Skip to navigation Skip to main content
Skibinding instellen
© Bever

Tips voor het kopen en onderhouden van skimateriaal

Bever telt 40 winkels in Nederland en staat al jarenlang bekend als outdoorspecialist. Maar wist je dat 30 van deze stores ook een wintersportassortiment hebben? Met uiteraard personeel dat zelf groot liefhebber is van wintersport én de juiste kennis heeft omtrent ski’s, snowboards, schoenen, kleding, goggles, helmen en alles wat je nog meer nodig hebt voor je vakantie. Wij gingen een dagje shoppen in Rotterdam en namen meteen wat interessante video’s op waarin de wintersportexpert advies geeft op het gebied van skischoenen, wintersportjassen, goggles en het onderhoud van je materiaal.

3D voetscan bij Bever
© Bever
3D voetscan om de best passende skischoen te vinden

Skischoenen kopen in 4 stappen

De skischoen is een van de belangrijkste onderdelen van je ski-uitrusting. Een goed passende skischoen zit als een stevige handdruk en zorgt ervoor dat je gecontroleerd en dus veilig kan skiën. En nee, een skischoen zit eigenlijk nooit zo fijn als een pantoffel of sneaker en dat moet ook niet. Om te ontdekken welke skischoen het beste bij jou past wordt er in de winkel eerst een 3D voetscan gemaakt, waarna je een aantal skischoenen kan passen om zo de beste voor jou te vinden. Jouw ideale schoen wordt – indien nodig – afgemaakt met bootfitting dat ervoor zorgt dat de skischoen voor jou verder op maat gemaakt wordt en eventueel met een inlegzool.

Victor legt in de onderstaande video uit wat belangrijk is wanneer je skischoenen gaat kopen.

Ski-jas voor extreem weer bij Bever te koop
© Bever
Ski-jas voor dames te koop bij Bever
© Bever

Ski-jas: zo kies je de juiste jas voor jouw wintersport

Uiteraard wil je er altijd leuk uitzien wanneer je de piste opgaat, maar minstens zo belangrijk zijn de technische eigenschappen van jouw ski- of snowboardjas. Hierbij kijk je ook naar wat voor soort wintersporter je bent. Ga je vooral met mooi weer skiën of ben jij de hele dag, van de eerste tot de laatste lift, buiten in welk weertype dan ook. De prijzen, kwaliteit en features van ski-jassen lopen behoorlijk uiteen. Ga jij voor een hardshell, softshell of toch een gevoerde jas?

In deze video helpt Victor je bij het maken van de juiste keuze voor een nieuwe ski-jas.

Wintersportkleding wassen en impregneren

Na verloop van tijd is het toch echt nodig: je wintersportkleding wassen en eventueel impregneren. Veel mensen vinden dit nog best spannend en dat is logisch. De kleding is kostbaar en je wilt natuurlijk niet dat je favoriete wintersportoutfit verpest is na de eerste wasbeurt. Toch is het wassen erg belangrijk. Niet alleen zorg je er zo voor dat het er allemaal weer schoon en fris uitziet, ook is een wasbeurt belangrijk voor het behoud van je wintersportkleding. Wist je bijvoorbeeld dat de technische eigenschappen, zoals het ademend vermogen, weer verbetert wanneer je je jas wast?

Hoe je je wintersportkleding het beste kunt wassen, zie je in deze video.

Skikleding wassen en drogen
© Bever
Waxen en slijpen van ski's bij Bever
© Bever

Ski’s en/of snowboard slijpen en waxen

De meeste wintersporters weten wel dat het belangrijk is je ski’s en/of snowboard zo nu en dan te laten waxen en slijpen. Hierdoor wordt het skiën en snowboarden een stuk fijner en gemakkelijker: de wax zorgt ervoor dat je beter kunt glijden en sturen en scherpe kanten zorgen voor de hoognodige grip op de piste. Maar hoe vaak moet je dit nu eigenlijk doen en wanneer kun je je ski’s of board het beste wegbrengen voor een onderhoudsbeurt? De antwoorden hierop krijg je in onderstaande video.

Bekijk waarom onderhoud zo belangrijk is en wat je nog meer kunt doen om lief te zijn voor je ski’s of snowboard.

Skibrillen voor dames en heren bij Bever
© Bever

De juiste skibril kiezen

De keuze aan skibrillen, ook wel goggles genoemd, is vandaag de dag enorm. Je vindt ze in allerlei kleuren, maten en in verschillende prijsklassen. Wanneer je een nieuwe skibril gaat aanschaffen zijn een aantal dingen belangrijk: in welk weertype wil je de bril gebruiken, wat voor een lens past het beste bij jou, de pasvorm en het comfort en natuurlijk je persoonlijke voorkeuren. Pas een skibril bij voorkeur met je helm op, dan kun je checken of het model goggle goed aansluit langs de randen van je helm. En wanneer je dan jouw nieuwe goggles hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Laat je skibril na gebruik bijvoorbeeld altijd goed drogen en gebruik het bijgeleverde zakje om de bril te beschermen tegen krassen.

Victor legt in onderstaande video uit wat de verschillen in skibrillen zijn en geeft je tips voor het onderhouden van je goggles.

Bever en duurzaamheid

Buiten is goed voor ons. Daarom zijn wij ook goed voor buiten. Dat is een belangrijk motto van Bever. Zij doen er alles aan dat alles wat ze doen in de juiste balans staat met de natuur. Een voorbeeld voor velen denken wij. Ze nemen – zeker ten opzichte van veel andere winkels – een aantal duidelijke standpunten in en durven dit ook in hun reclames naar voren te laten komen. Bever wil niet dat iedereen maar blijft consumeren, ook niet bij hen. Ze vragen je om bewust te kopen en voor kwaliteit te kiezen. Zo gaan dingen langer mee en dat is beter voor de wereld. Als je dit als winkel hardop durft te zeggen, heb je wat ons betreft de problematiek van de wereld goed begrepen en neem je je verantwoordelijkheid. Dat is toch mooi? Bever wil dat je zo lang mogelijk geniet van je producten, daarom onderhouden en repareren ze liever dan dat ze je iets nieuws verkopen. En dat is toch best een bijzonder statement voor een winkel, chapeau! Is je product op, gebruik je het niet meer of wil je graag iets nieuws? Lever het dan in bij een Buiten-Gebruikt inleverpunt in een Bever-winkel.

Koop bewust en kies voor kwaliteit.
Onderhoud en repareer je producten.
Lever je producten in voor een tweede leven.

Buiten is goed voor ons. Daarom zijn wij ook goed voor buiten.

Ski's dragen op de schouder
© Bever

Bever biedt alles voor je complete ski-outfit

Skischoenen voor elke voet
© Bever
Skibinding checken
© Bever
Waxen van ski's
© Bever
Assortiment skibrillen in alle soorten en maten
© Bever
Waterdichte ski-jassen van softshell tot hardshell
© Bever

Eigen collectie duurzame kleding: Buitenmens

Zoals je hierboven kon lezen, vindt Bever duurzaamheid erg belangrijk. Om die reden hebben ze ook een eigen lijn producten samengesteld uit ingeleverde producten. De Buitenmens-collectie is ontstaan door een samenwerking tussen Bever en Blue LOOP Originals. Alle producten in de collectie zijn deels (of zelfs volledig) gemaakt van oude materialen, verweven tot nieuwe grondstoffen. Dit proces begint dus eigenlijk bij jou: lever je oude spullen in de een Bever winkel!

Een Bever winkel bij jou in de buurt

Bever heeft winkels in heel Nederland. Grote kans dus dat er een winkel bij jou in de buurt is. Er wordt qua wintersportassortiment onderscheid gemaakt tussen een XL winkel, L winkel en wintersportwinkel, waarbij een XL winkel de meeste keuze en services biedt en een wintersportwinkel bijvoorbeeld wel kleding verkoopt, maar geen hardware zoals ski’s, snowboards, schoenen, helmen en goggles.

Online shoppen bij Bever

Geen winkel bij jou in de buurt of shop je liever online? Dat kan natuurlijk ook. Online heeft Bever een groot aanbod aan wintersportspullen, van kleding tot hardware.

Deze special is tot stand gekomen in samenwerking met Bever outdoorspecialist.