa. De ruim 40 km aan pistes liggen rondom het gelijknamige meer en zijn vrijwel allemaal heerlijk breed. Echt moeilijk wordt het hier niet snel. Om de oversteek over het meer te maken, kun je de speciale 'Seetaxi' nemen.

Skigebied Turracher Höhe

10. Les Saisies

Les Saisies is onderdeel van het skigebied L'Espace Diamant, een ideale bestemming voor beginners in Frankrijk. De pistes zijn glooiend, breed en voor het grootste gedeelte blauw of groen. Daarvan vind je een groot gedeelte in het pittoreske Les Saisies. Er zijn voldoende skischolen aanwezig en een leuk kinderland.

11. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is met 270 kilometer aan pistes groot, maar toch ideaal voor beginners. De meeste afdalingen zijn blauw en skilessen volg je vaak gewoon in eigen taal. Er is zelfs een volledig blauwe skitocht te skiën, de Saalbach ronde van 20 km lang. Aan knusse hutten voor een pauze tussendoor geen gebrek en na afloop van de skidag kun je proosten op je overwinningen in de après-ski, bijvoorbeeld in de Goaßstall en Maisalm

Blauwe piste Skicircus

12. Le Grand Domaine

Le Grand Domaine is een fijne tip voor wie op zoek is naar skigebieden voor beginners in Frankrijk. Het skigebied beschikt over een aantal fijne pistes voor de minder geoefende wintersporter. Van de ruim 165 kilometer aan pistes is 27 kilometer groen en 77 kilometer blauw. Zowel in Valmorel als in St. François Longchamp kunnen beginners prima uit de voeten.

13. Oberstdorf Kleinwalsertal

De pistes van Oberstdorf Kleinwalsertal liggen in zowel Duitsland als Oostenrijk en zijn verdeeld over meerdere kleine skigebieden. Niet alles is onderling verbonden via liften en pistes, maar met de gratis skibus kun je eenvoudig heen en weer pendelen. De afdalingen zijn veelal blauw en rood, ideaal voor de minder geoefende wintersporter. Ideaal voor beginners zijn de skigebieden Walmendinger Horn, Ifen, Söllereck-Höllwies en de Heuberg Arena. Daarvan zijn de laatste twee het meest geschikt voor families met kinderen.

Skigebied voor beginners Oberstdorf Kleinwalsertal

14. Gitschberg-Jochtal

Op zoek naar skigebieden voor beginners in Italië? Kijk dan eens naar Gitschberg-Jochtal. Dit kleine, maar fijne skigebied in Zuid-Tirol is nog niet ontdekt door de grote massa en telt zo'n 50 km aan pistes. Beginners en ouders met jonge kinderen vinden hier voldoende mogelijkheden. Er zijn goede skischolen en een aantal mooie oefenhellingen. De aanwezige skileraren spreken Duits, Engels en Italiaans. Voor kinderen is er een speciale dagopvang (met skiles) en er zijn meerdere kinderlanden.

Skigebied voor beginners in Italië

15. Grächen

Grächen is een klein, overzichtelijk en super familievriendelijk skigebied in Zwitserland. Ondanks dat de meerderheid van de pistes rood is, is het toch een geschikt gebied voor beginners. Met name families met kleine kinderen vinden hier veel mogelijkheden. Zo vind je hier bijvoorbeeld één van de grootste kinderlanden van Zwitserland.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.