Beoordelingen Serre-Chevalier

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Serre-Chevalier te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Serre-Chevalier ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Serre-Chevalier op wintersport zijn geweest. Ben jij in Serre-Chevalier geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 februari 2014

Door: Moniek Jansen over Serre-Chevalier

Hemel voor gevorderden

Afgelopen kerst in Serre Chevalier geweest. Mooie afdalingen, wel wat steil voor echte beginners. Mijn vriend en ik snowboarden al een hele tijd dus wij zijn heerlijk wezen toeren door het hele gebied. Zeer goede sneeuw! Mooi geprepareerd. De spa is ook een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2014

Door: Gijs van Lieshout over Serre-Chevalier

Lastig gebied, te beperkt voor de grootte

Ondanks de 250 pistekilometers is er niet veel afwisseling te vinden in dit gebied. De meeste pistes zijn relatief steil (ook de blauwe) en vrij smal tussen de bomen. Bredere pistes boven de boomgrens zijn er wel, maar die zijn erg vatbaar voor mindere weersomstandigheden (white-out, wind). De dalafdalingen die er zijn (zwarte piste die ijzig is in de middag of blauwe/groene paden die ijzig en druk zijn in de middag) moeten alle mensen naar beneden brengen en zijn daarmee de bottlenecks van het gebied. Datzelfde geldt voor de liften die vanuit de dorpen omhoog gaan. Omdat alles zich eigenlijk afspeelt op dezelfde helling, is er weinig mogelijkheid om de mensenmassa te verspreiden over het gebied. Dit wordt nog verergert door de kwetsbaarheid van verbindingsliften, die bij slecht weer al snel worden gesloten. Als je centraal in het gebied wil zitten, ga dan naar Chantemerle (veel meer te doen en leuke winkeltjes en restaurantjes dan in Villeneuve). In Monetier zie je vooral freeriders; Briançon is een echte stad met aan de ene kant alle gemakken en aan de andere kant alle beperkingen van dien voor het skiën.

Goede skischool (ESF Villeneuve) met ook interessant aanbod voor (ver)gevorderde skiërs
Veel van hetzelfde
Veel bottlenecks in het gebied
Veel locals die zich vrij onbeschoft/gevaarlijk gedragen op de piste

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 januari 2009

Door: Seuffe over Serre-Chevalier

Zeer gevarieerd gebied biedt velerlei pistes. Aan meerdere kanten van bergkammen onder boomniveau en ver daar boven kan je je recreeeren. Alles is wel redelijk gevorderd, maar iedereen kan uit de voeten; absoluut veel woeste offpiste mogelijkheden. Liften zijn er genoeg en mensen zijn er amper. Voor de rest is er geen apresski op enkele stoffige gelegenheden na, ook is accomodatie niet speciaal. Echter is het wel goedkoop; een nog niet ontdekte parel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 december 2007

Door: Johan Splinter over Serre-Chevalier

Dit jaar gaan we voor de 3e keer naar dit skigebied. Het is een geweldig mooi gebied en zo groot dat we nog niet alles gezien hebben. Goed geschikt voor de beginnende skiër, maar ook voldoende uitdagingen voor de gevorderde skiër. Ook dit jaar gaan we weer naar Signal de prorel. Wat ons betreft een prima accomodatie. De kamers zijn niet groot, maar in hoofdzaak ben je daar alleen om te slapen. Afgelopen zomer is het hele complex opgeknapt dus ben erg benieuwd hoe het er dit jaar uit ziet (kon ook wel een opknapbeurt gebruiken). Al met al een echte aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 februari 2007

Door: Anoniem over Serre-Chevalier

Wij zijn van 27 jan. tot 03 febr. 2007 in Briancon geweest. Een geweldig skigebied met vele mogelijkheden. Wij zaten Le Signal du Prorel, een gekope accomodatie met prima eten maar daar was den ook alles mee gezegd. De kamers zijn echt super eenvoudig en een horde studenten die zich echt met name 's nachts vreselijk misdragen. Veel last van de bar gelegen onder het hotel maar dat is wel rond 00.00 uur afgelopen maar dan begint de ellende van lallende studenten die afval over het balkon gooien en luidkeels hun aanwezigheid kenbaar maken. Erg jammer maar om te skien komen we vast nog wel eens in dit gebied terug maar dan in een andere accomodatie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 november 2005

Door: Anoniem over Serre-Chevalier

Leuk, zeer vriendelijk gebied. Grote kans op zon, en een aantal afdalingen door het bos. Briancon is een oude stad, met een modern ski-deel vlak bij de lift. De overige dorpjes in dit gebied zijn voor Franse begrippen erg schattig, en met een leuke apres ski (mn Villeneuve). Er zijn enkele plaatsen waar beginners verschillende groene en blauwe pistes bij elkaar vinden, met ernaast terrasjes om uit te rusten. Gevorderden kunnen veel kilometers maken. De zwarte pistes zijn niet diep-zwart.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 oktober 2005

Door: René de Haas over Serre-Chevalier

Serre Chevalier is een mooi ski-gebied, mooie pistes en niet druk. Dit jaar zijn weer 3 sleepliften vervangen voor 3 zes-persoonsstoeltjesliften. In voor-seizoen en onvoldoende sneeuw kun je echter in Briancon niet terugskieen naar het dal. Deze pistes wordt dan nog niet kunstmatig besneeuwd. Je kunt heerlijke tochten maken door het gebied heen. Ook voor de wat minder ervarten skieer een leuk gebied. In Briancon onder de gondel zit de Gotcha-bar, waar het na een dag skieen goed toeven is. Gaan dit jaar voor de tweede keer naar Serre

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen