22 december 2008 door Puck in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

Ervaringen

Er zijn gasten die je de hele week niet ziet of hoort, maar er zijn ook gasten die je dagelijks aan de telefoon hebt. Een voorbeeld van een man die net was aangekomen en mij belde met de vraag: "Moeten wij wachten bij de receptie en in de rij staan?". Natuurlijk krijg je ook met hele andere dingen te maken zoals een gipsvlucht regelen, boekingen controleren bij de hotels en/of appartementen en kamers regelen voor busschauffeurs. En nee! Het is geen vakantie als reisleidster, maar je werkzaamheden zijn gewoon in een ideale omgeving.

Arc 1800

Tijdens dit half jaar verbleef ik in een studio in Arc 1800, bij het openen van mijn gordijnen was mijn uitzicht het dal van Bourg Saint Maurice (ik krijg nu alweer zin om terug te gaan). De après ski begint daar langzaam op gang te komen, maar na het eten is het zeker de moeite waard om even een drankje te doen. Er zijn namelijk verschillende cafés die live bands hebben met heel gevarieerde goede muziek.

Arc 1950

Op het moment dat ik in de bergen woonde bestond het dorpje Arc 1950 alleen nog maar uit: één appartementencomplex, één winkeltje en één restaurant. Desalniettemin heb ik het ervaren als een ontzettend gastvrij en van luxe voorzien dorpje. Zij organiseerden verschillende activiteiten zoals freestyle wedstrijden en op het plein omgeven door vuurkorven warme chocolademelk en/of Vin Chaud.

Arc 2000

Vanwege de hoogte zit je echt middenin het skigebied. De accommodaties zitten daardoor vaak direct aan de piste. Om er te komen is het wel een hele klim, houdt daar rekening mee. Voor de snelheidsduivels onder ons, in Arc 2000 bevindt zich de Olympische snelheidspiste.

Salsa muziek!

Voor de mensen die niet gaan skiën en met de bus de verschillende dorpjes gaan bezoeken, moeten wel even wat tijd uittrekken. Houdt er rekening mee dat de bus van Arc 1800 eerst naar Arc 1600 gaat en daarna pas naar Arc 1950 en 2000, de bus moet namelijk om de berg heen rijden. Maarrrrr met een beetje geluk heb je een vrolijke busschauffeur die staat te swingen op salsa muziek, heel bizar zo midden in de bergen!

Voor mij is het enige tijd geleden, maar voor de mensen die er zijn geweest of nog gaan, brand maar los!

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen