Skip to navigation Skip to main content

Sneeuwalarm! 40 cm sneeuw aan de zuidflank

Welkom winter! Ook vanmorgen werd men in de Alpen weer wakker met een paar centimeters verse sneeuw. De hoeveelheid stelt in de dalen niet al te veel voor, maar toch zorgt deze vroege winterinval voor kriebels onder de wintersporters. En er is nog beter nieuws! De komende dagen gaat er nog meer sneeuw vallen, met name aan de zuidflank. Tot zondag kan er lokaal ongeveer 40 centimeter sneeuw vallen in de skigebieden van Frankrijk, Zwitserland en Italië. De afgelopen tijd was vooral Oostenrijk aan de beurt, maar daar gaat de sneeuwval ditmaal aan voorbij.

Verse sneeuw voor de zuidflank

De meeste sneeuw wordt ten zuiden van de Walliser Alpen in Zwitserland, en rond de Mont Blanc in Frankrijk en Italië verwacht. Op de hoger gelegen flanken wordt gerekend op 20 tot 40 centimeter verse sneeuw. De sneeuwgrens ligt eerst nog rond de 1500 meter, maar stijgt later deze week naar rond de 2000 meter. Wanneer we nu naar de webcams kijken zien we dat het de afgelopen dagen ook flink heeft gesneeuwd. Niet normaal hoeveel sneeuw er bijvoorbeeld is gevallen op de Stubaier Gletscher!

Live vom Stubaier Gletscher!

Posted by Stubaier Gletscher on Mittwoch, 12. Oktober 2016

Sneeuwverwachting per dorp

Hieronder per dorp de verwachte hoeveelheid verse sneeuw voor de komende 5 dagen in het hoogste punt van het skigebied.

Perfect geprepareerde pistes op de Kitzsteinhorn

Kitzsteinhorn

Volop verse sneeuw in Lech am Arlberg

Lech am Arlberg

Het seizoen op de Kaunertaler Gletscher is begonnen

Kaunertaler Gletscher

In Obertauern heeft het tot in het dorp gesneeuwd

Obertauern

Ruim 25 cm verse sneeuw in Sölden

Sölden

De sneeuwgrens lag in Saalbach rond de 1000 meter

Saalbach

Het lijkt wel volop winter op de Zugspitze!

Zugspitze

Meer skigebieden openen hun pistes

Door de lage temperaturen en de verse sneeuw van afgelopen dagen hebben meer skigebieden hun pistes kunnen prepareren. Hierdoor staat komend weekend bijvoorbeeld de opening van de Dachstein Gletscher gepland. In Sölden zijn vanaf vrijdag ook de afdalingen op de Tiefenbachgletscher geopend. Inmiddels is al in meer dan 20 skigebieden het skiseizoen gestart.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.