Beoordelingen Madesimo

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Madesimo te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Madesimo ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Madesimo op wintersport zijn geweest. Ben jij in Madesimo geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 15 januari 2016

Door: Joke Verra over Madesimo

Madesimo is een klein maar heel fijn skigebied. De pistes zijn breed en goed geprepareerd. Het is er zelfs in de weekenden niet heel druk, doordeweeks zelfs rustig. Je kunt er heerlijk eten voor redelijke prijzen. De mensen zijn er super aardig.

Fantastisch skiën

Mooie pistes, niet druk, weinig Nederlanders
Niet heel makkelijk bereikbaar vanuit Nederland

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 maart 2010

Door: jessie over Madesimo

Echt ouderwets Italiaans skigebied met moderne en maar ook een leuke antieke gondel, die je op 3000m brengt. niet druk door de week. mooi verlicht wandelpad langs de rivier. gelukkig geen massatoerisme. stijlvol. Mooie pistes en goede sneeuw dankzij gunstige ligging t.o.v. de zon. met nieuwe sneeuw prachtig offpiste ski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 januari 2009

Door: jo over Madesimo

Het dorp is zeer klein en heeft slechts een paar honderd inwoners. De mensen in hotels en restaurants zijn supervriendelijk. Het skigebied is zeer compact maar heeft toch alle mogelijkheden. Het heeft enkele "echte" zwarte pistes die je in andere skigebieden vaak niet meer vind. Door zijn hoogte is er sneeuwzekerheid van december tot in april. In de week is het zeer rustig op de pistes, in het weekend kan het afhankelijk van het weer, redelijk druk zijn. Milaan en Como liggen op een afstand van enkele honderden km.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2009

Door: Anoniem over Madesimo

Madesimo is een aangename verrassing. Zonnig, sneeuwzeker, rustig (bijna nooit wachttijden), aardige Italianen (die niet voordringen en geen kinderen onder de voet lopen, zoals in ander skilanden), lekker eten, weinig pretenties: gewoon gezellig en goed skien voor een redelijke prijs. Voor Nederlanders lastig bereikbaar, tenzij je combineert met een weekendje Milaan, Bergamo of het superromantische Lago di Como. Door de week is Madesimo heel rustig: de Italianen komen er in het weekend skien. Vlieg met Transavia naar Bergamo (Orio al Serio) en huur een auto (goedkoopste: Hertz via Ryan Air). Soms zijn er arrangementen met bustransfer. De vliegtijden zijn precies goed: vroeg in de ochtend heen en laat in de avond terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2009

Door: Carel Bosch, Zwolle over Madesimo

We gaan al voor de vijfde keer naar Madesimo vanwege de sneeuwzekerheid, uitstekende verzorging van de pistes en het heerlijke eten. Weinig Nederlanders. Houwen zo!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2008

Door: clara eefsting over Madesimo

Wij komen hier al 10 jaar voor de wintersport. Prachtig gebied, rustig, geen lange wachttijden. In de weekenden is het drukker vanwege de vele Milanezen die hier vaak een 2e huis hebben. Sneeuwzeker, uitstekende voorzieningen en redelijke prijzen. Ontzettend vriendelijk mensen en lekker eten. En weinig Nederlanders.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 24 januari 2007

Door: Hans Lemmens over Madesimo

Heb verschillende winters in geskied in het skigebied van Madesimo. Elke keer weer is het mij prima bevallen. Een bijzonder fijn gebied met vele mogelijkheden zonder de hektik van vele andere gebieden. Alleen tijdens het weekend kan het door mensen die alleen het weekend hier doorbrengen ( Milaan is op redelijk korte afstand) drukker zijn. Maar ook dan zijn er nauwelijks wachttijden aan de liften. Sneeuwzeker (zelfs in de afgelopen sneeuwarme periode kon er vanaf begin december geskied worden), Italiaanse gastvrijheid. Zelf woon ik altijd in een klein dorpje aan het Meer van Como ( op een hoogte van 600 meter) nml in Bughiallo ( op de zonzijde waar het zelf in februari wel 20 graden kan worden). Het betekent dan wel drie kwartier rijden over uitstekende wegen. Auto gratis parkeren in Campdolcino, waar een modern trandradbaantje start ( bij de prijs van de skikaart inbegrepen) dat je direct binnen 5 minuten naar het skigebied brengt. Zonder meer is het gebied fantastisch.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 11 januari 2007

Door: annette heuvelink over Madesimo

Tot tweemaal toe zijn mijn man en ik in Madesimo geweest voor een skivakantie. Dat was een geweldige ervaring. Mooie pistes, hartelijke Italianen en een werkelijk supergoed hotel (hotel Emet). Wij gaan hier zeker naar terug. De pistes zijn goed geschikt voor gevorderden, maar ook beginners kunnen het hier prima leren. Het is prijstechnisch een goedkoop ski-oord. Het eten is verrukkelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 december 2006

Door: Anoniem over Madesimo

Hele fijne ski-ervaring. Je kunt bij het Comomeer een huisje huren. Nadeel is wel dat je dan elke dag naar madesimo moet rijden, bergopwaarts. Het is wel te doen. Het is er prachtig en niet zo commercieel, erg mooie natuur. Wij gaan elke carnavalsvakantie naar madesimo. Heerlijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 februari 2006

Door: Marja Brouwer over Madesimo

Wij zijn in maart 2004 in Madesimo geweest. Het was een heerlijke week, 5 van de 6 dagen zon, wel koud, veel sneeuw, afdalingen tot in het dorp. Wij zaten in hotel Torre, een wat verouderd hotel maar wel all-inclusief dus na het skieen gingen alle hotelgasten naar het hotel, heel gezellig. Het eten was ook goed. Wij zijn toen met het vliegtuig geweest. Als je met de auto gaat is het in de winter alleen te bereiken via Italie, de pas naar Zwitzerland is in de winter gesloten. Madesimo is een sneeuwzeker en zonnige wintersportplaats. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar. Ik kan alleen geen reisorganisatie meer vinden die hier naar toe gaat. Destijds gingen wij met Kras.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen