Skip to navigation Skip to main content

Tips: wandelen rond Mayrhofen in het Zillertal

8026 - Tips: wandelen rond Mayrhofen in het Zillertal (1)
© TVB Mayrhofen, Becknaphoto

Wie aan wintersport in Mayrhofen denkt, denkt in de eerste plaats veelal aan après-ski en skiën op de Penken. Toch is deze bestemming in het Zillertal ook zeer geschikt om te winterwandelen. Frisse berglucht, glinsterende sneeuw en prachtige uitzichten, rond Mayrhofen liggen prachtige wandelroutes te wachten. Van een wandeling op hoogte tot een glooiende route door het dal. Daarnaast zijn er diverse berghutten waar je van de omgeving én de lokale specialiteiten kunt genieten. In dit weblog ontdek je alle hoogtepunten over wandelen rond Mayrhofen.

Mayrhofen

Mayrhofen is een levendig dorp in het Zillertal en het staat bekend om de typische Oostenrijke charme. Het dorp heeft verschillende gezellige straatjes waar diverse restaurants en winkels te vinden zijn. Mayrhofen heeft samen met het naastliggende dorp Hippach verschillende mogelijkheden voor een actieve, maar ook ontspannende vakantie. Wanneer je aan het einde van de dag uitgeput bent van een wandeling, dan kun je bijkomen in een van de vele restaurants waar ze de lekkerste internationale gerechten serveren. Probeer Restaurant Tiroler Stub'n of het Berg&Tal Restaurant eens!

Wandelen in Mayrhofen

Wanneer je er in de winter voor kiest om op vakantie te gaan naar Mayrhofen, dan is één ding zeker. Je hoeft je niet te vervelen gedurende je verblijf! Naast dat het een perfecte plek is om te skiën, kun je er ook uitstekend wandelen. Dit kan zowel in de zomer als in de winter. Mayrhofen beschikt namelijk over 80 km aan prachtige routes voor een winterwandeling. We hebben de volgende wandelroutes op een rijtje gezet, zodat jij het skiën ook nog eens kunt afwisselen met een prachtige wandeling door het sneeuwlandschap.

8026 -  (3)
Geniet van een winterwandeling in Mayrhofen (Foto: © TVB Mayrhofen, Laurin Moser)

Routetip 1: Panoramarundweg, Ahorn

De panoramaroute op de Ahorn is een wandelroute die je zeker niet mag missen tijdens je verblijf in Mayrhofen. Deze wandeling duurt ongeveer een uur en biedt waanzinnige uitzichten over de Zillertaler Alpen en het Stillupdal. Met de Ahornbahn leg je eenvoudig de nodige hoogtemeters af, waarna de wandeling begint bij het bergstation. Onderweg kom je verschillende leuke berghutten tegen waar je lekker bij kunt komen onder het genot van een hapje of een drankje. Wanneer je een voetgangersticket heb, kun je ook gebruik maken van de 8-persoons stoeltjeslift. De Panoramarundweg is ook geschikt om te sneeuwschoenwandelen.

Tip: Breng tijdens deze prachtige wandeling een bezoek aan de White Lounge. De White Lounge is een dorp dat bestaat uit iglo's. Tijdens je bezoek kun je hier een drankje doen. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om te overnachten in dit dorpje. Lees hier meer over de White Lounge.

Routetip 2: Wiesenhof

Vanuit het dalstation van de Ahornbahn is er ook een mogelijkheid om de Wiesenhof route te proberen. Deze wandelroute duurt gemiddeld 1,5 uur en wordt gezien als een middelzware wandeling. Via Oberkumbichl wandel je naar de Stillupstraße, waarna je vervolgens afslaat naar de Wiesenhof. Daarna bewandel je een bospad die je uiteindelijk brengt bij de eindbestemming: Alpengasthof Wiesenhof. Hier kun je even uitrusten waarna je vervolgens via dezelfde route weer terug naar je verblijf kunt.

Tip: Halverwege de Wiesenhof wandelroute kom je bij Gasthof Wiesenhof. Kom hier bij van je wandeling met een warme chocolademelk met slagroom, en geniet ondertussen van het prachtige uitzicht over Mayrhofen!

Routetip 3: Mayrhofen-Mühlbach

Deze wandeling start je vanuit het Europahaus in Mayrhofen. Richting Schwendau gaat de route via de Zillerbrug naar de goederenlift van Gasthaus Zimmereben. Na een wandeling over de brede weg langs het bos, neem je de afslag rechts naar de Schwendauer Straße. Wanneer je deze weg enkele minuten volgt, bereik je de Burgschrofenkapel en vervolgens de Laubichlerkapel. Wanneer je niet dezelfde route terug wil lopen, kun je ook gebruik maken van de langlaufloipe.

Sneeuwschoen wandeling

Naast een winterwandeling kun je ook uitstekend sneeuwschoenwandelen in Mayrhofen. Deze wandelvariant is makkelijk te leren en is daardoor geschikt voor zowel jong en oud. Je leert het gebied verkennen op een hele andere manier. Je gaat stap voor stap door de diepe sneeuw in een landschap waar je op de ski's niet snel terecht zou komen. De routes kun je zelfstandig verkennen, of kun je eventueel maken onder begeleiding van een gids. Lijkt dit je wel wat? Probeer dan eens route Schellenberg van ruim 3,6 km of de sneeuwschoenwandeling naar Bizathütte van ruim 6 km.

8026 -  (4)
Sneeuwschoenwandelen in Mayrhofen (Foto: © TVB Mayrhofen, Laurin Moser)

Uitzichtpunten in Mayrhofen

Er is natuurlijk niets zo fijn dat dat je tijdens je wandeling kunt genieten van een prachtig uitzicht. In Mayrhofen zijn er een verschillende uitzichtpunten die je zeker niet mag missen tijdens je wandeling. Hier kun je de mooiste foto's maken, of simpelweg gewoon eventjes bijkomen met een prachtig uitzicht. Probeer bijvoorbeeld de wandelroute Steinerkogel eens. Tijdens deze route kom je verschillende uitzichtpunten tegen die je een fantastische uitzicht geven op de bergen van Zillertal. Aan het einde van deze route bevindt zich ook een startpunt voor paragliders en zeilvliegtuigjes. Hier zijn ook weer twee uitzichtpunten te vinden.

Zoals eerder genoemd kun je ook een bezoek brengen aan de White Lounge, of aan Cafe-Bistro Freiraum. Deze twee plekken bieden je ook een adembenemend uitzicht over het Zillertal. Wanneer je toch nog wat cultureels wil zien tijdens je wandeling, dan kun je wandelen naar Burgschrofen. Hier staat een klein kapelletje op een idyllische heuvel boven Mayrhofen.

Praktische informatie Mayrhofen

Reis

Wanneer je er voor kiest om deze winter naar Mayrhofen af te reizen, dan kan dit op verschillende manieren. Je kunt met de auto naar Mayrhofen rijden via de A3, de afstand is ca. 950 km vanaf Utrecht. Toch liever met het vliegtuig? Het dichtstbijzijnde vliegveld is Innsbruck. Bij aankomst op het vliegveld is het nog ca. 1 - 1.5 uur rijden naar de bestemming. Het is ook mogelijk om met de trein te reizen. Stap in Nederland op en stap in Mayrhofen uit na verschillende overstappen.

Weer & sneeuw

Het gebied van Mayrhofen is vrij sneeuwzeker doordat het grootste deel boven de 1.600 meter is gelegen. Bovendien zijn er bijna op iedere helling wel sneeuwkanonnen te vinden voor de wintersporters die de piste op duiken. Doordat het dorp zelf wat lager gelegen is (630 m), is hier niet altijd 100% sneeuwzekerheid.

Weerbericht | Sneeuwhoogte | Webcams | Snowalert

Accommodaties

In Mayrhofen is een groot aanbod aan accommodaties te vinden. Het dorp heeft de keuze uit hotels, appartementen, chalets en pensions in verschillende prijsklasses. Door de populariteit is het wel zo handig om je accommodatie tijdig te boeken!

Hotels | Chalets | Pensions | Appartementen | Reisorganisaties

8026 -  (5)
Dorpsaanzicht Mayrhofen (Foto: © TVB Mayrhofen, Becknaphoto)
Dorpsaanzicht Mayrhofen (Foto: © TVB Mayrhofen, Becknaphoto)
Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.