Skip to navigation Skip to main content

Daarom gaan we op wintersport!

1057 - Daarom gaan we op wintersport! (1)

'Nee, dat is niets voor mij' of 'Ik ga liever op zomervakantie' zijn veel gehoorde redenen van mensen om niet op wintersport te gaan. Inmiddels weten 'wij wintersporters' vele redenen te bedenken om wel te gaan en het liefst nog zo vaak mogelijk. Ga jij niet op wintersport of ken je iemand die nog niet op wintersport gaat, dan vind je hier redenen om juist wel op wintersport te gaan. Of misschien heb je zelf nog goede redenen die je graag toe wilt voegen?

Wintersport

Vier jaar geleden was ik zelf ook nog 'zo iemand' die niet op wintersport ging. Gelukkig zijn er een aantal mensen geweest die mij over hebben gehaald en nu kan ik me niet voorstellen dat ik niet op wintersport ga. Zonder deze mensen had ik niet geweten hoe leuk wintersport is en daarom dit artikel. Het zou immers toch zonde zijn als je er te laat achter komt dat wintersport eigenlijk heel erg leuk is.

Veel gehoorde redenen om niet te gaan

Een aantal redenen die mensen gebruiken om niet op wintersport te gaan (en die straks weerlegd kunnen worden) zijn:

- Wintersport is koud en ik houd niet van kou
- Wintersport is duur
- Ik heb hoogtevrees
- Wintersport staat voor weinig luxe

Waarom je juist wel moet gaan

Wintersport is hartstikke leuk! En er zijn vele redenen om op wintersport te gaan! Wintersport is een gezonde activiteit, je bent eigenlijk constant aan het sporten. Ook staat wintersport voor gezelligheid, met het oog op de vele apres-ski mogelijkheden, maar ook in de berghutten en restaurants heerst een leuke sfeer. Wintersport geeft je ook een kick. Iedere keer behaal je weer nieuwe overwinningen, doordat je net weer een stapje verder bent gekomen dan de vorige keer. Daarbij is er natuurlijk ook de prachtige natuur en omgeving en dat heerlijke zonnetje die over de witte pistes schijnt.

Weerleggingen van de redenen om niet te gaan

- Tijdens de wintersport is het zelden koud. Wanneer je aan het skiën, langlaufen of snowboarden bent krijg je het warm! Ook heb je weinig last van kou als je je goed aankleed. Daarbij schijnt de zon heel veel dagen in het wintersportseizoen en is het heerlijk op een terrasje zitten (of liggen in de zonnestoel) in het zonnetje.

- Wintersport hoeft niet duur te zijn, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn goedkope en dure skigebieden, goedkope en dure appartementen etc. Daarbij zijn er ook mogelijkheden om een midweek te gaan, wat aanzienlijk scheelt in de prijs.

- Hoogtevrees? Bij wintersport hoef je niet alleen te denken aan skiën of snowboarden van een hoge piste. Je kunt namelijk ook dichtbij de grond blijven door te gaan langlaufen of door winterwandelingen te maken.

- Wintersport kan ook zeker luxe zijn. Tegenwoordig zijn er veel skigebieden en hotels die zich op wellness en luxe richten.

Gaan!

Indien er nog steeds twijfels bestaan, ik zeg: 'gewoon gaan!' Iemand nog andere motivaties om op wintersport te gaan?

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!