Skip to navigation Skip to main content

5 Oostenrijkse skigebieden voor een adrenalinekick

11010 - 5 Oostenrijkse skigebieden voor een adrenalinekick (1)

Ben jij tijdens je wintersport op zoek naar een echte adrenalinekick? In Oostenrijk zijn tal van skigebieden die hiervoor garant staan. Wij van Snowplaza hebben de vijf beste skigebieden geselecteerd waar jij een echte adrenalinekick kunt vinden. De genoemde gebieden voldoen aan alle eisen die een skigebied hiervoor moet hebben: er zijn geweldige freestyleparken, ze zijn sneeuwzeker en je kunt er goed off-piste skiën. Als extreme wintersporter beleef jij je ideale wintersport in deze gebieden.

#1. Zillertal 3000

Zillertal 3000 is razend populair bij freestylers. Het skigebied beschikt naast zes funparks over een groot aantal rode en zwarte pistes. Het meest populaire en tevens grootste freestylepark in het skigebied is het Vans Penken Park in Mayrhofen. Zowel beginners als experts kunnen hier uit de voeten. Het park is een van de grootste van Europa. Ook staat Ski Zillertal 3000 bekend om de steilste afdaling van Oostenrijk: Harakiri, wat in het Japans zelfmoord betekent. Om deze piste af te dalen moet je in echte topvorm verkeren. Gelukkig is er na het skiën en snowboarden tijd voor gezelligheid! Het skigebied staat bekend om zijn goede après-ski en dan met name in Mayrhofen.

Foto: © Mayrhofner Bergbahnen

#2. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Dankzij de hoge ligging en vele mogelijkheden tot freestyle en off-piste is het skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun ideaal voor thrillseekers. Het Ischgl Snowpark is het grootste park van het skigebied. Professionals vanuit de hele wereld komen hier naartoe om hun kunsten te vertonen. Het door Jeep gesponsorde funpark beschikt over diverse jumps en obstakels. Mocht dit freestylepark toch niet genoeg adrenaline te bieden hebben, dan kun je altijd de grens over naar het Zwitserse Samnaun waar ook een snowpark is. Zo kom je als freestyler constant voor nieuwe uitdagingen te staan. Voor off-piste avonturen zit je ook goed in de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. In het winterseizoen 2013/14 werd de Piz Val Gronda-baan geopend die speciaal voor freeeriders is.

Foto: © Toerismevereniging Paznaun – Ischgl

#3. Zell am See – Kaprun

In het sneeuwzekere skigebied Zell am See - Kaprun kun je prima freestylen. De Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun reikt tot een hoogte van 3203 meter hoogte en is bereikbaar via de spectaculaire Gipfelbahn. Op de gletjeswanden zijn naast brede pistes, diverse freestyleparken. Naast het Glacier park heb je een Easy park en een Central park. Het Easy park beschikt over een Superpipe en in het Central park is een Ice Camp waar je kunt relaxen. De verschillende parken zijn door middel van snelle skiliften aan elkaar verbonden.

Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG

#4. Sölden

Sölden is een hooggelegen skigebied dat voor een groot gedeelte boven de boomgrens ligt. Niet alleen het freeriden zorgt voor een adrenalinekick, ook van snowpark Area 47 gaat je bloed sneller stromen. Het park is ontzettend lang en zeer divers. Er is bijvoorbeeld ook een funslope te vinden die voor zowel beginnende als ervaren wintersporter geschikt is. In het funpark vind je veel schansen en andere obstakels. De echte waaghalzen kunnen deelnemen aan de Adrenaline Cup. Hier kun je gewoon aan meedoen als je een skipas van het Sölden-Hochsölden-Vent gebied hebt. De cup bevat tien verschillende onderdelen. Aan het eind van het winterseizoen worden de winnaars bekendgemaakt. Daarnaast beschikt het skigebied over lange pistes en moderne liften. Verwar het Area 47 freestylepark trouwens niet het gelijknamige recreatiemeer aan het begin van het Ötztal.

#5. Montafon

Wanneer je met de gondel in St. Gallenkirch-Gortipohl naar boven gaat kom je op de Grasjoch. Hier bevindt zich een prachtig freestylepark: Snowpark Montafon. Het aanbod bestaat uit meer dan 40 obstakels waaronder verschillende kickers, rails en boxen. Ook als beginner kun je hier prima terecht. Daarnaast is er een 800 meter lange freeridecross met hobbels, bobbels, bochten en tunnels die bij jong en oud voor plezier zorgt. Het skigebied Silvretta Montafon is één van de grootste gebieden van Vorarlberg en als freestyler kun je je hier uitstekend vermaken.

Foto: © Silvretta Montafon

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.