Skip to navigation Skip to main content
7594 - 10 wintersportbestemmingen in Duitsland (1)

Steeds meer wintersporters kiezen voor een wintersport in Duitsland . Het prijsniveau is aantrekkelijk, het is minder ver rijden en vaak een stuk rustiger op de piste. Bovendien hebben veel Duitse skigebieden flink geïnvesteerd in kunstsneeuwinstallaties om de sneeuwzekerheid te verhogen. Wie de lagere bergen en een beperkter aanbod aan pistes voor lief neemt, vindt in Duitsland een groot aanbod van skigebieden. Ideaal voor een weekendje skiën of een wintersport met de familie. In dit weblog een overzicht van 10 kleine, maar ook grotere skigebieden, in Duitsland.

#1. Feldberg

Wel eens aan het Zwarte Woud gedacht voor een wintersport? De Feldberg (1493 m) is de hoogste berg van de omgeving en biedt goede wintersportmogelijkheden. Het skigebied draagt de naam van deze hoogste berg, maar eigenlijk ski je op twee andere bergen; de Seebuck en de Grafenmatt. De twee skigebieden zijn onderling verbonden door een brug over de autoweg.

#2. Oberstdorf

Oberstdorf ligt in de Beierse Allgäu en is een wintersportplaats met internationale allure. Na het skiën valt hier nog genoeg te beleven en kun je je overgeven aan de après-ski of genieten van wellness. De Nebelhorn is de huisberg van Oberstdorf en biedt onder meer een prachtige dalafdaling van 7,5 km. Op het hoogste punt (2224 m) heb je een waanzinnig uitzicht over maar liefst 400 bergtoppen.

7594 -  (3)

#3. Lenggries

Lenggries is een typisch Duits wintersportdorpje waar tradities nog altijd levendig worden gehouden. Het dorpje heeft een authentieke uitstraling, maar biedt alle voorzieningen waar je tijdens je wintersport naar op zoek bent. Het skigebied ligt op de flanken van de Brauneck (1556 m) en bestaat uit meer dan 30 kilometer aan pistes. In het weekend kan het hier nog wel eens druk zijn aangezien dit skigebied op slechts 50 kilometer van München ligt.

#4. Ofterschwang

Ofterschwang in Beieren ligt op een hoogte van 846 meter aan de voet van de Ofterschwanger Horn. Vanuit het dorp bereik je met de Weltcup Express het compacte skigebied. Voor deze naam is gekozen aangezien hier tot voor kort manches van de Wereldbeker skiën plaatsvonden. Het skigebied van Ofterschwang beschikt over een beperkt, maar veelzijdig pisteaanbod.

#5. Garmisch Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen is een van de bekendste wintersportplaatsen van Duitsland. De plaats is bekend vanwege het skispringen op Nieuwjaarsdag, maar heeft ook een prachtig skigebied. Direct boven het dorp ligt skigebied Garmisch Classic dat over meer dan 40 km aan piste beschikt. De pistes van de gletsjer op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, zijn ook nabij.

7594 -  (4)

#6. Balderschwang

Balderschwang in de Oberallgäu beschikt over 30 kilometer aan pistes en iedere wintersporter kan zich hier vermaken. Verwacht echter geen lange afdalingen, het hoogteverschil tussen top en dal bedraagt maximaal 456 meter. Sneeuwkanonnen zijn volop aanwezig en voor een dagkaart in Balderschwang betaal je slechts € 34,-.

#7. Winterberg

Nederlanders weten al jaren de weg naar Winterberg te vinden. Zodra de weersverwachting van Winterberg verse sneeuw opgeeft voor het Sauerland begint het altijd te kriebelen. Winterberg is immers maar een paar uurtjes rijden en beschikt over een leuk pisteaanbod. Ideaal voor een weekendje weg en beginners die nog moeten leren skiën. Winterberg biedt het échte wintersportgevoel vlakbij huis.

7594 -  (5)

#8. Großer Arber

De Großer Arber ligt in het Beierse Woud vlakbij de Tsjechische grens. Het skigebied beschikt over 15 km aan pistes en staat te boek als zeer familievriendelijk. Kids kunnen ongestoord leren skien in het ArBär land dat beschikt over vier lopende banden. Een skipas is op de Großer Arber nog altijd goed betaalbaar en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op het omringende landschap.

#9. Reit im Winkl

Reit im Winkl is voor Duitse begrippen behoorlijk sneeuwzeker. De pistes van de Winklmoosalm-Steinplatte reiken tot een hoogte van 1869 meter. Er is een heerlijk aanbod van blauwe en rode pistes, waar met name beginners en lichtgevorderden zich op thuis voelen. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals een festival met luchtballonnen en paardenraces op de sneeuw.

#10. Berchtesgadener Land

Alleen al voor de schoonheid van deze regio moet je naar het Berchtesgadener Land. Het pisteaanbod van ruim 30 kilometer is verdeeld over verschillende skigebiedjes. Wie houdt van langlaufen en winterwandelen zit hier ook goed. Wie tijdens z’n wintersport een echte adrenalinekick wil ervaren kan in Schönau am Königssee een afdaling maken in een bobslee.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.