Beoordelingen Valfréjus

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Valfréjus te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Valfréjus ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Valfréjus op wintersport zijn geweest. Ben jij in Valfréjus geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2018

Door: Joost Zelisse over Valfréjus

Gezellig klein gebied

Niet zoveel pistes voor een weekend om of te leren prima, maar als ik er een hele week zou moeten zitten toch liever ergens anders

Knus dorp
Weinig pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2018

Door: Hans Hagenaars over Valfréjus

Matige après-ski; prima skiën voor alle gradaties

Prima eten op de piste, goede liften, geen lange wachttijden. In het dorp is nauwelijks iets te doen.

Goede sneeuw
Saai dorp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 november 2012

Door: Pepijn Borremans over Valfréjus

Mooi gebied, minder apres-ski maar dat maakt voor mij niet uit!

Zeven dagen gebleven in het appartementen complex La Turra erg leuk daar. ligt ook erg dicht bij een stoeltjeslift. ook als we terug kwamen konden we vanaf de pise naar ons huisje skieen. erg mooi overzichtelijk gebied. er zijn mooie snelle liften. er is zelfs een nieuwe vanaf het dorp!! Veel sneeuw en naar ons zin gehad. echt een aanrader. Er zijn nederlandse skileraren voor kinderen erg fijn is dat!!!

Vanaf de huisjes meteen aan de pistes/liften!
S ochtens erg druk bij grondel in het centrum.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 24 februari 2012

Door: Pieter over Valfréjus

Wij zijn in van 4 feb tot 11 feb 2012 in Val Frjus geweest met 5 vrienden (tussen de 20 en 30 jaar jong) Omdat ik voordat we gingen we toch redelijk wat negatieve recensies hadden gelezen wilde ik hier toch onze mening geven. Het dorp is zeer klein, weinig apres-ski maar we hebben ons toch wel een aantal maal zeer goed vermaakt. De accomodatie die we hadden was echt heel groot vooral ivg met andere franse dorpen zoals val thorens. wat betreft het snowboarden/skien. 3 van ons zijn zeer ervaren snowboardes (+15jaar) pistes waren echt zeer goed geprepareerd, elke dag. de dal afdaling is idd op sommige stukken nogal plat en soms een klein stukje steppen (voor beginnende boarders zeer zeker niet aan te raden!) de blauwe op de top zijn eerder rood dan blauw. we hebben 2 dagen verse poeder gehad en dan is het echt genieten met vele mogelijkheden off-piste, vooral omdat er zo weinig mensen zijn. funpark is er niet. 2 van ons waren voor het eerst gaan skien, dan is het gebied prima als je niet heel snel leert als je snel leert dan is er weing mooie blauwe piste om te oefenen. anyways zoals al gezegd zijn we erevaren boarders die al op veel plaatsen zijn geweets. Val thorens, deux alpes, la plagne, kirchberg, mayerhofen etc ect. als je voor heeeeel weing geld, we hebben 183euro pp betaald is dit gewoon een fantastisch gebied. je moet het niet gaan vergelijken met grotere ski gebieden daar is de prijs niet naar. voor een weekje val thorens in een vergelijkbaar appartement betaal je zo 750euro pp. conclusie zeker een aanrader als je een weekje low-budget op wintersport wil gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 november 2011

Door: San over Valfréjus

We gaan deze winter voor de tweede keer naar Valfrejus met de kinderen. Lekker overzichtelijk, alles dicht bij de piste. Lessen van de kinderen gingen goed. Niet in het Nederlands, maar dat maakt het buitenland toch juist charmant? En ze leren dat ze zich overal redden. Appartementen eigenlijk zoals overal in Frankrijk, beetje aftands en niet al te ruim. Nu een wat ruimer appartement geboekt. Geen hossende apres-ski, gelukkig! Heerlijk ontspannende vakantie gehad, en nu voor de tweede ronde. Skigebied lekker overzichtelijk voor de kinderen. Prijspeil niet zo heel erg hoog. Vind het een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 30 januari 2011

Door: Patricia over Valfréjus

27/1 terug gekomen van 5daags verblijf in La Turra. Met 6 pers een app. voor 8 pers. Was super leuk. Maar liefst 3x 2p slaapkamers, 3 bakamers en 1 apart toilet verdeeld over 2 verdiepingen. Jacuzzi was er helaas niet meer. Personeel in Valfrejus uitermate vriendelijk. Lunch prijzen zijn goedkoop. Apreski bar Javana was heel rustig. Is alleen gezellig als je met een grote groep naar toe gaat. Skigebeid erg beperkt. Lange afdaling (10km) was helaas gesloten waardoor we alleen via zwart of groen (enorm veel prikken) naar het dal konden. Sneeuwkanon werden nauwlijks ingezet. Leuk voor 1 keertje, maar volgend jaar toch naar een drukker skigebeid.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 9 januari 2011

Door: Anoniem over Valfréjus

Valfrejus januari 2011 Accomodatie: Wij verbleven in appartement du Thabor. Het appartement was voor 5 personen (2 skiers en 3 boarders) in een 8 persoons appartement goed vertoeven. Direct aan de piste, goed uitzicht en winkels op loopafstand. Het skigebied: Wij hadden ons met name verheugd op de lange blauwe afdaling van 12 kilometer. Het geheel had meer weg van een valsplat wandelpad afgewisseld door kuilen, ijsplaten en stenen. Tijdens de afdaling heb je geen tijd om van het uitzicht te genieten, heelhuids beneden komen is prioriteit nummer 1. Een aantal pistes (4, inclusief funpark) was dicht. Sneeuwkanonnen werden ondanks de juiste temperatuur niet gebruikt. De pistes werden, hopelijk alleen tijdens ons verblijf, matig geprepareerd (het lag vol met stenen, kale plekken werden niet bijgewerkt en in-en uitstap bij de liften liet te wensen over). De liften en verbindingen tussen de pistes zijn niet ideaal, boarders moeten veel steppen en skiers moeten veel prikken. Omdat de skipas aangaf ook geldig te zijn voor het dichtbijgelegen gebied La Norma, wilde we dit gebied ook verkennen. La Norma bleek dit seizoen echter uitgesloten van de skipas. Samenvattend; van de bruto 65 kilometer piste blijft er netto 20 kilometer matig geprepareerde piste over. Doe er je voordeel mee; er moeten echt betere gebieden zijn op een afstand van 1050 kilometer vanaf Rotterdam.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 januari 2010

Door: fam Laskowski over Valfréjus

Wij gaan in februari voor de 2e keer naar dit dorp , het is een heel leuk ski gebied ,en zeker niet duur ,mijn hele fam komt in dit dorpje je kan er ook heel goed wandelen met de honden , wel hadden wij met kerst 2008 dat er een paar liften gewoon dicht waren ,en dat was omdat ze groot onderhoud hadden ,of gewoon geen personeel ,maar wij gaan er dit jaar toch weer naar toe ,wij doen aan snowboarden ,en hebben een zoontje van 9 ,die met ons mee board ,voor ons is dit gebied dus een mooi en groot genoeg gebied ,en zeker ook erg goedkoop.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 december 2009

Door: QTC over Valfréjus

Valfrejus is zeer geschikt voor beginners. We zijn net een week terug, maar we hebben ons zeer goed vermaakt (we zijn beginnende skiers en snowboarders). Nog lang niet alle pistes waren open, maar genoeg om behoorlijk te kunnen skien/snowboarden. Alleen de wellness mogelijkheden mogen wat beter, in de publieke wellness ruimte (Darjeeling Club) is er niet eens een relaxruimte. Daar mogen ze nog wat van leren. Ook de prijzen daarvoor zijn voor wat je krijgt aan de hoge kant. Ook het engels van de fransen laat te wensen over, we hadden geluk dat we een engels sprekende skileraar hadden, maar ik heb ook gehoord dat er leraren waren die totaal geen engels spreken en voor een toeristisch dorp als Valfrejus waar toch veel nederlanders naar toe gaan vind ik het een must om op zijn minst engels te spreken. Maar over het algemeen was het een geslaagde week. We zouden er zeker nog een keer naartoe gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 27 december 2009

Door: fred over Valfréjus

Wat een slecht skigebied. We zijn net terug van een week Valfrejus. De pistes worden nauwelijks geprepareerd. De helft is gewoon dicht en op zaterdag sluit men de enige knappe verbinding naar het tussen plateau. Je kan dan alleen via een groene (prikken) of een zwarte naar beneden naar de gondel. Op deze manier is er vande 65 km pistes slechts 25 over. Voor ons nooit meer Valfrejus.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 juni 2008

Door: Anoniem over Valfréjus

Het is al wel enkele jaren geleden dat ik hier geweest ben, maar dit is samen met la Norma één van de slechtste skigebieden waar ik ooit ben geweest (zoniet het slechtste). Slechte liften (het wordt tijd dat de Punta Bagna vervangen, maar dan moet er wel geld voor zijn), slechte pisten en we hadden ook nog eesn slecht weer. Over la Norma kan ik zeggen dat je gegarandeerd in de schaduw skiet. Aussois is al beter. Dagje Val Thorens is zeker de moeite, maar je moet wel op tijd weer terug keren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 maart 2007

Door: Cuny en Leo over Valfréjus

Valfréjus is ons prima bevallen. Goede ontvangst, alle administratie (ski-pas, materiaal, borg enz.) zeer goed voorbereid en geregeld door vriendelijk personeel. Doordat we een gunstige aanbieding namen (6 pers.app. voor ons tweeën, met ligbad en vaatwasser) zaten wij er luxe bij, incl. mooi uitzicht vanaf het balkon. De ski-liften op loopafstand... Gezellig druk en een ontspannen sfeer in dit kleine ski-dorp. Eethuisjes, barretjes en supermarkt volop aanwezig. Het weer was ons ook nog eens goedgezind, midden tussen de prachtig besneeuwde bergen, een beetje moe-geskied, een lekker pilsje op het zeer gezellige terras...wij hadden een fantastische "ski-week"…

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 januari 2007

Door: Ernst over Valfréjus

Ben hier in maart 2003 geweest. Poedersneeuw in het kwadraat. Steile zwarte afdalingen vanaf het hoogste punt zijn fantastisch. Als er veel sneeuw ligt, moet je zeker als vergevorderde skiër hier eens naar toe gaan. Verder is de omgeving prachtig en de prijzen vriendelijk. Après-ski vond ik ook wel OK.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2007

Door: Paula over Valfréjus

Ik ben van 25 dec. t/m 5 jan. in Valfrejus geweest. Ik vond het geweldig leuk in Valfrejus. Leuke apres ski. Vooral de Nederlandse bar was elke avond gezellig. Met oud en nieuw was het ook leuk, lekker gedanst op de piste. Ik ben zelf een redelijke goeie skier, voor mij waren de bospaden leuk om te doen. Ik kom hier zeker een keer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 januari 2007

Door: arnold over Valfréjus

Net voor de jaarwisseling kwamen we aan (gezin, 2 volwassenen en 4 kinderen van 13,9,5 en 2 jaar). Onvangst was goed. We werden meteen doorverwezen naar ons appartement (aan de piste). We zaten met 6 personen in 8 persoons appartement zodat we in de huiskamer niet de bedbank hoefden te gebruiken. Alles was verder goed ingericht (bedden wat kort) en compleet. In het dorp regende het, zondags gelukkig niet meer. Er lag voldoende sneeuw om wat te skieen maar veel pistes waren dicht. Gelukkig op maandag iets kouder en sneeuwstorm. Daarna mooi blauw en zon en voldoende sneeuw. Apres ski is hier beperkt tot het poleintje met een paar kroegen en restaurants eromheen. Inkopen (sherpa) is ongeveer 3x zo duur als thuis. Het is natuurlijk verstandig om dingen als afwasmiddel en zo gewoon van huis mee te nemen, dat bespaart een boel. Kinderen zaten bij de ESI op skiles en die bevielen heel goed. Geen klachten over gehoord. Er is maar 1 pin-automaat in het dorp dus bij aankomst meteen cash trekken want op maandag is het op en dat vullen ze dan pas op donderdag bij (!). Skigebied is beperkt, maar met kinderen in deze leeftijd is dat juist ideaal. Ze willen na de skiles toch nog wat skien en hier raak je ze niet meer kwijt. De jongste zat op de creche in het dorp (Les Diablotins). Erg aardige opvang maar voor zo'n kind natuurlijk eerst wennen, duurde 3 dagen voordat dat verder goed ging). Zwembad in het dorp is niet groot en model sportbroek is verboden. Skipassen kun je allemaal vooraf regelen maar, gezien de sneeuwverwachtingen in de toekomst kun je net zo goed een kaart per dag kopen. Als je 1 dag niet kunt skien is je prijsvoordeel namelijk al weer weg. Al met al hebben we een prima week gehad, en kunne we er nog wel een keer naar toe. Daarna waarschijnlijk een groter gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 januari 2007

Door: Daniël over Valfréjus

Reagerend op de voorgaande recenties, vind ik het juist ook een gebied voor de gevorderde skiër of boarder. Eén van de scholen biedt een off-piste cursus waardoor het gebied gelijk ook 2x zo groot wordt voor gevorderden. Daarnaast is er een snowparc. En als je typisch Frans wilt eten kun je er uitstekend terecht voor een driegangenmenu voor €15,-. Voor de rest is het idd een gezellig knus dorpje met genoeg voorzieningen. Een van de goedkoopste gebieden met een zeer hoge prijs/kwaliteit verhouding.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 december 2006

Door: Erik vd Linden over Valfréjus

65 kilometer aan pistes is niet echt je van het. Er is echter een superlange achterom bospad afdaling die erg fraai is qua uitzichten en ook goed te doen is met de kids (vanaf 6 jaar). Het gebiedje is dus uitermate geschikt voor beginners en gezinnen met kinders. Als je van uitdagende tochten houdt (comme moi), ben je hier aan het verkeerde adres. Maar Valfrejus heeft andere pluspunten. Dorp is voor Franse begrippen "knus" te noemen en alle faciliteiten zijn op een minuutje makkelijk te lopen. Alles is aanwezig: supermarktjes, bakkertjes, restaurantjes en wat barretjes. Piste komt uit in het dorp bij de restaurantjes en barretjes. Kids kunnen 's avonds lekker sleëen terwijl de "grote mensen" een apres-ski-versnapering nuttigen. Erg relaxed allemaal en een auto heb je hier helemaal niet nodig. Op bepaalde dagen orginiseerd de Office du Tourisme busreisjes naar skigebieden in de buurt Trois Vallees vanaf de Maurienne vallei(Orelle) en la Norma bijvoorbeeld. En oja... Valfrejus is welhaast het goedkoopste skigebied in Frankrijk wat ik ken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 maart 2006

Door: Familie Kranenburg over Valfréjus

Wij zijn net terug uit Valfrejus en hebben een super vakantie gehad! Voordat wij aankwamen (12 maart) had het flink gesneeuwd zodat wij de hele week konden genieten van goede sneeuw en een strak blauwe lucht! Lekker gebruind kwamen wij weer in Nederland aan om vervolgens op de weersberichten te lezen dat we precies de goede week hadden uitgekozen. Valfrejus is een lief klein dorpje met een aantal restaurants, prima supermarkt en een paar terrasjes. Buiten het skien om is er niet heel erg veel te doen. De liften zijn op zeer korte afstand van de hotels dus dat is ideaal. De meeste pistes waren open toen wij er waren. Het is geen grootschalig gebied en zeker geschikt voor beginners, al zijn de blauwe pistes op sommige plaatsen toch zeker rood. Door de kleinschaligheid kom je je mede reisgenoten ook nog eens tegen. Wij vinden het zeker een aanrader, al kunnen we ons voorstellen dat het gebied minder aantrekkelijk is als er weinig sneeuw ligt en het weer wat minder is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 maart 2006

Door: Sharon over Valfréjus

Vanmorgen teruggekomen uit Valfrejus. Een fantastische week met een prachtige blauwe lucht, stralende zon en hele goede sneeuw op de pistes. Het niveau van de pistes ligt wel vrij hoog; ze noemen het blauw (makkelijk), maar ik heb boven (en achteraf) onderaan sommige pistes gestaan met ernstig twijfel over de kleur. Maar door de goede sneeuw en doordat de pistes goed werden geprepareerd, was het wel te doen. Aanraders: piste Bovenière en Lac/Jeu. Daarbij was het goed uit te houden op het terras in de zon, zodat de getergde spieren/voeten weer op adem konden komen. Het dorp is ook gezellig. Kortom: een geweldige vakantie gehad, veel geskied en een moccakleurtje op gedaan!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 maart 2006

Door: JohanW8mr over Valfréjus

Het skien in Val Frejus was goed te doen. De eerste dagen wat minder sneeuw, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd tijdens de laatste dagen. Er is weliswaar maar weinig aprés ski aanbod, maar de bar Rhumerie (waar de meeste Nederlanders komen) is goed te doen. En bovendien: aan één goede kroeg heb je toch genoeg :). De accomodatie viel niet tegen maar en was voorzien van een bad en zelfs een vaatwasser. Ook het zelf eten koken kon prima, hoewel Val Frejus ook over een paar lekkere eettentjes beschikt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 1 maart 2006

Door: Hugo den Hollander over Valfréjus

De controle en het toezicht bij de liften laat te wensen over. Sigaretjes roken terwijl er mensen uit de lift vallen en je daardoor niet op tijd kan reageren is schandalig. Niet aanwezig zijn bij de rode alarmknop is ook niet te verantwoorden. Het skiën op zich is leuk. De appartementen zijn op Frans niveau, dus niet al te groot. Toch redenen genoeg om nog een keer terug te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2006

Door: Anoniem over Valfréjus

Heel klein gebied, wel erg aangenaam. In de periode van 4 tem 11 februari 2006 geen verse sneeuw. Hierdoor pistes toe of gevaarlijk glad. Toch nog waardig alternatief gevonden. Volgende jaar komen er overal sneeuwkanonnen, dus dan zal er zeker sneeuw zijn. Vooral lof aan de skischool ESI. Absolute aanrader! Persoonlijk vind ik het erg geschikt voor beginnende skiers. Voor de après-ski moet je absoluut niet naar hier komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 15 februari 2006

Door: Anoniem over Valfréjus

veel pistes dicht en beroerde sneeuw

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 5 februari 2006

Door: Henny van der Voort over Valfréjus

Vandaag teruggekomen uit Valfrejus, een leuk dorp met een gezellige apres-ski. Door het ontbreken van nieuwe sneeuw en lawinegevaar waren een aantal pistes tijdelijk gesloten en kon je niet altijd naar het dorp skien. Wij zaten in een prima appartement van La Turra ( met 2 personen in een 6 persoons app.) en de voorzieningen waren uitstekend Elke avond naar de sauna, jacuzzi en het verwarmde buitenzwembad van dit complex. Alleen in het weekend was het drukker op de pistes door dagjesmensen. In verband met de sneeuwcondities konden we een dagje naar Val Thorens via de VVV en dit is een schitterend skigebied. Al met al een prima vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 30 januari 2006

Door: Dodo over Valfréjus

Geen aanrader! Mogelijkheden zeer beperkt. Afgezien van het feit dat de sneeuwcondities om te huilen waren (niets aan te doen), waren de blauwe pistes ook nog eens beroerd. Het ene moment zo rood als ik weet niet hoe en het volgende moment zo plat als een dubbeltje, met als gemiddelde inderdaad misschien blauw. Vooral voor de boarders irritant veel platte stukken. Ook weinig mogelijkheden om lange tochten te maken. De après ski was bedroevend. Het weer was daarentegen prachtig en de mensen bijzonder vriendelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 januari 2006

Door: www.tsweb.nl - Vakantie foto's over Valfréjus

wij komen net terug uit Valfrejus, het is een klein gezellig dorp, helaas was de sneeuw niet echt geweldig en veel pistes waren afgesloten vanwege te weingig sneeuw. Buiten dat hebben we ons wel prima vermaakt op de pistes die wel open waren. ook is er de mogelijkheid om naar een ander skigebied te gaan, bv la norma, ligt op 10 km afstand. pireode dat wij er zaten 21 tm 27 januari 2006. voor foto's van het gebiet en de piste's kijk op www.tsweb.nl hier vind je foto's van zowel Valfrejus als La Norma

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 17 januari 2006

Door: Wijzeman over Valfréjus

Ik ben met kerst in 2005 in Valfrejus gebleven. Toen wij daar kwam leek het nog best aardig met de sneeuw, maar otne wij naar boven gingen viel het vies tegen, overal lagen stenen en alles ging kapot, met kameraad had zelfs zijn arm gebroken omdat hij op een steen knalde. de pistes waren dus buitengewoon slecht op 1 na. die had een sneeuwkanon en die aws nog wel te doen maar begon heel erg snel te vervelen, vooral toen het ook nog is mega druk werd omdat iedereen naar die piste ging. Wij zijn toen ook nog maar een dagje weggevlucht naar oussoi. dat was erg leuk daar. over valfrejus zelf. het ziet er erg leuk uit met een ijsbaan in het midden. maar de apresski viel toch wel heel erg tegen en was echt buitengewoon duur. de supermarkt zelf was er ook heel erg duur (er zijn 2 supermarkjes). En nu zul je wel denken dat is overal zo, maar zo duur had ik het nog nergens gezien. ondanks de grote tegenslag van het weer toch nog wel een leuke vakantie gehad, als er mee sneeuw ligt is het wel een aanrader voor beginners, maar voor gevorderden is het er weinig aan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 januari 2006

Door: marrie over Valfréjus

Vandaag(2 -1-2006) teruggekomen van onze twee weekse vakantie. Toen wij aankwamen waren de meeste pistes gesloten vanwege te weinig sneeuw. De pistes die wel open waren waren goed te doen.Wij hebben ons heel erg goed vermaakt.Aangezien wij(ouders en 4 kids)voor het eerst op wintersport gingen hebben wij bewust gekozen voor dit dorp vanwege de "klein schaligheid".De mensen zijn erg vriendelijk .Met kerst werd het waanzinnig druk en de lol was er dan ook snel af.Heel erg druk bij de liften,er werd over je skies heen geskied, onze zoon werd zelfs uit de lift gedrukt,op de pistes hield men gewoon geen rekening met andere. Vooral de nieuwkomers gingen(zo te zien )on voor bereid van de pistes af.Soms gewoon gevaarlijk. Even een dagje naar La Norma was erg leuk.Mooie pistes en mooi dorp.Zeker een aanrader! Een dagje Val Torens is vanuit Valvrejus ook goed te doen. Met een cabinelift vanuit Orelle naar boven.Helaas wordt daar het "mijn en "dijn" ook niet serieus genomen en is daar van ons een snowboard gestolen.Pas dus heel goed op je spullen als je iets gaat eten of drinken!! Drie dagen voor ons vertrek begon er wat sneeuw te vallen en hebben we nog optimaal kunnen skieen.Vanwege de drukte was tussen 11.30 en 14.00 een goede tijd om dit te doen(etens tijd!) fijn de piste af en geen lange wachttijden. Of dit dorp een aanrader is?Jazeker!Maar heb je de mogelijkheid om te kiezen,ga dan niet met kerst en oud en nieuw, want dan is her razend druk. Kort om: een fijn gebied voor beginners en gevorderde(als alles open is tenminste) en zeker met kinderen een aanrader

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 december 2005

Door: Remco Gosselink over Valfréjus

Ben iemand die normaal gesproken 2 keer gaat en 1 weekje moet dan wel wat goedkoper. Daar is Valfrejus ideaal voor. gemoedelijk en gezellige mensen. vooral het kleine skihutje halverwege de top met onze hells angel vriend was erg leuk! Weet niet of hij er dit jaar weer zit. ben in december 2004 geweest helaas toen niet al te veel sneeuw alleen de top was open. Maar aan webcam te zien dit jaar stuk beter. groet Remco

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 december 2005

Door: Mirjam over Valfréjus

Februari 2005 in de voorjaarsvakantie voor het eerst in Valfrejus geweest, na een aantal jaar in Val Thorens te hebben verbleven. Val Thorens was echter voor ons als gezin (met meer wensen dan alleen een weekje wintersport per jaar) niet meer te betalen. Valfrejus is is een zeer goed alternatief als je met kinderen gaat die nog geen kilometervreters zijn. Het is over het algemeen gemoedelijk, goede service bij de liften en zeer betaalbaar. Het aantal liften en pistes was voor ons nog voldoende en appartement la thurra prima verzorgd. Geen Oostenrijkse taferelen bij de apres ski, maar wel gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 september 2005

Door: Andries over Valfréjus

Leuk skistationnetje qua opzet. Wel klein en afgelegen en de streek biedt geen bezienswaardigheden. Wel is alles te krijgen qua boodschappen. Prima liften, over het algemeen goed geprepareerde pistes. Niet zo veel pistes en niet veel kilometers. Prima plek voor beginners en gezinnen met kleine kinderen die voor het eerst op de skies gaan staan. Als gevorderde heb je het na een weekendje echter wel gezien.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen