Skip to navigation Skip to main content

Google Maps herkent wanneer je skiet

Google Maps kan je niet alleen de snelste weg in een skigebied laten zien, maar dankzij ‘ski-herkenning’ kunnen nu ook je pistekilometers getracked worden. Wintersporters die het leuk vinden om achteraf te bekijken hoeveel tijd en kilometers ze op de ski’s hebben doorgebracht kunnen dit deze winter terug zien op hun Google Maps tijdlijn. En aangezien je toch meestal je smartphone wel bij je hebt op de piste, is het gewoon een kwestie van je locatievoorziening aanzetten. Je hebt er verder geen speciale app voor nodig; Google volgt je gewoon op de ski's!

Google Maps weet hoe lang jij op de ski’s stond

Google Maps herkent al lange tijd hoe lang en of je te voet of met de auto onderweg bent geweest. Veel mensen gebruiken Google Maps voor navigatie, maar via de tijdlijn kun je ook bekijken hoe lang je onderweg bent geweest, hoeveel kilometer je hebt afgelegd en op welke manier. Maar Google kan nu dus ook zien hoeveel tijd en kilometer je hebt afgelegd in een skigebied. Aan de ene kant heel grappig om te weten, aan de andere kant ook wel bizar dat Google dus op deze manier echt alles van je weet…

Google Tijdlijn laat zien hoeveel tijd je geskiet hebt © Google Watch Blog

Hoe achterhaalt Google dit?

De functie van Google Maps op de tijdlijn is alleen ingeschakeldwanneer je locatievoorzieningen op je telefoon hebt aanstaan. Op deze manier weet Google waar je bent en welke afstand je aflegt. Vervolgens stelt het programma op basis van je snelheid vast of je de afstand te voet, met een fiets of de auto hebt afgelegd. Zelfs openbaar vervoer wordt herkend, omdat de haltes en stations bekend zijn en hier veelal kort gestopt wordt. Ben je dus in een skigebied onderweg dan kan Google ook door de snelheid herkennen of je skiet.

Veel manieren om je skidag te tracken

Er zijn de afgelopen jaren veel manieren ontwikkeld om je skidag te bekijken. Er zijn diverse wintersport apps die bijhouden hoeveel kilometer je hebt afgelegd en wat je hoogst behaalde snelheid is geweest. Meer dan 200 skigebieden zijn aangesloten bij Skiline, hierbij worden alle gegevens van jouw skidag (o.a. liften en kilometers) bijgehouden via je skipas. Naderhand kun je online inloggen of bij een speciaal scherm in het dal je skidag bekijken. Soms zijn er extra features als een skimovie, speedcheck of fotopoint.

Bijna niemand gaat meer zonder smartphone in een skigebied

Bekijk jij de gegevens van je skidag wel eens achteraf?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.