Skip to navigation Skip to main content
Skigebiet Jaenner 2019 (4)
© TVB Paznaun – Ischgl

Ischgl, Galtür, Kappl en See: vier bruisende wintersportbestemmingen in Paznaun

Ken je het wintersportdal Paznaun al? Misschien gaat er een belletje rinkelen als we je vertellen dat dit de plek is waar je de dorpen Ischgl, Galtür, Kappl en See vindt. Stuk voor stuk sfeervolle en bruisende wintersportbestemmingen, met elk hun eigen skigebied, kenmerken en karakter. Of je er nu komt om te skiën, langlaufen of winterwandelen, met je partner of met het gezin: de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Ga je mee op wintersport naar Paznaun?

Paznaun: wintersportdal voor genieters en actievelingen

In het uiterste zuidwesten van Tirol, omringd door de bergtoppen van de Verwall, Silvretta en Samnaun, ligt het prachtige Paznaun. Een relatief smal dal, dat zich vanaf Pians zo’n 30 km in zuidelijke richting uitstrekt tot aan de grens met Vorarlberg. Vanaf Utrecht is het een kleine 900 km rijden en dat kan op twee manieren: bij Bregenz de grens over of bij Füssen en dan via de Fernpas. Paznaun is een dal waar actievelingen zich van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kunnen vermaken, maar waar het ook prima lekker rustig aan kan. De natuur vraagt in ieder geval om ontdekt te worden, op wat voor manier dan ook! Op ski’s, op een snowboard, te voet, op een slee, op langlaufski’s…

Wintersport in Paznaun: heel veel wintersportmogelijkheden!

Skiën tijdens een wintersport in Ischgl
© TVB Paznaun – Ischgl
Sundowner in Ischgl tijdens Spring Blanc
© TVB Paznaun – Ischgl
Wintersport met kinderen in See in Paznaun
© TVB Paznaun – Ischgl
Langlaufen in Kappl tijdens je wintersport
© TVB Paznaun – Ischgl

Vier dorpen voor een heerlijke wintersport

In Paznaun kun je overnachten in vier verschillende dorpen. Bruisende plaatsen met voor ieder wat wils. See is het eerste dorpje dat je tegenkomt, gevolgd door Kappl, Ischgl en aan het eind Galtür. Bij elk dorp vind je een skigebied, waarvan de grootste bij Ischgl. Skiën kan hier zelfs in twee landen! We lichten alle vier de dorpen aan je uit, inclusief een aantal tips.

Wintersport in Ischgl
© TVB Paznaun – Ischgl

Ischgl: actie, entertainment, culinair genot én 239 km aan pistes

De meest bruisende en levendige bestemming is Ischgl. Dit dorp, gelegen op 1377 meter hoogte, is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire skibestemmingen in de Alpen. Logisch ook als je kijkt naar de mogelijkheden! Skiën kan op de pistes van Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Een grensoverschrijdend skigebied met 239 km aan pistes in Oostenrijk én Zwitserland. De liften zijn modern en aangezien maar liefst 90% van de pistes boven de 2000 meter hoogte ligt, ben je hier verzekerd van een lang en sneeuwzeker skiseizoen. Skiën kan doorgaans van eind november tot begin mei.

Wintersport in Galtür
© TVB Paznaun – Ischgl

Galtür: hoog alpine pareltje met 43 km aan pistes

Aan het eind van Paznaun ligt Galtür, een sfeervol plaatsje waar de grote massa nog niet is neergestreken. Het dorp ligt op 1600 meter hoogte en is vanwege de bijzonder schone berglucht onderscheiden met de titel ‘luchtkuuroord’. Het skigebied van Galtür ligt op de flanken van de 2671 meter hoge Ballunspitze en biedt met 43 km aan pistes voor ieder wat wils. Families en rustzoekers weten deze skibestemming het meest te waarderen. Er is een uitgebreid kinderland met vrolijke mascotte Siggi en ook kun je hier prachtig langlaufen.

Wintersport in Kappl
© TVB Paznaun – Ischgl

Kappl: familie- en freerideparadijs met 42 km aan pistes

Als je vanaf See nog een klein stukje doorrijdt, kom je al snel uit in Kappl. Het dorp ligt op een hoogte van 1250 meter en heeft haar naam te danken aan de vele kapelletjes. Waar je ook verblijft, het dalstation van de Diasbahn is nooit ver weg. Ook Kappl is geliefd bij families, maar ook freeriders komen hier graag. Het skigebied ligt op de flanken van de 2720 meter hoge Alblittköpfe en beschikt over 42 km aan pistes en mooie freeride afdalingen. Aan leuke hutten is geen gebrek en voor families is het Sunny Mountain Erlebnispark een hoogtepunt. Dit wil je niet missen:

Wintersport in See in Paznaun
© TVB Paznaun – Ischgl

See: paradijs voor families met 42,5 km aan pistes

Gelegen op 1050 meter hoogte, aan een idyllisch meertje, ligt het plaatsje See. Weg van alle drukte voelen families, maar ook rustzoekers zich hier direct thuis. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er zijn tal van kindvriendelijke accommodaties en leuke restaurants. De 6-persoons Medrigjochbahn biedt toegang tot het skigebied dat over 42,5 km aan pistes en negen liften beschikt. Sinds skiseizoen 2022/2023 heeft See er een nieuwe blauwe piste en lift bij, de 8-persoons Furglerblick. Er is een uitgebreid kinderland met mooie oefenweides voor beginners en zelfs kinderopvang is mogelijk.

Deze special is geschreven in samenwerking met Paznaun – Ischgl.