Beoordelingen Abtenau

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Abtenau te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Abtenau ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Abtenau op wintersport zijn geweest. Ben jij in Abtenau geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 juni 2018

Door: Merel de Vries over Abtenau

Fijne eerste bestemming voor de kinderen

We komen graag in het Salzburgerland voor wintersport. Het heeft voor de kleintjes even moeten duren, maar gelukkig dit seizoen voor de eerste keer samen kunnen gaan. Wat een bijzondere ervaring om als ouder de kinderen voor het eerst in de sneeuw te zien! We hebben express gezocht naar iets kleins en overzichtelijks. Abtenau heeft dat allemaal in huis. De kinderen zijn elke dag op les geweest en wij hebben er vaak naar kunnen kijken. Abtenau is een gezellig en sfeervol dorp met leuke restaurantjes waar je ook met kinderen terecht kunt.

Perfect voor beginners en het is er niet erg druk
Niet heel uitdagend en groot

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2018

Door: Remco den Boer over Abtenau

Voor gezinnen en beginnende skiërs zeker een gezellig dorp met een goede piste

Rustig dorp maar zeker gezellig. Goed en betaalbaar eten in restaurants. Piste heeft niet altijd sneeuwzekerheid. Maar in 10 jaar pas 1 keer meegemaakt dat wat minder was.

Voor beginners goed en is er nog lekker rustig
Geen uitdaging voor gevorderden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 december 2016

Door: JH Pfann over Abtenau

Gezins vriendelijk skigebied

Gezellig dorp , vooral voor gezinnen.

Kleinschalig -skigebied Dachstein West dichtbij
Voor gevorderden te weinig mogelijkheden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 17 februari 2015

Door: NN over Abtenau

Rustig dorp met een geweldige VVV die veel activiteiten organiseerde.

Het dorp biedt voor de (alleengaande) gast die wil langlaufen of sneeuwschoenwandelen genoeg uitdaging. Met de Tennengauer gastenkaart is er gratis busvervoer (ook naar Salzburg) en zijn er vele (meestal gratis) activiteiten georganiseerd door de plaatselijke VVV in Abtenau.

Tennengauer gastenkaart
Niet altijd genoeg sneeuw om te sporten in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 oktober 2011

Door: Jolanda Stortelers over Abtenau

Wij zijn ook al vele malen in Abtenau geweest om te skieen. Het is een ontzettende leuke plaats. Goed voor beginners en het is prachtig skieen op de Postalm. Ik heb gehoord dat ze de skipas voor meerdere gebieden willen laten gelden. Echt een aanrader voor mensen die nog van rust houden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 februari 2011

Door: karin vissers over Abtenau

Wij komen al 24jaar in Abtenau. Soms zelfs in een winter 2 maal. Onze kinderen zijn inmiddels volwassen maar ook zij gaan er nog steeds heen Tot op heden hebben wij misschien 3 x gehad dat we ergens anders moesten gaan skien.En wil je een groot skigebied dan kan je vanaf hier met de bus naar Dachstein -west.(gratis met gastenkaart) Het is een erg gemoedelijk dorp je hoef hier lang in de rij te staan voor de lift. Het is ook nog betaalbaar want de liften zijn niet duur en het uit-eten ook niet. Je heb voor een gezin een familie kaart voor de lift. Is een stuk goedkoper als je met z'n 4'en ben. Je hoef niet van te voren de skiles te bespreken kan daar ter plaatsen. Er zijn 2 skischolen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 10 februari 2011

Door: Anoniem over Abtenau

Wij gaan in maart voor eerste maal skien de kinderen hebben nog nooit geskied . moet je hier de skischool op voorhand inschrijven of kan je ook ter plaatse inschrijven in abtenau groetjes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 3 december 2010

Door: Sophie over Abtenau

Beste lezer, Wij willen graag met onze kinderen naar Abtenau en hebben de volgende vragen: Wie kan er iets meer vertellen over de sneeuwzekerheid in de periode 5/12 maart? Zijn er genoeg skimogelijkheden voor de kinderen? Lessen ed. Hartelijk Dank! Sophie

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 2 december 2010

Door: H.L.F.Aalders over Abtenau

Abtenau is erg gezellig en goed betaalbaar,je vindt er alles wat je nodig hebt,en je hebt dichtbij Salzburg wij gaan dit jaar voor de twintigste keer dus kom eens kijken

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 16 februari 2007

Door: Nicole over Abtenau

Vrienden zijn nu op de Karkogel aan het skien. Zij hebben fantastische sneeuw en afdaling tot dal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 februari 2006

Door: Esther over Abtenau

Wij gaan dit jaar voor de tweede keer naar Abtenau, mede doordat het vorige jaar zo goed is bevallen. Vooral handig, dichtbij de piste die zeer geschikt is voor de beginnende skier, en een kleine maar overzichtelijke en zeer vermakelijke skischool voor onze zoon. Prijs en kwaliteit zeer in verhouding!!! Volgend jaar reizen wij weer af naar Abtenau.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 januari 2006

Door: Britt over Abtenau

Ik ben van 23 december tot 31 december in Pertisau geweest, het is erg goed bevallen. Wij kwamen echt voor het skien, en vonden Achenkirch ( aan de andere kant van de Achensee) de beste plaats om te skien, de meeste mogelijkheden. Wat ons wel tegenviel, was dat er qua uitgaan niks te doen was s'avonds, er zaten ook voornamelijk oudere mensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 december 2005

Door: p.vandenberg/A.vanderloo over Abtenau

gezellig ski dorp voor al de omgeving waar je goed kan skien bij de plaatsen Rusbach, karlkogel, de AU, en ook iets verder naar de Annaberg en richting Flachau, Filzmoos ( op 63km van abtenau vandaan) ook voor snowb. is het een goede omgeving. ik zelf ben er al 5 keer geweest en dan meestal in de kerstvakantie. deze kerst ben ik er niet maar, wel de meeste andere fam. leden die het dorp met de kerst en oudjaar feest gaan vieren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 13 december 2005

Door: René Kommerkamp over Abtenau

Een perfect dorp voor de beginnende en niet te veel eisende wintersporter. In de omgeving echter ook zeer mooie skigebieden op 15 min per auto. Sfeer zeer goed, gezelligheidaltijd aanwezig, prijzen normaal. Wij gaan in februari voor resp de 19e en 15 e keer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 november 2005

Door: Steven Huibers over Abtenau

Wij hopen in februari voor de achtste keer naar Abtenau te gaan. Abtenau is een gezellig, nog authentiek Oostenrijks dorp. Voor de langlaufers liggen er 40 km gevarieerde loipes rondom het dorp. Skiers en snowboarders komen aan hun trekken in de 2 plaatselijke skigebieden. In het centrum van het dorp bij de skischool is een leuke beginnerspiste met de toepasselijke naam "Sonnleiten" en net buiten de plaats, op de Karkogel is een gebied met een paar middelzware afdalingen. Dit seizoen is de oude stoeltjeslift vervangen door een zg. combibahn, dat is een combinatie 6-persoons stoeltjeslift en 8-persoons gondels. In de jaren dat wij er zijn geweest was er vrijwel altijd meer dan voldoende sneeuw en de pistes worden prima geprepareerd. Wil je meer, dan ben je in een kwartier bij het skigebied van Dachstein West. De aprés ski stelt niet zo veel voor, maar er zijn wel voldoende goede restaurants. Wij gaan met een paar gezinnen naar Abtenau en iedereen vindt er wel iets van zijn of haar gading.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen