9 juli 2017 door Thijs in 'Lijstje', Opmerkelijk''

Soms word je onderweg richting de wintersport ingehaald door een auto waar je net wat langer naar blijft kijken. Een sportwagen of ander luxe model trekt nou eenmaal meer aandacht dan een doodgewone stationwagen met skibox op het dak. Wij hebben in dit weblog 10 stoere auto’s op een rijtje gezet waarmee je zeker opvalt tijdens de wintersport. Van een Koenigsegg met een topsnelheid van meer dan 400 km/u tot een onverwoestbare pick-up, deze auto’s krijgen alle blikken op zich gericht wanneer ze een skidorp binnen komen rijden. Naar welke auto gaat jouw voorkeur uit?

#1. Lamborghini Huracan

Professioneel skiër Jon Olsson rijdt niet van skibestemming naar skibestemming in een aftands busje. De Zweed had eerst een Lamborghini Gallardo, toen een Murciélago en daarna een Audi R8. Halverwege het afgelopen seizoen was hij zijn Lamborghini Huracan, met skibox, ook alweer zat en verkocht deze voor € 250.000 aan een Nederlander.

Lamborghini Huracan met skibox

Foto: © Jon Olsson

#2. Rolls-Royce Wraith

Je hoeft er echter niet bang voor te zijn dat Olsson zijn Lamborghini heeft ingeruild voor een iets bescheidener model. Komende winter zal hij zich naar zijn skiwedstrijden verplaatsen in een Rolls-Royce Wraith die gedoopt is als ‘George’. Met het opvallende camouflagepatroon, de gigantische wielen en het dakrek heeft de auto niks meer te maken met een traditionele Rolls-Royce.

Rolls-Royce Wraith met dakdragers

Foto: © Jon Olsson

#3. Lotus Turbo Esprit

Wil je in stijl Cortina d'Ampezzo of Kitzbühel binnenrijden, kies dan voor de Lotus Turbo Esprit. James Bond maakte in 1981 in de film ‘For Your Eyes Only’ gebruik van deze klassieke sportwagen. Wees er wel zeker van dat de wegen begaanbaar zijn, want van besneeuwde bergpassen is de Lotus geen fan.

Lotus Turbo Esprit met James Bond

Foto: © Lotus Turbo Esprit Turbo

#4. Unimog

De Unimog heeft zich op alle terreinen al lang en breed bewezen. En als de Unimog goed genoeg is voor de winterdienst, dan is hij dat zeker voor jou. Wanneer anderen liggen te modderen om hun sneeuwkettingen om te doen, rijd jij fluitend voorbij. Eventueel kun je de Unimog ook voorzien van een camperunit, zodat je helemaal nergens meer rekening mee hoeft te houden.

Unimog Winterdienst

Foto: © Road Stars

#5. Ferrari FF

Met de Ferrari op wintersport? Met de FF is het mogelijk! Deze 4-persoons Ferrari heeft vierwielaandrijving en genoeg ruimte voor het meenemen van alle bagage. Een familiewagen waar je U tegen zegt.

Ferrari FF in de sneeuw

Foto: © Automobile Magazine

#6. Audi RS6

Een stationwagen met een topsnelheid van meer dan 300 km/u, de Audio RS6 maakt het mogelijk. Alle ruimte om de ski’s, de bagage en de slee van de kinderen mee te nemen, maar ook het vermogen om fluitend naar de Alpen te rijden. Daarnaast is de snelste stationwagen ter wereld ook nog eens zeer comfortabel.

Audi RS6 in de sneeuw

Foto: © Automobile Magazine

#7. Koenigsegg Agera R

Is een Ferrari of Porsche niet opvallend genoeg? Wellicht dat de Koenigsegg Agera R meer aan je wensen voldoet. Met een topsnelheid van 442,5 km/u zit het ritje richting Oostenrijk of Frankrijk er zo op. De dakkoffer zorgt voor de benodigde opbergruimte. De kinderen? Die moeten met opa en oma meerijden aangezien er slechts ruimte is voor 2 personen.

Koenigsegg Agera R met skibox

Foto: © Art of the Automobile

#8. Volkswagen Westfalia

Retro kan ook heel stoer zijn! Wanneer je in een Westfalia op wintersport gaat, zal je zeker bekijks krijgen. Zeker wanneer het een wat ouder model is, die tegenwoordig helemaal hip zijn. Je hebt alles bij je, hoeft met niemand rekening te houden en kunt helemaal je eigen gang gaan met een Westfalia. Een standkachel is overigens geen overbodige luxe.

Volkswagen Westfalia in de sneeuw

Foto: © The Samba

#9. Toyota Hilux

Snelheid speelt geen rol in de bergen. Het gaat er om dat je veilig en comfortabel aankomt in je vakantiebestemming. De Toyota Hilux is een werkpaard dat zich thuis voelt op alle soorten terrein, van de Noordpool tot de woestijn. Uit verschillende tests van het programma Top Gear is gebleken dat de Hilux onverwoestbaar is.

Toyota Hilux in de sneeuw

Foto: © Toyota

#10. Ural Yamal LE

Op plek 10 geen auto, maar een motor met zijspan! Als je hiermee geen indrukt maakt wanneer je je skidorp binnen komt rijden, dan doe je het nergens mee. Deze ruige, onverwoestbare motor deinst niet terug voor een beetje sneeuw en brengt Russische degelijkheid samen met moderne technologie.

Ural Yamal LE

Foto: © TotalMotorcycle

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen