Skip to navigation Skip to main content
Wintersport met kinderen in Wald-Königsleiten Zillertal Arena Oostenrijk
© Zillertal Arena

Wintersport in Wald-Königsleiten in de Zillertal Arena

Vergeet wat je tot nu toe over wintersport in de Zillertal Arena hebt gehoord of gelezen. Een wintersportvakantie in Wald-Königsleiten is compleet anders. Wald im Pinzgau en Königsleiten zijn twee gemoedelijke dorpen in het bekende Oostenrijkse Zillertal. Ze liggen iets verder dalinwaarts, richting de Salzburger Pinzgau, in Nationalpark Hohe Tauern.

Hoewel Gerlos, Zell am See en Krimml/Hochkrimml volop bekend staan als populaire wintersportbestemmingen, is het zeer de moeite waard om dat kleine stukje verder door te rijden in het Zillertal naar Wald en Königsleiten. Een wintersport in Wald-Königsleiten combineert namelijk de veelzijdigheid van het grootste skigebied in het Zillertal met familievriendelijke ambiance en leuke activiteiten buiten de piste. 

Familieskigebied Wald-Königsleiten Zillertal Oostenrijk
© Zillertal Arena

Wald-Königsleiten: 2 dorpen, één vakantieregio

De dorpen Wald en Königsleiten worden meestal in één adem genoemd, omdat ze tot dezelfde gemeente behoren en samen een vakantieregio vormen. Het zijn echter twee verschillende dorpen met elk hun eigen karakter. Benieuwd naar de verschillen?

Königsleiten in de winter
© Zillertal Arena

Königsleiten: gezellig en gemoedelijk

Het familievriendelijke dorp Königsleiten ligt op 1600 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen dorp van de Zillertal Arena. Met vele restaurants en berghutten is het dorp helemaal op wintersport ingericht. Het is een gezellige en gemoedelijke plaats met veel chalets en accommodaties aan de piste. In Königsleiten zijn twee gondelbanen, de Dorfbahn en de Sonnwendkopfbahn, welke je rechtstreeks het skigebied in brengen. De Plattenkogel X-Press brengt je aan de andere zijde van de berg omhoog, zodat je ook daar kunt skiën.

Wald im Pinzgau in de winter
© Zillertal Arena

Wald: rustig en sfeervol

Wald ligt op 900 meter hoogte en is een wat rustiger dorp, waar iedereen die de stilte wil opzoeken op adem kan komen. Er staan veelal sfeervolle huizen en chalets. Wald hoort bij de Zillertal Arena, maar ligt ook vlak bij de Wildkogel Arena. Met geen van die gebieden zijn er directe lift- of piste-aansluitingen, maar met de auto of gratis skibus kun je gemakkelijk heen en weer pendelen om te skiën. Je kunt tijdens je wintersport dus in beide skigebieden skiën, wat de skivakantie ontzettend veelzijdig maakt. Wald is ideaal voor langlaufers en winterwandelaars.

Volop wintersportplezier in Wald-Königsleiten in de Zillertal Arena

Wintersport in Königsleiten Zillertal Arena Oostenrijk
© Zillertal Arena
Funslope skigebied Wald Königsleiten Zillertal Oostenrijk
© Zillertal Arena
Wintersport Zillertal Arena Wald-Königsleiten Oostenrijk
© Zillertal Arena
Snowboarden Zillertal Arena Funpark Funslopes
© Zillertal Arena
Samen skiën in Wald-Königsleiten Zillertal Arena Oostenrijk
© Zillertal Arena

Skiën en snowboarden

Met 150 kilometer aan pistes heb je in Wald-Königsleiten alle ruimte om heerlijk te skiën of snowboarden. Je hebt met je skipas namelijk toegang tot de hele Zillertal Arena, waar ook Gerlos, Hochkrimml/Gerlosplatte en Zell am Ziller onderdeel van zijn. De pistes zijn hier veelal lekker breed en van een dik pak sneeuw voorzien. Het skigebied reikt tot ruim 2500 meter hoogte en is zeer sneeuwzeker. Overal heb je waanzinnig uitzicht op de omliggende bergen. De vele skiliften maken het hele gebied perfect toegankelijk voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Elke dag kun je hier mooie tochten skiën, maar je kunt ook gewoon lekker oefenen op een van de brede blauwe hellingen.

Er zijn meerdere sportwinkels waar je je ski- of snowboarduitrusting kunt huren en die ook depots bieden om het na je skidag in op te bergen. Wie z'n ski- of snowboardtechniek wil verbeteren kan terecht bij de ski- en snowboardscholen in Wald en Königsleiten. 

FUNty mascotte van familieskigebied Zillertal Arena Oostenrijk
© Zillertal Arena
Mascotte FUNty zorgt voor blije kindergezichtjes

Familiepret op en rond de skipistes

Voor de kleintjes zijn er leuke kinderpistes, oefenliftjes en kinderparken. FUNty, de gele mascotte van de Zillertal Arena, komt regelmatig een kijkje nemen in de skiklasjes en dat betekent extra dikke pret voor de kinderen. Als ze een beetje stevig op hun skietjes staan, kunnen ze achter FUNty aan over de speciaal aangelegde Fun Runs, snelheidsparcours en obstakel pistes. Plezier gegarandeerd!

Berghut eten Wald-Königsleiten Zillertal Arena Oostenrijk
© Zillertal Arena
Ruim 31 berghutten waar je heerlijk kunt eten

Lekker eten in de hutten

Met meer dan 31 hutten in het skigebied is het moeilijk kiezen waar je je tussenstop gaat houden. Eigenlijk maakt dat ook niet uit, want overal is het eten even heerlijk en de sfeer even gezellig. Bestel een bord geurende Knödels of zoete Kaiserschmarrn op een van de zonnige terrassen en geniet tussen het eten door vooral ook van het prachtige uitzicht op de indrukwekkende bergen om je heen.

Er op uit in de sneeuw buiten de pistes

De prachtige natuur rondom Wald-Königsleiten vraagt erom om ontdekt te worden. Hier zijn een paar tips om je op ideeën te brengen:

Langlaufen in Wald-Königsleiten Zillertal Oostenrijk
© Zillertal Arena

Langlaufen en sneeuwschoenwandelen

Trek op langlaufski’s of sneeuwschoenen je sporen door de diepe sneeuw. Er zijn prachtige loipes en winterwandelpaden in het dal, waarop je optimaal van de natuur kunt genieten. Het tourismebureau biedt in de winter sneeuwschoenwandelingen onder leiding van een gids aan.

Winteractiviteiten Wald-Königsleiten Hohe Tauern Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Toerskiën

In de Alpen is toerskiën de laatste jaren razend populair geworden en ook de bergen rond Wald-Königsleiten lenen zich er uitstekend voor. Als je over een goede conditie beschikt kun je in de Hohe Tauern op toerski's tot op 3000 meter hoogte komen. En dan omlaag zoeven.

Rodelbanen in de Zillertal Arena Oostenrijk
© Zillertal Arena

Rodelen

In Wald is een knusse verlichte rodelbaan waar je tot 's avonds 20.00 uur met een sleetje omlaag kunt suizen. De baan is niet stijl en heel geschikt voor kinderen. Op de rodelbaan in Königsleiten maak je wel vaart. Je eindigt hier na een rit van bijna een kilometer in het dal.

Of je nu dagenlang op de prachtige pistes doorbrengt of de stilte van de natuur opzoekt: in Wald-Königsleiten kun je compleet loskomen van de waan van alledag en echt heerlijk genieten van je wintersport.

Deze special is tot stand gekomen in samenwerking met Wald-Königsleiten.