Skip to navigation Skip to main content

De 5 leukste berghutten in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

11020 - De 5 leukste berghutten in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental (1)

Skigebied SkiWelt Wilder  – Brixental is een zeer populaire bestemming onder Nederlandse wintersporters. Naast de vele pistekilometers beschikt SkiWelt ook over veel berghutten. In meer dan 80 berghutten kun je genieten van lokale klassiekers en internationale gerechten. Uit al deze hutten hebben wij de vijf beste voor je geselecteerd. Stuk voor stuk beschikken ze over een heerlijke keuken, gastvrij personeel en een prachtig zonneterras waar je met mooi weer lekker in de zon kunt lunchen. In deze hutten moet je écht zijn geweest als je naar SkiWelt bent geweest.

Voordelig naar SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental? Boek nu v.a. € 29,- p.n. >

#1. Jausenstation Frankalm, Brixen

Aan blauwe piste nummer 7a (Filzalmbodem) boven Brixen im Thale vind je de Frankalm. Dit is een knus, authentiek hutje waar voornamelijk Tiroolse specialiteiten worden geserveerd. Daarnaast verleent het personeel goede service, is vriendelijk en professioneel. Alle gerechten die er worden geserveerd zijn vers en huisgemaakt. Is het geen weer om op het terras te zitten? Geen zorgen, in de Frankalm kun je prima opwarmen. Er is binnen een warme tegeltjeskachel waar je lekker tegenaan kunt zitten. Tevens smaakt de koffie en heiße choco mit Sahne hier uitstekend!

#2. Gipfelalm Hohe Salve, Söll

De Gipfelalm ligt op een hoogte van 1829 meter op de Hohe Salve, en dat is redelijk hoog voor dit skigebied. Vanaf het prachtige panoramaterras kun je bij helder weer de hele SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental inkijken. De Hohe Salve is ook een populaire berg onder de paragliders. Deze kun je wellicht zien opstijgen vanuit het restaurant. Het meest leuke aan het panoramaterras is dat er zitplaatsen zijn die langzaam ronddraaien. Mocht je op de Hohe Salve zijn, dan is het zeker de moeite waard om even op het terras plaats te nemen. Al stop je maar voor een drankje, het uitzicht is fenomenaal. Voor de vroege vogels onder ons, je kunt hier ook genieten van een Tirools ontbijt. Je moet misschien eerder opstaan dan normaal, maar je krijgt er een geweldig uitzicht en een zalig ontbijt voor terug. Je kunt op de Hohe Salve komen met de gondels vanuit Söll en Hopfgarten im Brixental.

#3. Rübezahl Alm, Ellmau

Deze in 1778 gebouwde berghut heeft een ontzettend gezellige sfeer en je kunt er heerlijk eten. Je vindt hier voornamelijk typisch Oostenrijkse gerechten, zoals een heerlijke Wiener Schnitzel of Kaiserschmarrn. Ook bij Oostenrijkse bekendheden is het restaurant populair, dit zie je terug op de fotocollage aan de muur waarop de eigenaar met beroemdheden te zien is. Zo zie je onder andere foto's van de après-skihelden DJ Ötzi en zanger Hansi Hinterseer. Je bereikt de Rübezahl Alm door de dalafdaling van Ellmau te nemen. De entree van de hut is overigens vrij laag, dus pas op dat je je hoofd niet stoot bij binnenkomst! Het restaurant wordt al generaties lang door de familie Salvenmooser gerund.

#4. Sonnalm, Westendorf

Tegenover het middenstation van de Alpenrosenbahn vind je de Sonnalm. Een berghut met een prachtig zonneterras en een heerlijke keuken. Voor families met niet-skiërs is dit een ideale plek om tussen de middag met elkaar af te spreken, dit komt doordat je hier als wandelaar eenvoudig kunt komen. In deze hut vind je voornamelijk Tiroolse specialiteiten, vooral de Tiroler Gröstl is in deze hut een echte aanrader. Daarnaast serveren ze hier ook huisgemaakte taarten. Deze zijn misschien wel het lekkerste van het hele skigebied. Mocht je met oud en nieuw in SkiWelt zijn, dan kun je vanuit deze berghut de vuurwerkshow in het dal van Westendorf bekijken.

#5. Jausenstation Fleidingalm, Westendorf

De Fleidingalm is een knus berghutje die je vindt aan piste nummer 117 in Westendorf. Ze hebben hier een kleine menukaart met heerlijke Tiroolse specialiteiten en geweldige soepen. Vooral de Goulashsoep is hier uitstekend. Het vlees wat geserveerd wordt in de Fleidingalm komt allemaal van de eigen boerderij. Mocht de zon schijnen, dan kun je plaatsnemen op het zonneterras of in de heerlijke ligstoelen. In deze houten hut beleef je Tirol op z'n puurst. Ook voor de niet-skiër is de Fleidingalm bereikbaar. Vanaf de gondel is het niet ver wandelen en er is een rodelbaan vlakbij het restaurant.

Voordelig naar SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental? Boek nu v.a. € 29,- p.n. >



193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.