Skip to navigation Skip to main content

Respect the Mountains

1014 - Respect the Mountains (1)

In de ideale ‘Respect the Mountains Wereld’ denken mensen twee keer na voordat ze handelen, skigebieden zijn milieuvriendelijk en mensen realiseren zich dat het veranderen van de houding over berg recreatie, de enige manier is om de pistes te behouden en er nog lang van te genieten. Daarom zijn onze inspanningen vooral gericht op het creëren van Berg Bewustzijn.

Bewustwording genereren we o.a. via voorlichtingsmateriaal zoals de folder en de website, concrete acties zoals de schoonmaakdagen in de Alpen en samenwerking zoals met skibanen en skischolen in Nederland, skigebieden in Frankrijk en Oostenrijk, reisorganisaties in binnen-en buitenland.

Waarom de Alpen? Respect the Mountains richt zich in eerste instantie op de Alpen. Jaarlijks bezoeken zo’n 100 miljoen mensen dit berggebied met de nodige gevolgen van dien. Natuurlijk zijn de 7 Ways ook heel goed toepasbaar op ieder berggebied, van Andorra, de Kaukasus tot aan de Rocky Mountains. En thuis in het vlakke Nederland kun je de meeste van de 7 Ways ook toepassen. Dus: voel je vrij om er je levensstijl van te maken!

101 - Winter - Joeri

Over Joeri

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.