Beoordelingen Obertauern

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Obertauern te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Obertauern ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Obertauern op wintersport zijn geweest. Ben jij in Obertauern geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Anoniem over Obertauern

Sneeuwzeker, relaxte sfeer, afwisselende pistes

Hoog gelegen dorp met klein centrum. Rondom dorp zijn de pistes te vinden en je kunt makkelijk “oversteken”. Een tocht maken is dus ook erg makkelijk. Aanrader: Tauernrunde voor kids. In centrum met name wintersportzaken en een Spar. Après ski is gericht op Duitsers en Oostenrijkers: verwacht geen Nederlandse après ski hits.

Obertauern is middelpunt van het skigebied: je bent snel terug in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 maart 2018

Door: Olivier over Obertauern

Sneeuwzeker, overzichtelijk, betaalbaar, geen lange rijen bij de liften.

Obertauern is door de hoge ligging supersneeuwzeker. Pistes relatief kort door gering hoogteverschil, maar door goed te kijken kun je dit zelf beïnvloeden. Het is een echt skidorp met maar weinig winkels, anders dan sportwinkels.

Sneeuwzeker
Dorp in het skigebied
Geen lange rijen bij de liften.
Buitenwijken 1,5 km van het centrum.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 1 maart 2018

Door: Pieter Groen over Obertauern

Top gebied!

Heel mooi gebied! Alles zit heel goed in elkaar, en je raakt niet verdwaald. Voor de mensen met uitdaging is er een hele stijle zwarte piste en mooie off piste routes. Après skiën bevalt zeer goed. Bij 2 avonden kan je avondskiën, wat je ook gedaan moet hebben. Echte aanrader!

Geschikt voor iedere skiër
Goede après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 27 februari 2018

Door: Christien over Obertauern

Leuk gebied! Veel liften en pistes goed te doen met veel verschillende niveaus in een groep

Skigebied met veel liften en veel pistes. Relatief korte lift waardoor je veel pistes kan doen op een dag. De Tauernroute is een aanrader, zo kom je overal in het gebied.

Niet te druk en goed voor elk niveau

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 maart 2017

Door: Ricardo over Obertauern

Sneeuwzeker en compact

Fijn overzichtelijk skiegebied. Door verbonden pistes en liften kun je rondom het hele dorp skien (de Tauernrunde). De pistes liggen aan de zon- en schaduwzijde. Voldoende gezellige eetgelegenheden die redelijk betaalbaar zijn.

Compact gebied
Skien rondom het dorp (Tauernrunde)
Hotels dichtbij pistes en liften
Geen lange pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 7 maart 2017

Door: Anoniem over Obertauern

Compact gebied
Skien rondom het dorp (Tauernrunde)
Geen lange pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: Marlies over Obertauern

Super voor 4 dagen met gezellige après-ski!

Mooi gelegen skigebied. Ideaal voor een paar dagen, je bent er snel vanaf Salzburg. Je kan er 2 rondes skiën welke goed staan aangegeven. De pistes zijn niet erg lang maar de sneeuw is vanwege de hoogte van het skigebied meestal top! Leuke restaurantjes op de piste. Dorp is niet echt gemoedelijk maar de après-ski en restaurants in het dorp erg goed. Oostenrijkse sfeer zowel op de piste als in de après-ski!

Sneeuwzeker
Apres-ski
Pistes niet ontzettend lang

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Esther over Obertauern

Super!

Prachtige omgeving. Gezellig en goed eten in de vele (berg)restaurants. Door de ligging van de pistes en snel bereikbare skiliften kun je heel makkelijk af spreken om elkaar ergens te ontmoeten om bv. samen te lunchen. Voor zowel beginner als gevorderde skiër is dit een heel mooi gebied omdat er veel mogelijkheden zijn om moeilijk en makkelijke pistes bij elkaar te laten komen. Ook de apres-ski was erg leuk. Er zijn drukke luide (paraplu)bars en gezellig knusse bars. Echt een aanrader voor een (grote) groep vrienden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Hans over Obertauern

Super voor een dag of drie

Leuke piste

liften
Maar 100 km

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 september 2015

Door: Jean-Paul Kramer over Obertauern

Perfecte pistes, sneeuwcondities en almhutten

Heerlijk verblijf boven het dorp op de piste in Berghotel Sonnhof. Perfecte liften zonder wachttijden.Heerlijke ontspannen en fijne sfeer.

Veel sneeuw en geen wachttijden bij de liften.
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 september 2014

Door: Hans over Obertauern

Mooi skigebied, goede après-ski

Wij zijn afgelopen april naar Obertauern geweest en het was geweldig. Prima sneeuw nog, beetje pap in de middag maar wat wil je in april. De après-ski was super gezellig, zowel op de piste als in het dorp. Hotels zijn wel wat duurder dan elders in Oostenrijk, maar je zit wel direct aan de piste, top!

Je skiet zo je hotel in
Erg Duits

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 13 december 2012

Door: Kander over Obertauern

Ideaal en zeer sneeuwzeker gebied.

Wij gaan met Kerst en Oud en Nieuw weer 2 weken naar Obertauern, met Pasen ook even geweest. Inmiddels voor de vijfde keer. De kinderen willen niets anders meer. Skigebied is prima en ook de apres ski. De kinderen (9-13) gaan alleen het gebied door en skien tot bij de achterdeur van Haus Alpenrose. Obertauern zou ik aan iederee aanraden. Ik heb ook al vrienden weten te overtuigen, welke nu ook voor de tweede keer meegaan.

Skien tot de achterdeur
Geen wachttijden bij de liften
Geen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 februari 2012

Door: rob over Obertauern

afgelopen week in obertauern geweest,voor de tweede keer. sneeuw genoeg echter erg koud.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 maart 2011

Door: Anoniem over Obertauern

Leuk en mooi skigebied, afdalingen worden goed onderhouden. Piste's zijn wel aan de korte kant, voor je het weet ben je weer beneden. Heel goede off-piste mogelijkheden. Leuke restaurants en apres-ski hutjes. In het dorp zijn er leuke winkels te vinden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 december 2009

Door: Klaas over Obertauern

Ik ben nu 2 jaar in obertauern in Hotel Schneider geweest. Het is een zeer net hotel met vriendelijk personeel! Ik zou het zo iedereen aan raden om naar toe te gaan. De aprés-ski is is sommige hutten ( lurtzer-alm bijvoorbeeld) uitstekend en zeker gezellig. Ik zou het zeker iedereen aanraden!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 11 maart 2009

Door: Marco over Obertauern

Nog een week geduld (vertrek 22/03/09) en we gaan voor de 20ste keer naar Obertauern. Waarom? Het heeft een fantastisch skigebied en als de zon nog van de partij is - is het het winterparadijs op aarde ! De après-ski is er heel tof ! Restaurants of tavernes zijn er in voldoende getale! Wij logeren in Christophorus voor liefst twee weken en wedden dat het weer voorbij gaat vliegen! Groetjes Marco

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 augustus 2008

Door: Agnes over Obertauern

Ook wij zijn in het Rigele Royal geweest. Wij herkennen ons totaal niet in de kritiek van Anoniem 11/2/2008. Aan iedereen mankeert wel wat maar het bedienend personeel was voor ons super. Ook de kwaliteit van de kamers, het zwembad, ontbijt en diner was voortreffelijk. Dat de eigenaresse wat afstandelijk was mag zo zijn, maar in ons geval was ze zeer beleefd en correct. Absoluut voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 februari 2008

Door: Anoniem over Obertauern

Wij zijn voor het eerst in Obertauern geweest dit jaar, na vele malen in kaprun te zijn geweest. Het is een prachtig skigebied met vele mogelijkheden. Ook is er ruim voldoende apres- ski vertier aanwezig. Wat betreft mijn hotel keuze was ik minder blij. Ik verbleef in het Rigele royal, wat een slecht hotel is dat zeg. Totaal niet kindvriendelijk en de eigenaar en zijn vrouw hebben het verkeerde vak gekozen. Wat een onsympatieke mensen. Ga daar aub nooit heen!! Zonde van je dure vakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 december 2007

Door: mike over Obertauern

Wij zijn met de pasen geweest (2007), voor beginners heb je een paar leuke afdalingen, maar verder is het toch wel voor gevorderden (veel off-piste mogelijkheden). Voor kinderen zijn er Nederlandse/ Belgische skileraressen.Het is een leuk dorp met apres-ski, lekkere bakker met koffie en vooral gebak, leuke skischool en bijna altijd goede sneeuw en veel zonnestoeltjes om lekker te genieten van de zon. Absoluut een aanrader!!!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 oktober 2007

Door: Marco Bosch over Obertauern

Dit is een reactie van de eigenaar van Lutscheralm (redactie): Cristian je gaf de apres-ski een *. Dan weet je dus niet waar je moet zijn. Dagelijks van 16.00 tot 18.00 uur moet je echt bij de edelweiss hutte zijn, die ligt op de berg. Daarna zijn er echt nog veel meer mogelijkheden, maar een aanrader is zeker de lurtzer Alm. hier kun je de hele avond terecht. O ja, en je kunt er ook erg lekker eten. Bij mooi weer is het s`middags erg leuk op de Hoch Alm. Mocht iemand nog meer willen weten over dit dorp mail me dan gerust op info@lutscheralm.nl of kijk op www.lutscheralm.nl.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 september 2007

Door: Joop over Obertauern

Rene, Ik ga met je mee ! Er zijn genoeg Nederlandse skileraren in Obertauern bij de diverse skischolen. Joop

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 september 2007

Door: Anoniem over Obertauern

In 2005 en 2006 beiden keren in Obertauern geweest. Wij sliepen in het hotel Steiner, helemaal super. Ruime en mooie kamers en heel lekker eten. Het skigebied is niet normaal, je kunt er dagenlang skiën zonder je te vervelen. Voor de wandelaars zijn er wel routes maar daar houdt het wel op. Er is 1 straat met winkels, die heb je na 2 dagen helemaal gezien. Aanrader is om naar Obertauern te gaan met mensen die skiën. Uitgaansleven was goed te doen, op de berg en beneden aan de berg was het er erg gezellig. Er zijn enkele leraren die Nederlands spreken. Dat is eigenlijk bij allebei de skischolen wel het geval. Dus aan u de keus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 19 augustus 2007

Door: RENE over Obertauern

Kan iemand mij vertellen of ze Nederlandstalige skileraren hebben bij de kinderklasjes. Zo ja bij welke skischool. Gaan voor de eerste keer naar OT.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 9 augustus 2007

Door: Freek K over Obertauern

Ga in de winter van 2008 voor de eerste keer naar Obertauern. Kan iemand mij vertellen of er nederlandstalige skileraren aanwezig zijn. Het is voor de kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 mei 2007

Door: Fabiola over Obertauern

Afgelopen jaar maart (2007) hier geweest, we zaten in Mauterndorf maar vanwege de slechte kwaliteit van dat skigebied de hele week naar Obertauern gereden. Een wereld van verschil, in Mauterndorf alleen boven sneeuw in Obertauern lag er in het dorp zelfs een laag sneeuw. Echt een heel mooi skigebied, voor ieder wat wils. Het is niet het goedkoopste dorp maar zeker een van de mooiste en sneeuwzekerste. Wij gaan er volgend jaar weer naartoe en hebben al een huis in Obertauern zelf geboekt. Wij waren op een paar andere Nederlanders na de enige, maar dat is best lekker rustig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 april 2007

Door: Christian over Obertauern

Fantastisch skiegebied, maar zeer duur!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 januari 2007

Door: e&e over Obertauern

Wij zijn net een paar dagen terug We hadden een hotel in Untertauern (Hotel zur Post) is een aanrader vriendelijk, goed eten, mooie sauna facaliteiten. Bus stopt naast hotel. Nadeel bus gaat maar 1x per uur naar Obertauern en de rit duurt ongeveer 15 minuten. Het is een sneeuwzeker gebied en heeft leuke afdalingen in alle catogetrieen. Wij hebben er een heerlijke vakantie gehad echt super dooper.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 december 2006

Door: René over Obertauern

OT is een perfect sneeuwzeker skigebied vroeg in het seizoen. Ik ben er 1/4 december geweest. Je kunt er een leuk rondje skiën en de offpiste mogelijkheden zijn er goed. De après-ski is top, verglijkbaar met Soelden. Helaas nog niet ontdekt door de NL-ers dus veel duitsers! De piste zijn wel aan de korte en smalle kant. Maar de liften zijn zijn goed met slechts 1 kabinelift. Dus NL-ers kom ook een x dit gebied verkennen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 april 2006

Door: Karina over Obertauern

Met Pasen even snel naar de sneeuw. Keuze gevallen op Obertauern na het doorlezen van de snowplaza site. Goede keus, leuk gebied, genoeg sneeuw, veel mogelijkheden, jammergenoeg hele nare hotel ervaring. Wil dit toch delen temeer omdat de eigenaar van het hotel niet bereid was om naar de klachten te luisteren. Prijs/kwaliteit verhouding was volledig scheef. Obertauern zeker een aanrader, ga alleen niet naar Hotel Bellevue van Helmut Grieb. Bij navraag bij de plaatselijke VVV vernomen dat zijn 3 sterren zijn afgenomen wegens de slechte kwaliteit van het eten. Ik ben geen zeikerd maar dit was abominabel!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2006

Door: Anoniem over Obertauern

obertauern,2005 als ervaren skiers ontzettend genoten,nog niet ontdekt door vele landgenoten.Vriendelijke mensen,prima apres-ski,goed ski-gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 januari 2006

Door: Anoniem over Obertauern

Helemaal goed! Wij waren er in januari 2006. Mooi weer, erg goede sneeuw en de pistes zijn super! Ook het dorpje is wel leuk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 december 2005

Door: snowboarder over Obertauern

Vorig jaar 2 keer geweest. Als je een gebied zoekt met heel heel heel veel sneeuw dan is dit het beste gebeid! Veel off piste mogelijkheden, veel oostenrijkers, weinig touristen en zeer goede liften. Echt een gebied waar de betere skieers en snowboarders naartoe gaan. Ik heb geen enkele stuntelaar gezien! De piestes zijn niet al te moeilijk en in het dal nog wel eens wat overbruggingsgedeelten die redelijk vlak zijn, dus zorg dat je je je board goed waxed! Vorig jaar maart heb ik hier 380 cm gehad en 4 dagen lang overal tief snee gezien! Er is ook nog een mooi jump park!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen