Skip to navigation Skip to main content

6x toffe skihelmen voor heren onder de €130,-

Waar je zo’n tien jaar geleden nog opviel als je een helm droeg op de piste, zijn de rollen nu volledig omgedraaid. Daarnaast is het ook gewoon gevaarlijk om zonder helm te skiën of snowboarden. Hoofdletsel is niet per se het meest voorkomende letsel bij wintersporters, maar de gevolgen van een val op je koppie zijn vaak heftig. Sneeuw is keihard en op een hersenschudding zit je tijdens je wintersportvakantie echt niet te wachten. Wij hebben daarom zes toffe skihelmen voor je op een rijtje gezet. Zo ga je met een veilig gevoel en met warme oren de piste op.

#1. Atomic Mentor

Deze mooie zwarte helm van Atomic is tijdloos en stoer. De helm is lichtgewicht, zodat je de 'm bijna niet voelt zitten. De binnenkant is verwijderbaar en kan daardoor gewassen worden. Dankzij de aanpasbare ventilatiegaten krijg je het niet al te warm als je druk aan het skiën bent. Met een speciale draaischijf kun je de binnenkant verstellen, om de helm passend te maken. De helm is verkrijgbaar in zwart en donkergrijs, maar zoals je op de foto kunt zien, is het verschil minimaal.

Atomic - €129,95

#2. Quicksilver Wildcat

Je doet er goed aan om een helm te kopen die voorzien is van de code CE EN 1077, want alleen dan weet je zeker dat de helm voldoet aan de minimum veiligheidseisen. Achterop deze lichtgewicht helm van Quicksilver zit een houder voor je skibril. Hij heeft een lekker zachte fleece voering en verwijderbare oorpads. Als je een skibril hebt: neem deze altijd mee als je op jacht gaat naar een nieuwe helm. Ook de allerbeste helm kan afschuwelijk knellen op je hoofd in combinatie met een skibril. Vind je de kleur niks? Dan zijn er nog zeven andere waar je uit kunt kiezen.

Quicksilver - €95,95

#3. Brunotti Havoli 4

Deze helm kies je natuurlijk vooral vanwege z’n looks. Vette kleurcombinatie en stoere accenten. Handig van deze Brunotti-helm is dat er een systeem in zit waarmee je de skihelm wat strakker of losser kunt zetten. Mocht een vriend/vriendin/familielid je helm een keer willen lenen dan is dat qua pasvorm in ieder geval geen probleem.

Ook goed om te weten: kijk van links naar rechts met de helm en controleer of je vrij zicht hebt. Zodra je zicht beperkt wordt, kun je beter op zoek gaan naar een andere. Warme oorpads zijn fijn, maar je moet met een helm op je koppie nog wel in staat zijn om iets te horen.

Brunotti - €99,95

#4. Julbo Norby

Deze helm is alleen online te verkrijgen, dus voordat je in de webshop op ’yes i do’ klikt, moet je je hoofdmaat weten. Wat betreft de specificaties hoef je niet te twijfelen. De oorpads zijn súperzacht en afneembaar. En dankzij de in omvang verstelbare liner, is de helm geschikt voor iedere vorm hoofd. Welke kleur vind jij het leukst?

Julbo Norby - €89,95

#5. K2 Phase Pro

Na iedere heftige val moet de helm eigenlijk vervangen worden. Het dempende materiaal in de helm is na een harde klap dusdanig beschadigd dat de helm je niet goed meer beschermt. Ook bij normaal gebruik moet je om de vijf jaar je helm vervangen. De dempingskracht van het materiaal wordt namelijk in de loop der tijd minder. Goed excuus om deze mooie helm in huis te halen. En als je nog niet overtuigd bent: de helm is verkrijgbaar in meerdere kleuren en beschikt over een geïntegreerd audiosysteem. Zo knal je de pistes af met je favoriete muziek op de achtergrond. Winning!

K2 - €99,95

#6. Head Vico

Doe het vooral rustig aan als je shopt voor een nieuwe helm. Je kunt het beste met een neutrale blik naar de helms kijken, in plaats van de focus te leggen op de kleuren en vernuftige technieken. Zit ’ie niet te los? De helm mag namelijk absoluut niet verschuiven op je hoofd. Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Deze helm van Head voldoet aan alle veiligheidskeurmerken en ziet er superstrak uit. En dankzij de verstelbare unit in de helm, moet ’ie haast wel als gegoten op je hoofd zitten.

Head - €89,95

Wellicht ben je hier ook in geïnteresseerd:

178 - Winter - Janinke

Over Janinke

Vanaf het eerste moment dat Janinke op een besneeuwde piste stond, wist ze meteen: dit is liefde. De vers geprepareerde sneeuw, de frisse berglucht en de gezelligheid. Janinke kan nooit lang zonder wintersport.