Skip to navigation Skip to main content

10 wintersportbestemmingen voor jongeren

Niets is gezelliger dan met de hele vriendengroep op wintersport gaan. Jongerenvakanties naar de Alpen worden steeds populairder en reisorganisaties als Husk, Sunweb en Bizztravel bieden aantrekkelijke pakketreizen aan. Dit houdt in dat je complete reizen kunt boeken waarbij skipas, verblijf en eventueel busreis en een voedselpakket zijn inbegrepen. Handig, zo hoef je zelf eenmaal op locatie niet veel meer te regelen en is het bovendien een stuk goedkoper. Ook après-ski is natuurlijk een echte must onder de jongeren die op wintersport gaan. In deze tien bergdorpen beleef je de tijd van je leven en kom je veel leeftijdsgenoten en andere feestgangers tegen.

#1. Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is een ideale bestemming voor jongeren. Zowel de ervaren, als minder ervaren wintersporters uit jouw vriendengroep kunnen prima uit de voeten op de pistes van Les Deux Alpes. Skiën in Les Deux Alpes is relatief goedkoop. Je kunt vanaf ongeveer € 210,- al complete reizen boeken waarbij de skipas is inbegrepen. Ook gaan er vanuit Nederland georganiseerde busreizen naar Les Deux Alpes . Après-skiën doe je in de Nederlandse Prins van Oranje en La Grotte du Yeti. Ook discotheek L’Opera is erg populair. Van 16 tot 23 december vindt het Rise Festival plaats, een jongerenfestival waarbij er zowel op de piste als in het dorp wordt gefeest.

#2. Gerlos

Gerlos is een klein dorpje in de Zillertal Arena, maar groots op het gebied van après-ski. Dit dorp is een verzamelpunt van Nederlanders die van een feestje en goede pistes houden. Ook in dit Hollands getinte après-skioord wordt een razend populaire Dutchweek gehouden: van 4 tot 8 april 2018. In Gerlos kun je voor een redelijke prijs verblijven. Na het skiën moet je in Gerlos in de Cin Cin bar zijn, die tijdens de Snowplaza Awards uitgeroepen werd tot beste après-ski bar van Oostenrijk.

#3. Westendorf

Westendorf is een wintersportdorp met een Hollands tintje, het barst hier van de Nederlanders. Het dorpje ligt in het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, wat één van de grootste gebieden van Oostenrijk is. Nadat je klaar bent met skiën moet je zeker een kijkje nemen in de gezellige Gerry's Inn. Hier staan de zangers op de tafels en doet iedereen gezellig mee. Artiesten als Peter Beense, Django Warner en Koos Alberts hebben hier opgetreden. Vanuit Gerry’s Inn kun je doorfeesten in de Karat bar en Moskito .

#4. Val Thorens

Val Thorens is het hoogstgelegen bergdorp van Europa. De après-ski is hier uitstekend en erg bruisend. Val Thorens staat bekend om zijn Dutchweek, waar al diverse grote namen uit de Nederlandse muziekindustrie gestaan hebben. Zo hebben artiesten als Afrojack, Lucas & Steve en Broederliefde voor lawinegevaar gezorgd met hun optredens. Dit wintersportseizoen vindt de Dutchweek plaats van 28 april tot 5 mei 2018. Val Thorens behoort tot het gigantische skigebied Les Trois Vallées, waar je honderden kilometers aan pistes vindt.

#5. Kirchberg

Kirchberg is een écht après-ski walhalla. Rond een uur of vier barst het feest los in het uitbundige skidorp. Naast goed feesten kun je hier ook aardig wat kilometers afleggen: het skigebied Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki biedt bijna 180 km aan pistes. Kirchberg heeft ook naamsbekendheid gekregen nadat de televisieserie ‘Oh Oh Tirol’ zich hier afspeelde. Zowel voor beginnende als ervaren skiërs binnen jouw vriendengroep is dit skigebied ideaal. Kirchberg beschikt zelfs over gratis oefenweides waar de beginnende skiërs uit je vriendengroep kunnen oefenen.

#6. Mayrhofen

Mayrhofen is één van de meest populaire studentenbestemmingen van Oostenrijk. Het dorp ligt in skigebied Ski Zillertal 3000. Voor de gevorderde skiërs onder ons is dit gebied ideaal, zo kun je hier de steilste geprepareerde piste van Europa vinden: Harakiri. Ook is hier een geweldig funpark: het Vans Penken Park . Après-skiën doe je in de Ice Bar en de Brück’n Stadl of één van de vele andere bars. Het aanbod is gigantisch groot. Het nadeel aan Mayrhofen is dat er geen dalafdaling is en er geen parkeerplekken bij de gondel zijn. Hierdoor is het soms erg druk.

#7. Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn is het enige Tsjechische dorp in dit lijstje. Voor de lange dagtochten moet je niet in dit Spindleruv Mlyn zijn, maar voor beginnende skiërs die niet een al te groot budget hebben is Spindleruv Mlyn ideaal. Er zijn een aantal leuke après-skibarretjes in het dal en in het centrum van het dorp zijn nog diverse uitgaansmogelijkheden. Een taxi is hier erg goedkoop, waardoor een avond het centrum in bijna niks kost. Ook overnachten in Spindleruv Mlyn is financieel erg aantrekkelijk. Daarnaast deel je hier ook net even makkelijker een rondje uit, voor ongeveer € 1,50 bestel je hier een halve liter bier.

#8. Châtel

Châtel is een Frans authentiek bergdorpje wat in het skigebied Les Portes du Soleil ligt. In dit skigebied kun je zowel in Zwitserland als Frankrijk skiën. Hoewel verblijven in dit rasechte bergdorpje niet heel duur is, kan het eten op de piste wel wat duurder zijn. Voor jongeren die lange tochten willen maken is dit gebied ideaal. Een gezellig drankje doen na het skiën is ook zeker mogelijk in Châtel, maar verwacht geen uitbundige après-ski. In Châtel moet je voor après-ski bij Vie zijn, wat wordt gerund door Nederlanders.

#9. Superdévoluy

Superdévoluy is uitermate geschikt voor de studenten die op hun uitgaven moeten letten, het is allesbehalve duur. Het dorp is erg praktisch, je kunt er vanuit je verblijf op de ski’s stappen. De après-skibars zijn op één hand te tellen. Voor groepen studenten die dus niet al te veel besteden hebben is Superdévoluy ideaal. Het dorp is geen écht skidorp, waardoor het niet als mooi ervaren wordt. Je kunt het dorp vergelijken met een flattencomplex wat eigenlijk in de grote stad hoort te staan. Maar dankzij dat kost het niet veel om hier te verblijven en heb je al een 6-daagse skipas voor € 180,-. Ook gaan er georganiseerde busreizen naar dit skioord. Houd er wel rekening mee dat het nogal ver rijden is. Neem dus genoeg biertjes mee, dan kom je de busreis wel door.

#10. Sölden

Sölden is verreweg het meeste populaire skidorp in het Ötztal en biedt pistes voor gevorderden en beginners. Aan het eind van de middag barst de gezelligheid los in Sölden. In het dorp zijn diverse après-skibars te vinden, zoals de Almrausch en de Schirmbar . De prijzen van de skipassen in dit gebied zijn wel bovengemiddeld. Voor € 285,- heb je hier in het hoogseizoen een 6-daagse skipas. Echt uit je dak gaan doe je hier op het Electric Mountain Festival, wat gedurende het seizoen op diverse dagen wordt georganiseerd. Hier wordt voornamelijk, zoals de naam al zegt, elektronische muziek gedraaid. Grote artiesten als David Guetta, Felix Jaehn, Nicky Romero en Martin Solveig hebben hier opgetreden.

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.