Skip to navigation Skip to main content

Webcambeelden: 100 cm verse sneeuw in de Alpen

9594 - Webcambeelden: 100 cm verse sneeuw in de Alpen (1)

De winter in de Alpen weet van geen ophouden! Al enige dagen valt er weer verse sneeuw in de bergen en voorlopig is het einde nog niet in zicht. Het is koud, er staat een stevige wind en het sneeuwt volop. Op de hoogste toppen kan in de komende dagen zomaar weer 100 cm sneeuw zijn gevallen. Ook in de dalen ligt de temperatuur veelal onder nul, waardoor ook hier het landschap weer wit kleurt. In dit weblog lees je waar de meest sneeuw valt en kun je genieten van de fijnste webcams vanuit de Alpen.

100 centimeter verse sneeuw

Het complete Alpengebied is bedekt met dikke wolken, en ook vandaag gaat het nog even door met sneeuwen. De sneeuwvalgrens ligt in het noorden van de Alpen rond de 800 meter en in het zuiden tussen de 1300 en 1800 m. Op veel plekken is de afgelopen dagen al meer dan 50 cm verse sneeuw gevallen. Rond de Alpenhoofdkam kan hier zomaar nog 50 centimeter bijkomen, in het noorden en zuiden valt iets minder. Door de veranderende sneeuwcondities en de stevige wind neemt ook het lawinegevaar weer toe. In de loop van het weekend keert de rust in het Alpengebied weer.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >

Val Thorens

La Clusaz

Zillertal Arena, Rosenalm

Hintertux

Sölden

Zinal

Camping Morteratsch, Pontresina

Livigno

Sulden am Ortler

Rustiger weer tijdens het weekend

Tijdens het weekend zal het weer in de Alpen een stuk rustiger worden. In de loop van zaterdag komt de zon er steeds vaker bij en zondag belooft helemaal een mooie dag te worden. Vrijwel overal in het Alpengebied schijnt de zon en het blijft droog. Het ideale moment om nog een laatste keer op de piste te staan, want na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen. De temperatuur neemt behoorlijk toe en hiermee lijkt een definitief einde van de winter in zicht.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.