Skip to navigation Skip to main content

TOP skigebied Kitzbühel: 'the place to ski'

Wat Kitzbühel met name onderscheidt van andere skigebieden is het aantal dagen dat de pistes toegankelijk zijn: 180! Ja, je leest het goed, 6 maanden per jaar kun je skiën, snowboarden, sleeën en ravotten in de sneeuw in Kitzbühel. Het skigebied is het eerste niet-gletsjerskigebied in Oostenrijk dat open gaat. Zoals je begrijpt, is Kitzbühel erg sneeuwzeker. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van moderne technieken om de pistes te optimaliseren.


TOP Kitzbühel: facts & figures

Het skigebied van Kitzbühel ligt aan 2 kanten van het dorp. Aan de noordkant ligt het skigebied op de Kitzbüheler Horn. Hier vind je 8 liften, 17 km skipistes en 3 km aan ski routes. Aan de zuidkant van het dorp ligt het skigebied op de Hahnenkamm, vanwaar je de rest van het immense skigebied kunt bereiken. Want groot is het! In totaal is het skigebied van Kitzbühel 215 pistekilometer groot, met 101 km blauw, 61 km rood en 17 km zwart.

Prachtig uitzicht over het dorp Kitzbühel © Michale Werlberger

Wist je al dat?!

- Het skigebied precies op de grens van Tirol en het SalzburgerLand ligt?
- Er een prachtige piste voor de toerskiërs op de Bichlalm ligt?
- De sneeuw van afgelopen winter is bewaard in sneeuwdepots en dat deze sneeuw komend seizoen weer wordt gebruikt voor het optimaliseren van de pistes?
- Je afgelopen jaar in Kitzbühel wel 191 dagen kon skiën?
- Dankzij 31 supermoderne pistenbully’s en 28.000 pistepreparatie-uren de pistes er elke dag weer perfect bij liggen? - De langste afdaling 8,4 km lang is?

Hotspot Ehrenbach en meerdere bergstationen, waaronder Fleckalmbahn en Ochsalmbahn

De leukste activiteiten en events in Kitzbühel

- Op de Bichlalm zijn een nieuwe lift en piste aangelegd. Toerskiërs lopen vanaf het bergstation op de latten verder naar boven en skiërs kunnen gebruik maken van de ‘Schneekatze’. Vanaf december 2016 brengt deze pistenbully je nog hoger de berg op, waar je kunt genieten van verse poedersneeuw.
- Het event van het jaar is natuurlijk de Hahnenkammrennen, waarbij ’s werelds beste skiërs het tegen elkaar opnemen. De hoogtepunten zijn de Super-G, de slalom en natuurlijk de afdaling van de Streif. De Streif is volgens velen de moeilijkste skipiste van de wereld. De deelnemers knallen van deze piste met snelheden tot wel 140 km per uur!
- Nachtskiën op de Gaisberg! Elke donderdag en vrijdag kun je hier tussen 18.30 en 21.30 skiën op de verlichte piste.
- Kitzbüheler Advent: tussen 24 november en 25 december vind je in het centrum van Kitzbühel de mooiste kerstversiering en leukste kerststalletjes. Van glühwein en champagne tot gebak, gedroogde worst en kerstversiering, de gezelligheid van advent wil je niet missen.

De winterse sfeer in Kitzbühel © Markus Mitterer

Ga je mee naar TOP skigebied Kitzbühel?

Winter Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.