Beoordelingen Willingen

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Willingen te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Willingen ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Willingen op wintersport zijn geweest. Ben jij in Willingen geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 april 2018

Door: T. Klinckenberg over Willingen

Prima skigebied voor beginners en ‘wiedereinsteiger’

Voor het 3e jaar op rij in fewo naast de Waldabfahrt vanaf de Ritzhagen (ski-in/ski-out!) in het hoogseizoen. Prima NL-skischool met 3 leesmomenten per dag.

Overzichtelijk skigebied, brede pistes, weinig wachttijden in vergelijking tot Winterberg, prima skischool (beide dochters nu zelfstandig skiën in 2e seizoen)
Gelukkig zijn er voldoende sneeuwkanonnen; anders kun je hier pech hebben.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2018

Door: Hj van Dieren over Willingen

Prima voor een weekend

Leuk voor een weekend maar als je echt wil skiën kan je beter door de week gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 21 februari 2017

Door: Anoniem over Willingen

Ideaal adres voor korte ski-trip

Voor 3 dagen skiën met de kinderen ontzettend leuk en voldoende afwisseling. Gezellige eet-tentjes, goede ski-verhuur, alles goed verzorgd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 17 oktober 2016

Door: Anoniem over Willingen

Ervaringen met skischool in Willingen

In februari 2017 gaan we met de kinderen skiën in Willingen. Wij zoeken een skischool voor onze kinderen (9 en 6 jaar oud). Welke kunnen jullie aanbevelen met les in Nederlandse taal? Alvast dank voor jullie reacties (goede en slechte ervaringen).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 23 september 2015

Door: Piet over Willingen

Beter alternatief voor Winterberg

Willingen is bij uitstek geschikt voor de beginnende skiër. Door de gondel en parkeerplaats voelt het echt als een wintersportgebied. Helaas voor de echte crack niet echt uitdaging maar om een weekend te skien prima. Ga zeker terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 23 juli 2015

Door: Arjan over Willingen

Prima skigebied voor een dag wintersportlol

We zijn met een groep vrienden een weekend naar Willingen geweest. Het skigebied is klein, maar je hebt toch een beetje het echte wintersportgevoel. De après ski bovenop de berg is super gezellig. En als het skigebied niet zo groot is heb je daar meer tijd voor. Op zondag was het mooi weer en een stuk drukker.

Prima aan te rijden voor een weekend
Klein gebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 juli 2014

Door: B. Meuwsen over Willingen

Prima locatie

Mooie locatie met een leuk skigebied. In de zomer kan je er ook mooi wandelen. In de omgeving veel bezienswaardigheden zoals glasblazen een mijn en musea. Erg fijne plek om te komen.

Mooie en rustige omgeving

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 30 mei 2012

Door: Johan over Willingen

Het échte skigevoel dicht bij huis

Afgelopen winter, januari, goed de weerberichten in de gaten gehouden en gewacht op de nodige sneeuwval in Willingen. Zaterdag vroeg vertrokken en rond 11 uur in Willingen aangekomen. Snel de skischoenen aan en de piste op! Wat direct opviel was de drukte maar dat mocht de pret niet drukken. Heerlijk om het skigevoel zo dicht bij huis te beleven! Willingen is een compact en klein skigebiedje met niet al te lastige pistes. Wij, als gevorderde skiërs, kunnen ons hier prima een dagje vermaken maar skiën dan wel enkele keren dezelfde piste. Wat opviel was het hoge aantal beginners en kinderen, hier is Willingen dan ook ideaal voor. Al met al een heerlijk dagje op de ski’s en na een schnitzel genuttigd te hebben aan de autobahn ’s avonds laat weer de straat in gereden.

Wintersporten op een paar uur rijden
Prima voor een dagje
Drukke pistes
Weinig afwisseling
Niet sneeuwzeker

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 27 februari 2012

Door: Elly over Willingen

Half februari 2012 in Willingen geweest, voor het eerst met onze kids (5 en 7 jaar). Het is ons super bevallen, pistes en skischolen zijn op kinderen ingesteld, ze kunnen het hier prima leren! Omdat het overzichtelijk en niet zo groot is kunnen ze al snel "zelfstandig" een afdaling maken. Beginnende kinderen hebben aan 1 afdaling genoeg, die verveelt ze nooit. De restaurantjes en skihutten zijn gezellig het gevoel is in elk geval wel echt! Voor de ervaren skieer is het niet heel geweldig maar dat weet je als je er heen gaat, maar om even het gevoel te hebben zonder ver te hoeven rijden is het prima. Kids kunnen hier de beginselen betaalbaar leren. Door de week lekker rustig in de skiklassen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 2 februari 2012

Door: Daan over Willingen

Afgelopen weekend zijn wij in Willingen geweest. Mijn vriend en ik kunnen allebei redelijk skieen en hebben ons prima vermaakt op de piste. Het was helaas op zaterdag en zondagmiddag zo druk dat we eerder zijn gestopt met skieen, omdat het bijna gevaarlijk werd met zoveel man op 1 piste. Maandag was het weer heerlijk skieen! Het dorp zelf is gezellig. Veel verschillende cafe's en restaurant. Vrijdag en zaterdagavond gezellig druk, zondagavond was er niet meer zoveel te beleven. We verbleven in Hotel am Park. Prima gelegen hotel en netjes. Je kunt gebruik maken van de faciliteiten van Gobels landhotel aan de overkant van de weg. Zeker een aanrader voor 2 of 3 dagen skieen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 augustus 2011

Door: Martin over Willingen

Willingen leuk dorp!! ook voor in de zomer. Veel te doen! Wildpark, overdekt en buiten zwembad, schaatsbaan, rodelbaan, fietsen, golven, wandelen enz. Mooi weer gehad echt top!! Alleen het eten bij Don Camillo is echt ranzig!! Te dikke, te vette en slap niet krokante schnitzels! BAH! Ben er echt ziek van geweest!! Restaurant “Zum Holzknecht” is wel een aanrader! Het heeft een schitterend uitzicht vanuit zowel het restaurant als van het terras. De sfeer is gemütlich en we hebben er heerlijk gegeten! Schnitzels zo als het hoort!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 maart 2011

Door: h.bergman over Willingen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 januari 2011

Door: Vincent- met partner over Willingen

Net terug van een lang weekend in Willingen. Prima om te oefenen als beginnend skier. Voor de echte gevorderde skier is het wellicht aan de lichte kant, maar men hoeft zich zeker niet te vervelen. Verder prima gezellig dorp, met winkeltjes, een paar apres ski bars en wat restaurants; men heeft hier wel een behoorlijk wintersportsfeertje gecreerd. Helaas was er afgelopen weekend (15-1-2011) weinig sneeuw vanwege dooi, maar desondanks toch nog wel 2 dagen op de geprepareerde pistes kunnen oefenen. Prima plaatsje en toch leuk skieen. We gaan zeker weer eens terug

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 24 december 2010

Door: Christian over Willingen

Die recensie van ene Armand is in onze beleving heel anders! Pizza Pie is een van de betere restaurants in Willingen! Ze zijn juist heel erg kindvriendelijk en aardig. De wachttijd was ook heel kort!!! Willingen is de ideale plek om op wintersport te zijn. Je kunt er geweldig skiën! Het is ook erg snowboardvriendelijk. Wij zitten in Haus Alexandra, in een appartement. Geweldig! Hele aardig eigenares en je kunt er heerlijk ontbijten! Echt een geweldige plaats!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 april 2010

Door: Handige Harry over Willingen

Willingen is voor een weekend hartstikke leuk, Winterberg was veel te druk in dezefde periode. Pistes zijn kort inderdaad, maar de wachttijd bij de lift is ook heel kort. Het uitgaan in Willingen is beperkt tot de Biergarden, maar dan heb je ook zeker wel wat. Mooie tent.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 26 februari 2010

Door: Anoniem over Willingen

we zijn dit jaar voor de twintigste keer in Willingen geweest en vinden het er altijd heel gezellig.We skieen of langlaufen niet meer maar kunnen ons altijd goed vermaken. Er zijn genoeg eetgelegenheden de een is beter dan de ander maar keus genoeg. Voor mij is Willingen een fijne plaats om een paar dagen te genieten, dus volgend jaar weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 1 februari 2010

Door: Kaas over Willingen

Het weekend van 30 januari 2010 geweest....wat een drama....lijkt oosterijk wel in de krokus....VEEL te druk. Voor mij nooit meer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 januari 2010

Door: Bert Peeters over Willingen

Ik wil U even zeggen dat er echt niets mis is met skiën in Willingen, leuke kneipe om wat te gebruiken,leuke sfeer, mooie pistes, zeker voor de minder gevorderde onder ons. Maar ook voor de betere skiër is er genoeg te beleven, zeker om lekker aan je techniek te werken. Ik ben er daarom altijd twee weekends per ski-seizoen, of ik nu wel of niet naar de Alpen ga, en dit weekend is het weer zover. Geloof me echt 'n aanrader, gewoon doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 januari 2010

Door: Anoniem over Willingen

Mensen laat Winterberg rechts liggen en ga skien in Willingen!!! Gisteren heerlijk geskied! Veel langere pistes als in Winterberg! Veel rustiger ook bij de liften en in de bergrestaurants!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2010

Door: Armand over Willingen

Net terug uit Willingen. Flink gesneeuw sinds 31 december dus we hadden 3 dagen geluk dat alles er flink wit uitzag en dat er natuurlijk al genoeg met de kanonnen was gespoten de laatste weken. Pistes waren dus redelijk goed en bijna allemaal open (alleen een paar blauwe trajecten waren nog dicht, helaas aangezien ik een beginner ben). Willingen is ideaal om als beginner een dagje te gaan boarden, lekker dichtbij (2,5 uur rijden), en genoeg pistes om als beginner je niet te vervelen. Prijzen lagen in het drop voor eten en drank ook redelijk en niet belachelijk hoog. Vermijd alleen die Italiaan in het dorp (Pizza Pie). Eigenaar heeft een hekel aan Hollanders, en zeker als je vraagt waarom het hoofdgerecht van de kinderen gelijktijdig met het voorgerecht van de kinderen komt. Begon in het Italiaans ook te vloeken dat alle Hollanders maar klootzakken waren, helaas wist deze man niet dat ik ook een woordje Italiaans kan en alles verstond.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 11 maart 2009

Door: Merel over Willingen

Beetje saai, beetje klein.... Maar wel goede sneeuw gehad eind januari.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2009

Door: stefan over Willingen

Ik ben al twee maal in Willingen geweest. De eerste keer had ik pech omdat er geen sneeuw lag. Er zijn tal van andere leuke manieren om je dagen dan nog te vullen zoals het subtropisch zwembad, schaatsbaan, zomerrodelbaan (die soms bij warmere temperaturen ook in winter open zijn), bowling, karten, wandelingen naar de top... Als skigebied is dit ideaal voor beginners en zijn er zelfs een 4-tal baby skiliftjes om kinderen of zelfs volwassenen te leren skiën. Mijn kind van 5 jaar heeft hier prive lessen gevolgd. Links van de ettelsberglift liggen twee pistes waar je goedkoop een beurtenkaart kunt kopen en deze pistes lenen zich zeer goed voor de beginners. Het skigebied is zeer overzichtelijk, minder druk en gezelliger dan Winterberg. Tevens zijn er de laatste jaren serieuze inspanningen geleverd om dit gebied sneeuwzekerder te maken. Ik ben 2x in hotel Frederiecke verbleven in Stryck (1,5 km van centrum). Hotel is zeer rustig gelegen, heeft een zwembad en de maaltijden zijn zeer verzorgd. Tevens is het hotel slechts 300 meter gelegen van de skischans die ook de moeite is om te bezoeken. Als u een toffe korte vakantie wilt is Willingen zeker een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 januari 2009

Door: DennisH (Netterden) over Willingen

Deze woensdag ben ik vanmorgen vroeg naar Willingen vertrokken om een dagje te skiën. nu was ik al 3 keer in Winterberg geweest en dacht dat Willingen qua pistes een stukje kleiner zou zijn. Niets is minder waar. De snelle gondellift naar de top van de Ettelsberg overbrugt in 5 minuten bijna 2 kilometer en 250 meter hoogteverchil. Ze schijnt pas een jaar oud te zijn. Qua lengte en lekker lang ski-gevoel kunnen de pistes van Winterberg niet tippen aan die van Willingen. Ook waren alle pisten en liften open en kunstmatig besneeuwd met vele gloednieuwe sneeuwkanonnen. Ik voorspel dat Willingen dankzij de modernisering binnen een paar jaar Winterberg van de troon gaat stoten in het Sauerland. ski-materiaal huren kost 17 euro en een dagpas 21 euro. tel daar 24 euro benzine bij op en je bent voor 62 euro eeen lekker dagje op wintersport vanuit de Achterhoek en de afstand is ook nog heel goed te doen. Ideaal. Met een oostenwind was er de hele dag een zonnetje door een lij-effect aanwezig, terwijl elders mist en hochnebel het Sauerland domineerden. Door de sneeuwkanonnen en de sneeuw die er al vanaf november ligt heeft zich een 80-100 cm dikke vaste onderlaaag gevormd zodat het wintersport seizoen in Willingen ook in Februari en Maart 2009 verzekert lijkt met de komende februari vorstperiode in aantocht!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2008

Door: Coen van Hall over Willingen

Voor de verandering een keer een dagje Willingen geskied (normaal ski ik in Winterberg). Een aantal dingen die me opvielen: het zijn allemaal sleepliften, welke soms hobbelig en onoverzichtelijk waren (vooral bij dat café halverwege). De wind heeft ook vol grip op de mensen op de berg, er is minder beschutting. De pistes zelf waren lang en breed... en ik vond 1 hele fijne piste, die er mooi bij lag en waar je door de bossen kon skiën en waar, net als de Kappe in Winterberg, een spectaculair bospad was voor mountainbikers. Beetje scary, omdat je niet weet wanneer je de bocht uit kunt vliegen. Verder heerlijk gedwaald en ik wist niet meer waar ik was en had met iemand afgesproken, die ik moest bellen om me met de auto te komen halen. Niet alle pistes sluiten zo fijn op elkaar aan en ik moest ook een keer klunen over een straat om bij een andere piste te komen. Na het skiën is er veel plezier te beleven en zijn er meerdere ski-tentjes te vinden, ook met openhaarden en glühwein. Heerlijk. Ook de hieronder geroemde skihut is de moeite waard om te schuilen tegen de harde wind. Moeilijk om de gemoedelijkheid en warmte weer los te laten. Voordelen Willingen: Erg pittoresk stadje met veel voorzieningen voor niet-skiërs en kinderen. Prachtige langlauf-omgeving en je hebt het gevoel dat je tussen de bergen zit, omdat het plaatsje zelf lager ligt. Eenmaal op de pistes zijn de afdalingen doorgaans wat langer dan die van Winterberg met een groter hoogteverschil (vertical drop 240m versus 190 m Winterberg). Gemoedelijkheid is troef in Willingen. Nadelen Willingen: Minder sneeuwzeker dan Winterberg. Geen zwarte piste. Zeer matige kwaliteit gehuurd skimateriaal (bij voet Ettelsberg, had er echt last van die dag). Niet altijd even strak geprepareerde pistes en je vangt veel wind als je op de berg bent (in lift en downhill).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 mei 2007

Door: Anoniem over Willingen

Wij zijn met de kerst een week in willingen (hochsauerland), op de webcams zagen we de hele tijd groene weides maar net voor we gingen begon het te sneeuwen. Op weg naar willingen, kwamen we op de top van de berg in de sneeuw terecht, bij winterberg, maar toen we verder reden lag er geen sneeuw in willingen. de pensionhouder zij dat er s'ochtens nog veel sneeuw had gelegen maar dat het in 2 uur tijd allemaal weg was gesmolten. Dikke pech voor ons dus, maar desondanks dat er geen sneeuw lag hebben we er ons toch vermaakt want er is zat te doen in de buurt. Zoals Kornbach, een erg mooie stad op 30 km afstand en het centerparks park in Medebach, of het zwembad, de schaatsbaan. Alleen toen wij het jaar ervoor ook in willingen waren was het gigantisch druk, je kon met moeite nog een onbezette plek vinden in een restaurant, toen lag er ook een dik pak sneeuw, maar dit jaar leek het wel uitgestorven. We zaten bijna alleen in een restaurant en het hele hotel was leeg, behalve wij. Willingen blijft toch mooi, vind ik. Sneeuw of geen sneeuw (met sneeuw is het toch wat mooier, maarja...)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 februari 2007

Door: Celine over Willingen

Ik wil even zeggen dat Usseln een NOG gezelliger dorpje is. Het is klein en knus. Je hebt er een heleboel pensions. Je kunt er dus gewoon heen op de bonnefooi. Je hebt altijd wel een slaapplekje!!! Het feriënpark is geschikt voor mensen met kinderen. Als je het feriënpark afloopt heb je een skiberg om op de skiën. Er zijn 2 sleepliften en je kunt de techniek van skiën heel goed op deze 2 bergen leren. Als je de SportstraBe in loopt heb je een hele grote berg. Dit is voor de Gevorderden mensen die hier naar toe gaan. Een Voordeel van Usseln is dat het er niet druk is. Als je gaat skiën ben je meestal maar met ze 20 op de grote piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 januari 2007

Door: Vnunspeet 5 over Willingen

Wij zijn een voetbalelftal en gaan elk jaar een weekend naar ferienpark in usseln. Mooie huisjes en betaalbaar. We gaan vrijdag weg. Skien zal in Willingen niet gaan. Dan moeten we toch uit wijken naar Winterberg waar wel de mogelijkheid is. Uitgaan maakt voor ons weinig uit, want we maken in elk cafe gein.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2007

Door: Fam. Vroegop over Willingen

Wij waren hier op 6 januari. Wij dachten dat er dan zeker sneeuw zou liggen. Helaas het was rond het vriespunt maar veel te warm… geen sneeuw dus. We hebben ons prima vermaakt met de kinderen 1-4 jaar. In het subtropische zwembad, wandelingetje, soort indoor kinderparadijs (wel oordopjes meenemen) en natuurlijk heerlijk gegeten. Wij gaan zeker nog eens, al hopen we dan wel op sneeuw.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 9 november 2006

Door: R en W van W over Willingen

Ook wij hebben voor het eerst geboekt en zijn erg benieuwd naar de prijs van de skipas enzo. Kan iemand ons daar info over geven? En of je daar kleding kan huren…

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 oktober 2006

Door: Anoniem over Willingen

De kans dat er in december sneeuw ligt is niet echt te zeggen. Ik zou zeggen: zo'n 50% tot 60%. De pistes zullen waarschijnlijk wel ondergespoten met sneeuw zijn. Het ligt er ook aan wanneer in december. Met Kerst ligt er bijna altijd sneeuw, maar aan het begin van december kan het net zo goed nog helemaal groen zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 25 oktober 2006

Door: sneeuwliefhebber over Willingen

Wij hebben dit jaar voor het eerst geboekt in Willingen. Kan iemand mij vertellen hoe groot de kans is dat er in december sneeuw ligt? Niet zozeer om te skiën, dat doen we wel in februari in Oostenrijk. Ik vind het er super gezellig uitzien en voor de kinderen is het natuurlijk altijd feest als er sneeuw ligt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 oktober 2006

Door: Anoniem over Willingen

Wij zijn vorige winter in willingen geweest. Het dorp is erg mooi met veel restaurants en andere horeca. Wat ik in de recentie van de familie Kok zie staan vind ik niet kloppen. In willingen zijn er voor de beginnende skier genoeg pistes en goede skischolen. Het kan er voor de gevorderde skier wat saaier zijn want er zijn geen zwarte pistes, maar het is een prima skidorp, en veel minder druk dan in Winterberg.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 september 2006

Door: Anoniem over Willingen

Aangezien mijn ouders al 30 jaar een 2e huis in Willingen hebben komen wij er al langer dan dat het toeristisch was. Willingen is de grote concurrent van Winterberg geworden en ik durf zelfs te zeggen dat ze de strijd hebben gewonnen. Boven aan de stoeltjeslift zit een café van 120m² (siggi's Ettelsberghütte) waar in een weekend 3500 mensen met de lift naar boven gaan om te feesten. En dat kan je daar! Als je er bij Siggi niet meer in komt ivm de drukte kan je iets naar beneden lopen en kom je bij "Zum Wilddieb", ook een erg gezellige hütte. Dit duurt op vrijdag en zaterdag tot ongeveer 17 uur. Daarna gaat iedereen eten of in het dorp nog naar de diverse café's. Ook een echte aanrader is het Willinger Brauhaus. Je moet wel op tijd komen, want deze dancing is meestal vanaf 21 uur helemaal vol en kom je er niet meer in. Aangezien ze im 2 uur sluiten is het een mooie tijd. Zondags kan je nog Frühshoppen. Hiervoor is het café in de omgebouwde kerk zeer in trek. Als je insiders wilt leren kennen ga je naar café "linnenkerl". Dit is ook het café waar alle bekende ski springers altijd komen, omdat ze daar niet lastig gevallen worden. Op Skigebied is Willingen leuk voor een dag of voor beginners. Het is natuurlijk geen Alpengebied en is niet zo uitgebreid als Winterberg. In de weekenden is het ski gebied vaak te druk en niet aan te raden. Op door-de-weekse dagen is het wel erg ontspannend. Ook is het langlaufgebied in de wijk Stryk aan te raden. Let wel op als je een appartement of hotel zoekt waar dat staat. Het begrip "centraal gelegen" nemen ze namelijk niet zo nauw. Willingen is een heel lang gerekt dorp waar je lopend wel anderhalf uur onderweg bent van het begin tot het einde. Nog een laatste tip: De supermarkt aan het rand van het dorp is wel 15-25% goedkoper dan de kleine buurtwinkels in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 maart 2006

Door: Anoniem over Willingen

Een dag naar Willingen en net de mooiste dag van de week uitgezocht. Veel zon, goede sneeuw. Voor de beginners was het geweldig. voor de gevorderden wat minder spectaculair. Leuk voor de niet skiers was het prachtige zicht op de hellingen. Vorige keren naar Winterberg geweest maar dit is veel leuker. Meer te doen en gezellig. Dankzij het snowalert wisten we precies welke dag het geschikts zou zijn. Wel jammer dat er niet zo veel ski's meer beschikbaar waren bij de verhuur. Volgend jaar 2 dagen. lekker dichtbij en er toch helemaal uit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 januari 2006

Door: Anoniem over Willingen

Wij zijn vorig weekend in Willingen geweest. Leuk en gezellig dorp en er lag sneeuw op de piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 januari 2006

Door: Fam Kok over Willingen

Wij zijn een gezin met 2 kinderen van 5 en 2. Wij hebben afgelopen weekend in het Ramada hotel in dit dorp doorgebracht. Het is ons bijzonder goed bevallen. De kinderen konden lekker sleeen, hiervoor zijn diverse hellingen. Het dorp is gezellig. Je kunt er goed uit eten. De omgeving is heuvelachtig, met kleine riviertjes en bebosd. Dat geeft een sprookjesachtige indruk. Er lag sneeuw, meer dan in Winterberg. Skien hebben wij zelf niet gedaan, daarvoor moet je ook meer in Winterberg zijn denk ik, er zijn wel enkele plekken in Willingen waar je kleine heuvels af kan skien, maar geen echte pistes volgens mij.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 december 2005

Door: L H over Willingen

ik ben met mijn familie 4 dagen naar centerparcs geweest in medebach, vlakbij winterberg en willingen, we zijn een keertje naar winterberg gereden om wat te gaan eten. maar er was niets open. dat viel dus tegen, de dag daarna zijn we naar willingen gereden, dat was veel beter en zijn we met een stoeltjeslift naar de top van de ettelsberg gegaan, waar we een heel gezellig café aantroffen. de volgende dag gingen we weer naar willingen want er was sneeuw gevallen. daar ging ik voor het eerst in mijn leven skien, dat was geweldig leuk

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen