Skip to navigation Skip to main content

Webcams: einde van een winters weekend

11025 - Webcams: einde van een winters weekend (1)

Wat een weekend hebben we erop zitten. In het gehele Alpengebied is sneeuw gevallen en op sommige plekken liepen de hoeveelheden flink op. Op de hoogste toppen is soms wel 50 centimeter sneeuw gevallen. De inval van de winter is echter van korte duur. Inmiddels is de temperatuur alweer flink gestegen en smelt de sneeuw langzaam weg. Voor het te laat is willen we jullie nog even mee laten genieten van de witte webcams. De komende dagen blijft het mooi weer in de Alpen en vallen dergelijke plaatjes vrijwel niet meer te zien.

De zomer keert terug

Afgelopen weekend lag de sneeuwgrens op veel plaatsen rond de 2000 meter. Het leverde niet alleen prachtige plaatjes op, maar het was ook nog eens zeer goed nieuws voor de gletsjers. Die konden wel wat sneeuw gebruiken om de pistes in een betere conditie te krijgen. Voorlopig is het even geduld hebben voor we weer sneeuw krijgen in de Alpen. De zomer keert terug en de temperaturen komen niet meer in de buurt van het vriespunt.

Großglockner Hochalpenstraße

Großglockner Hochalpenstraße

Großglockner Hochalpenstraße

Sölden

Dachstein Gletscher

Silvretta Arena

Zillertal Arena

Mölltaler Gletscher

Canazei

Passo Pordoi

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.