Beoordelingen Montgenèvre

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Montgenèvre te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Montgenèvre ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Montgenèvre op wintersport zijn geweest. Ben jij in Montgenèvre geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 januari 2010

Door: Ric over Montgenèvre

Zijn hier geweest kerst 09-10. Met een aantal stelletjes een chalet gehuurd. Plek is kindvriendelijk; hadden er een aantal bij, en deze hebben zich uitstekend vermaakt. In het dorp ligt een afgezette oefenweide met gratis lopende band. Iets wat ideaal was voor de jongste van 3.5 jaar. daarnaast ochtend skilessen voor de twee 5 jarigen geboekt. Bijkomend voordeel is dat de skipassen voor 5 jarigen hier nog gratis zijn. Ook voor volwassenen is dit een prima skigebied met korte/geen wachtrijen. In onze groep was een grote diversiteit, van beginnende skiers tot wat meer ervaren snowboarders. Voor allen genoeg te doen. Voldoende Off piste mogelijkheden, en ook genoeg pistes voor beginners (waarbij een groene afdaling zelden resulteert in steppen/lopen). Wel weinig apres ski.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 juli 2009

Door: Anoniem over Montgenèvre

Dit skigebied is top. Enig nadeel is de niet optimale verbindingen met Italië. verbinding 1: via stoeltjeslift Rocher de l'Aigle: deze verbinding is niet altijd open wegens lawinegevaar en is tevens niet geschikt voor echte beginners en ook niet voor diegene die al redelijk kunnen skiën. Vaak ligt die piste er niet zo goed bij. Verbinding 2: via stoeltjeslift Montquitain: Deze verbinding is veel makkelijker voor de beginners, alhoewel die beginners een heel stuk mogen klefferen en de sneeuwkwaliteit daar zeker eind maart te wensen over laat en je beneden 150 m mag wandelen om naar de Col Boeuf te gaan. verbinding 3: dit is een langzaam dalende groene piste van beneden aan de telemix Serre Thibaud en Le Tremplin naar Col Boeuf, dus zeker een beginner zal hier ook mogen klefferen. Een nieuwe stoeltjeslift van beneden aan de Serre Thibaud naar Pian Del Sol zal dit skigebied nog meer top maken. De verbinding van Italië naar Montgenèvre is wel optimaal.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 januari 2009

Door: Anoniem over Montgenèvre

Zeer uitgebreid skigebied. Het skigebied is ook voor beginners uitstekend, zowel in Montgenevre als in Monts De La Lune. Enkel de verbinding via de Rocher de L'aigle naar Clavière is normaal niet geschikt voor beginners, de rode piste 100 ligt er voor een stuk dikwijls er niet al te best bij (en de rode en zwarte piste wordt soms ook wel eens afgesloten door de verse sneeuw en dus lawinegevaar), dus kunnen beginners toch het best langs de serre thibaud en dan 300 M wandelen om dan de Col Boeuf te nemen. De verbinding van Claviere is uitstekend voor beginners. Ook in San Sicario (en Sauze D'oulx)zullen beginners zeer goed uit de voeten, maar denk dan ook wel aan je terugweg. Voor de gevorderden is het skigebied ook uitstekend, je kan er zeer veel aan off piste doen. Voor Snowboarders zijn er dit jaar 2 nieuwe snowparken (ik ben er dit jaar nog niet geweest). De sneeuwgarantie van dit skigebied is hoog, skigebied ligt hoog genoeg, schoon pistes, zeer goede stoeltjesliften, ze mogen er wel 1 of 2 bij plaatsen en dan in Claviere, en ze mogen er nog altijd 1 vervangen en dan in Montgenèvre (Stoeltjeslift Le Chalvet en desnoods ook gondellift Le Chalvet). De Bereikbaarheid van dit Skigebied is zeer goed. Best om te rijden is via de Frejustunnel (heen en terug samen 40 €, dit bedrag maak je wel goed op de pistes in CLaviere. Montgenèvre ligt ongeveer 15 Km van de snelweg. Clavière en Montgenèvre beschikken over tunnels zodat je van verkeer weinig last zult hebben. Wat je hier ook zeer vaak zult tegen komen is de zon en de uitstekende sneeuw. Nadeel van dit skigebied is misschien dus dat bijna alle liften niet beschut zijn tegen de sneeuw want wind is hier normaal bijna ook niet, en als er geen liften bijkomen in Clavière zal je wel eens mogen bijprikken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen