Skip to navigation Skip to main content

Kredietcrisis treft ook wintersport

1032 - Kredietcrisis treft ook wintersport (1)

Duurdere skipassen

De kredietcrisis heeft ook haar uitwerking op de wintersport. De skivakantie wordt dit jaar weer een stukje duurder, als gevolg van de gestegen prijzen van de skipassen. Vooral in Zwitserland zijn de skipassen duurder geworden. Frankrijk en Oostenrijk hebben de prijzen met gemiddeld 3,8% verhoogd. Pra Loup heeft daarentegen, als enige van de grote wintersportcentra, de prijs voor een zesdaagse skipas niet verhoogd. Het relatief goedkoopste skigebied is Les Portes du Soleil.

Minder boekingen

De winterboekingen bevestigen het beeld van een voorzichtige consument in tijden van de kredietcrisis. Het aantal geboekte vakanties naar winterse zon- en sneeuwbestemmingen komt voorlopig 11 procent lager uit dan verleden jaar deze periode. De reisbranche verwacht dat de consument zijn tweede of derde vakantie komende wintermaanden uitstelt of dichter bij huis zoekt. Wintersportland Oostenrijk blijft echter wel een populaire bestemming, ruim 50% trekt naar dat Alpenland voor de wintersport, gevolgd door Frankrijk met 32%. Trekken jullie je iets aan van de kredietcrisis? Wij gaan gewoon op wintersport, toch?

102 - Winter - Inge

Over Inge

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!