Skip to navigation Skip to main content
Skier op de pistes van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental met Wilder Kaiser recht vooruit
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

Wintersport in de SkiWelt: al 45 jaar zó dichtbij

Wie had in 1977 kunnen denken, dat toen de verantwoordelijken van de skiliften tussen de Wilder Kaiser en de Hohe Salve in Tirol samen aan tafel gingen zitten, dit de geboorte zou betekenen van een skigebied. Eentje die 45 jaar later tot de grootste van Oostenrijk behoort en een van de duurzaamste ter wereld is? Op deze pagina lees je meer over de SkiWelt van toen. En vooral ook waarom de SkiWelt, 45 jaar na het ontstaan, steeds opnieuw zo’n geweldige wintersportbestemming is.

Hoe de SkiWelt zich ontwikkelde

In de 45 jaar van het bestaan van de SkiWelt, vond dit gebied zichzelf niet alleen steeds opnieuw uit voor de vele wintersporters die er jaarlijks een heerlijke vakantie hebben, maar ook voor de lokale bevolking. Sleepliften werden stoeltjesilften, en stoeltjesliften werden gondels. Oefenweides werden kinderlanden, berghutten werden bergrestaurants. Huisvrouwen werden pensionhoudsters, boeren werden pistebullychauffeurs. En de samenwerking tussen iedereen in de SkiWelt werd voorbeeld voor heel veel andere skigebieden wereldwijd.

Korting op skipassen SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH

De SkiWelt viert het jubileum met een superaanbieding op je skipas!

Koop je skipas voor de periode 18-03-2023 - 10-04-2023 voor eind februari in de online ticketshop en profiteer van 10% korting! Geldig voor skipassen van 3 dagen of meer.

Daarom SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Milieuzorg en natuurbehoud

Al vanaf het prille begin staat in de SkiWelt de zorg voor de omgeving voorop in de manier waarop het skigebied wordt geëxploiteerd. Het skigebied draait al decennialang op groene stroom uit waterkracht. Sinds 2008 is daar zonne-energie en gebruik van restwarmte ter verwarming van bergrestaurants bijgekomen. De pistebully’s die de pistes preprareren, zijn uitgerust met een speciaal GPS systeem. Daarmee meten ze de sneeuwdikte tot op de centimeter nauwkeurig. Zo wordt precies bepaald waar wel en waar geen extra sneeuw moet komen, wat zo’n 25% energie en water op de productie van technische sneeuw oplevert. Het regenwater uit de waterreservoirs dat hiervoor wordt gebruikt, is puur en schoon. Als de sneeuw op de pistes in het voorjaar smelt, stroomt het water terug de natuurlijke waterkringloop in. Zo dient het flora en fauna én de koeien die er 's zomers op de bergen grazen, tot drinkwater.

Wintersport in duurzaam skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH
De Hohe Salve (1829m) met de Wilder Kaiser op de achtergrond

Duurzaam met de NightJet op wintersport

Wil je jouw wintersport nog duurzamer maken? Ga dan met de trein naar de SkiWelt! Iedere avond rijdt de ÖBB NightJet rechtstreeks vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Kufstein en Wörgl, waar vanuit je directe aansluiting hebt op de skibus of trein naar je bestemming in de SkiWelt. Om 09.00 uur kun je de piste op! Je boekt je 3-6 daagse skipas direct bij je NightJet ticket.

Doen en beleven op de pistes

Deze special is tot stand gekomen in samenwerking met
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Marketing GmbH.