19 december 2008 door Coen in 'Opmerkelijk', Algemeen''

Wintersport is een ruige bezigheid. Een oersport. Man versus natuur. Een strijd tegen de elementen. Nu sneeuwde het de afgelopen weken verschrikkelijk in de Alpen en terwijl de gebruikelijke stoet wintersporters ogenschijnlijk onverstoorbaar de skiboxen staat vast te schroeven, breiden de elementen hun voorsprong verder uit.

Noodweer

Na hevige sneeuwval moesten delen van het Franse wegennet onlangs op non-actief en zelfs in Spanje kon men geen kant meer op. Zwitserland was deels van de buitenwereld afgesloten en ook in Oostenrijk en Italië gold alarmfase vijf. Het noodweer in de Alpen zette de elementen op 1-0, maar de tweede treffer kwam uit onverwachte hoek: Whistler, Canada.

Olympisch dorp

In 2010 trekt het Olympische circus naar Canada voor de winterspelen. De naam die op de affiches prijkt is Vancouver. Het Olympisch dorp wordt echter uit de grond gestampt in Whistler, waar onder andere het skiën zal plaatsvinden.

Reclame

Olympische Spelen. Een effectievere reclamezuil kunnen stad en land zich niet wensen. Dan moet de boel wel goed voor elkaar zijn natuurlijk, maar na de talloze misstanden in Beijing moet dat voor Vancouver letterlijk en figuurlijk een koud kunstje worden. Mits de liftpalen blijven staan...

Eerste smetje

Dat dat zo vanzelfsprekend nog niet is, bleek afgelopen dinsdag toen een mast van een kabelbaan bezweek. Meerdere liftcabines kwamen van negen meter hoogte naar beneden en pas na drie uur was de laatste inzittende bevrijd. Gelukkig kwam iedereen met de schrik vrij, maar het eerste smetje op de Olympische campagne is een feit.

Onderschatting

De elementen hebben dus een vroege voorsprong genomen, maar nu is de beurt aan jullie! Er wacht een spierwitte kerst in de Alpen, dus prettige wedstrijd en veel plezier!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen