Beoordelingen Kühtai

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Kühtai te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Kühtai ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Kühtai op wintersport zijn geweest. Ben jij in Kühtai geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 november 2019

Door: Udo over Kühtai

Kühtai: sneeuwzeker skiën, maar niet heel gezellig

Vorig jaar op wintersport geweest in Kühtai. We wilden een sneeuwzekere bestemming met een wit dorp en dat krijg je hier. Het is het hoogstgelegen wintersportdorp van Oostenrijk. Heel fijn dat je zo vanuit je accommodatie in de sneeuw en of de piste staat. Hierdoor konden de kinderen lekker naar buiten. Het skiën is kuhtai is prima, maar niet super bijzonder. Paar fijne pistes, maar het is niet heel groot. Ook vond ik het er niet heel erg gezellig. Voelt toch een beetje gek aan zon dorp bovenop een bergpas. Al met al prima vermaakt en sneeuw was er genoeg

sneeuw
accommodatie bij piste
auto niet meer nodig
niet zo gezellig
niet super groot skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 april 2018

Door: Karin over Kühtai

Fijn en rustig skigebied

Kühtai is geen typische Oostenrijks wintersportdorp en dat maakt het juist zo leuk. Het dorp is geleden op een pas aan de doorgaande weg (waar alleen bestemmingsverkeer komt) en is vrij klein. De accommodaties liggen direct aan de piste, wat natuurlijk heerlijk is. Het prijsniveau is wel wat hoger. De pistes zijn niet al te lang, maar dat vonden wij totaal niet storend. Door de hoge ligging is het erg sneeuwzeker en de pistes liggen er vaak erg goed bij. Bovendien was het erg rustig (begin maart) op de pistes. Heerlijk!

Rustig op de pistes
Snelle liften
Afdalingen zijn niet al te lang

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 oktober 2010

Door: Frau Holle over Kühtai

lein dorp, één straat met links en rechts hotels. Geen supermarkt aanwezig, alleen een kleine dorpswinkel met hoognodige voor megaprijzen. Heel overzichtelijk en prima voor gezinsski. zorg dat je uit de buurt blijft van de plaatstelijke "huisarts", deze wordt door Nederlandse verzekeringsmaatschappijen gezien als prive arts en rekent torenhoge prijzen die later niet vergoed blijken te worden! Hij zit daar om geld te verdienen en schroomt niet om je operaties en medicijnen aan te smeren waar hij zelf beter van wordt, maar jij niet. Laat je bij ongeval naar ziekenhuis innsbruck vervoeren, deze is prima bereikbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 april 2010

Door: Anoniem over Kühtai

Prima ski dorp, leuk voor kinderen maar ook voldoende uitdaging voor gevorderde skiers. Wel een advies in geval van ongelukken, meld je niet bij de plaatselijke arts, maar neem een taxi naar het dichtbij gelegen ziekenhuis. De lokale (huis)arts is medisch gezien vast wel in orde, maar hij klopt al je geld uit je zak. Hij noemt zichzelf huisarts, maar de ziektekostenverzekering of reisverzekering vergoedt de kosten niet of slechts voor een klein gedeelte, omdat hij zijn eigen astronomische tarieven hanteert. Daarbij komt ook nog dat hij de helft van de rekening er zelf bij verzint, zodat je met ongelooflijk hoge kosten komt te zitten. Wij hebben daar een jammerlijke bijsmaak aan overgehouden van deze vakantie, helaas.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 februari 2009

Door: Alber over Kühtai

3e week van Januari 2009 geweest, Hotel Moritz. Eten was perfect, volop keus. Kamers waren goed en schoon, vol geboekt buiten het seizoen, veel kinderen in hotel, maar zeker niet hinderlijk!! Skigebied is klein. Voor de ervaren skier minder interessant. Voor gezinnen des te leuker. Goede skischolen. Winkeltje in dorp belachelijk duur. Van de skikelder zo de piste op, toch veelal steile hellingen. Voldoende liften. Dit alles voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 23 december 2008

Door: Danielle over Kühtai

We zijn de eerste week van het skiseizoen (week voor Kerst) in Kühtai geweest. Een kleine maar fijne plek. De kinderen hebben skiles gehad bij Follow-Me. Dit is ons supergoed bevallen. De leraren zijn enthousiast, geduldig en vriendelijk. De kinderen hebben al vele afdalingen gemaakt. Omdat het gebied heel overzichtelijk is kom je de kinderen zomaar tegen op de piste. Hotel Astoria is erg luxe. Het eten is goed (inclusief de lunch), de kamers zijn ruim en schoon en het personeel verwent je door je bed 's avonds "slaapklaar" te maken. Je kunt vanuit de skikelder zo de piste op skiën. De skischool en skiverhuur zijn op steenworp afstand. Op woensdag en zaterdagavond is de piste verlicht en kun je lekker na het eten nog even skiën. We hebben veel zon, maar ook sneeuw gehad. De pistes worden goed onderhouden. Kühtai is een aanrader als je een sneeuwzekere, gemoedelijke plek zoekt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 november 2008

Door: Gerard en Lianne over Kühtai

Begin 2008 met Transavia naar Innsbruck / Kuthai gevlogen. Op tijd geboekt en buiten de schoolvakantie, vlieg je zeer goedkoop. Er is een gratis busverbinding naar Kutai. Doordat Kuthai hoog gelegen is, is het een zonning en sneeuwzeker ski gebied. Er zijn diverse skischolen waar kinderen en volwassenen op een professionele manier les krijgen. Aangezien een overnachting in Kuthai vrij duur is hebben wij in Gries im Sellraintal, 15 min. met gratis bus naar Kuthai, een kamer in Hotel/Gasthof Grieserhof geboekt. Dit familiehotel bleek achteraf een gouden keuze en een aanrader voor wie skien en een gezellige sfeer belangrijker vindt dan veel luxe. Familiehotel Grieserhof heeft alles voor een fijne skivakantie. Zeer gastvrij, kindvriendelijk, heerlijk eten en schone comfortabele kamers met bad/douche en TV. De faciliteiten in het dorpje zijn goed te noemen. Skischool Follow Me heeft zowel in Kuthai als Gries im Sellraintal een skiwinkel en skischool. Bij gebreken aan gehuurde schoenen en skien zijn deze op beide locaties om te ruilen. Gries i S. heeft, voor hotel Grieserhof, een kinder- en beginners skipiste met lift. Bij minder goede ski omstandigheden is Innsbruck een interessant alternatief. Voor ons geen discussie meer, wij kiezen in januari 2009 weer voor Kuthai met zijn fantatisch skigebied en voor het gezellige familiehotel Grieserhof in Gries im Sellraintal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 maart 2008

Door: Arjan over Kühtai

Afgelopen voorjaarsvakantie een weekje wintersport in Kuhtai beleeft. Echt super...Vanuit ons hotel zo op de piste. 's morgens skien aan de noordzijde van het dorp en 's middag aan de zuidkant. Hotel Tyrol is wat mij betreft een aanrader, echter met kleine kinderen (0-3 jaar) is het behelpen. Eten is super, elke morgen kun je een keuze maken uit het diner van de avond. Het dorp op zich biedt niet zo veel, de paar winkels hebben een hoog prijspeil, dus je koop niet meer dan noodzakelijk. Voor kinderen wordt er veel georganiseerd en je kunt er terecht met je kinderen vanaf 3 jaar. Voor ons een vakantie om niet snel te vergeten en ook een plek om nog een keer heen te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 april 2007

Door: Alphonso F. Makovec over Kühtai

Een bergpas omringd door enige stuwmeren voor het opwekken van electriciteit met een verzameling aan hotels, restaurants, 1 kerkje en wat apres skitentjes. Dan heb je Kühtai op de kaart. In de zomer grazen er loslopende koeien (eind van het winterseizoen is dan ook het moment als moet gaan slalommen door het vee!). Sinds Kühtai ook direct vanuit Innsbruck met gratis skibussen bereikbaar is geworden (reistijd ca. 50 minuten) is dit de plek waar het ook afgelopen (warme) winter goed toeven was. Het ligt namenlijk op 2020m en diverse stoeltjes en sleepliften brengen je in no time naar de top van mooie lange afdalingen. Er zijn maar liefst 3 skischolen die zich vooral op de kleintjes richten en er is een fantastisch funpark voor snowboarders en free style skieërs. Tip is de nieuwste en daardoor op serviceniveau hoogst ontwikkelde ski- en bergsportschool Follow Me, direct te vinden naast de kerk. Met een kinderranch aan het begin van het dorpje met een echte tipi en kinderskiliften (o.a. een sneeuwroltrap) of voor de volwassenen naast regulair les ook de mogelijkheid op skitour te gaan met een berggids om de omliggende gletschers te bezoeken, het is allemaal mogelijk. Er wordt voor de kleintjes door enige leraren ook Nederlands of Vlaams gesproken. In de diverse dorpjes in de buurt lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Kortom kühtai is een "Geheimtip"!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2007

Door: Wine over Kühtai

Voor ons een ideaal skigebied. Heel veel sneeuw gevallen eind februari. Hotels super goed en skien vanaf de deur kan voor ons niet beter. Kijken al uit naar volgend jaar. Wine JW Pauline Eric Monique en Jim

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 februari 2007

Door: Linda over Kühtai

Februari 2006: Linda van Egmond Valkenburg zh. Wij komen al 31 jaar in Kuhtai en het is er fantastisch, sneeuw zeker, super leuk voor de kinderen. Echt een aanrader. Februari gaan we weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2007

Door: leon uit oldenzaal over Kühtai

Wij zijn in 2004 geweest het is er super. Wel koud maar daar kun je op kleden. Je kunt vanaf de deur skien en geen wachttijden bij de lift. Goede accomodaties. Echt een aanrader. Wij gaan in maart 2007 weer. Met de auto te bereiken zonder vinjet.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2006

Door: Anja over Kühtai

Wij zijn er twee jaar geleden geweest, superskigebied, vooral met kinderen, lessen ook perfekt, beter als in frankrijk en zwitserland, geen wachtrijen voor de lift. Zeer goed gebied voor beginners en redelijk gevorderden, de zwarte pistes vond ik gemakkelijker te doen dan de rode!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 december 2005

Door: Hans Geurtsen over Kühtai

Wij waren er vorig jaar januari. Fantastisch ! Zo vanuit de voordeur de lift in. Niks auto, niks bus. Gewoon alleen maar lekker skiën !

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen