16 december 2008 door Inge in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

Mijn eerste wintersport beleefde ik met mijn studiegenoten. De reis ging naar Zuid-Tirol, Eisacktal (Italië). Voor het eerst skiën, dus dat werd les nemen van 'zo’n gebruinde Italiaan'. En daar ging we, met ons lesgroepje 'im Schneepflug' naar beneden, oftewel in een ‘v-tje’.

Skigebieden

Het skiën ging me aardig af en ik vond het ontzettend leuk. Eisacktal heeft leuke skigebieden, waarvan een aantal zeer geschikt voor beginners (Jochtal-Brixen en Gitschberg-Meransen). Onze skileraar ging mee (met de gratis Eisacktal bus) naar de verschillende skigebieden, waardoor we de gebieden goed leerden kennen. Ze werden gekenmerkt door brede pistes, leuke pistes door het bos, goede liften (met vriendelijk personeel), leuke en gezellige berghutten en ze waren relatief rustig (qua aantallen mensen op de piste).

Eten

Als ik, wat betreft eten, moet kiezen voor een wintersportland, dan wordt het zeker Italië. Wat heb ik daar lekker gegeten zeg! En ook nog tegen zeer redelijke prijzen. Lekkere pasta’s en pizza’s in één van de gezellige berghutten. Mocht je toch meer van de bratwurst met friet zijn, niet getreurd, ook dat is overal te vinden.

Zuid-Tirol

Apres-ski

Na een vermoeiende, maar leuke dag skiën, nam onze Italiaanse skileraar ons mee naar de Apres-ski. Erg gezellig in Italië. Wat rustiger dan de Oostenrijkse Apres-ski, maar zeker niet minder gezellig! Ik zou het omschrijven als ‘een iets modernere apres-ski’ zonder polonaises, maar wel met veel gezelligheid.

Familievriendelijk

Alhoewel ik op wintersport was met studenten en zelf geen kinderen heb, merkte ik wel op dat er zich veel kinderen op de skipistes bevonden. Allemaal gehuld in een felgekleurd hesje met 'bambino' erop en een helmpje op. Eerder meldde ik al dat de skigebieden geschikt zijn voor beginners, maar zeker ook voor kinderen. Er zijn relatief veel oefenpistes en uiteraard veel skileraren aanwezig. Daarbij is er ook een ski-kinderopvang.

Wintersport in Zuid-Tirol voor herhaling vatbaar

Mijn eerste wintersportvakantie was een zeer geslaagde, daarna wilde ik namelijk niet meer zonder wintersportvakantie de winter doorbrengen. Zuid-Tirol heeft daar ook zeker aan bijgedragen. We hadden veel zon (schijnt 300 dagen per jaar), de mensen waren erg aardig, de prijzen waren relatief gunstig, het eten was zeer goed en de gebieden zijn mooi en relatief rustig. Ik ben sindsdien niet meer naar Italië op wintersport geweest, maar ik kom er zeker nog eens terug!

Voor meer informatie over Zuid-Tirol bekijk de website van Zuid-Tirol.

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen