Skip to navigation Skip to main content

Serfaus: wintersportmekka voor groot en klein

Serfaus: wintersportmekka voor groot en klein

Serfaus is een klinkende naam in wintersportland. Het is de grootste en meest levendige plaats van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Serfaus staat bekend als kindvriendelijk dorp, mede doordat het autovrij is en geweldige faciliteiten voor kids heeft. Maar dit moderne en sfeervolle skidorp heeft meer te bieden: een groot en uitdagend skigebied met super uitzichten, snelle liften, spectaculaire attracties en een gezellige après-ski. Snowplaza bezocht Serfaus en bekeek het met eigen ogen. En ja, we zijn onder de indruk. Serfaus-Fiss-Ladis behoort zonder twijfel tot de topgebieden in de Alpen.

Je auto heeft ook vakantie

Ga je met de auto naar Serfaus, dan moet je bij de ’ingang’ van het dorp aangeven waar je gaat logeren. Vervolgens krijg je een kaart waarmee je naar je accommodatie kunt rijden. Hierna moet je de auto de rest van de vakantie laten staan, omdat Serfaus autovrij is. Je ziet wel veel geparkeerde auto’s (soms rijen dik bij de hotels), maar op straat is het lekker rustig qua autoverkeer en dat is wel erg prettig! Serfaus is het enige wintersportdorp met een ondergrondse metro, met de Dorfbahn kun je je supersnel en gemakkelijk verplaatsen naar het centrum en de skiliften.

9 tips voor een heerlijke ski-break in Serfaus >

Gezelligheid na het skiën

Ondanks dat Serfaus het grootste dorp is van de regio Serfaus-Fiss-Ladis, heeft het z’n Oostenrijkse karakter behouden. De chaletachtige bebouwing op een berghelling geeft het geheel een sfeervolle uitstraling. Er is voldoende keuze aan accommodaties, van appartementen tot luxe hotels. Bij de dalstations van de liften is het altijd een gezellige drukte. Je vindt hier leuke terrassen , bars en winkels. Na het skiën is het leuk om hier te blijven hangen voor een drankje of even gezellig te winkelen. Wil je echt vol genieten van de après-ski in Serfaus, dan moet je bij de Pastchi zijn. Zit je liever tussen de landgenoten, kies dan voor George.

Horeca hoppen in Serfaus >

Ski till you drop

En dan het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis, deze behoort zonder twijfel tot de top van de Alpen. Met meer dan 200 km aan pistes hoef je je geen moment te vervelen. Voor liefhebbers van diepzwarte pistes en skiroutes is er genoeg te doen. Vanaf Lazid leiden enkele steile pistes die je wel even laten slikken voor je de eerste bocht neemt. Het mooiste punt van het skigebied is ongetwijfeld de Masnerkopf (2828 meter) met zijn waanzinnig mooie uitzicht en heerlijke pistes. Ook voor beginners zijn er fijne brede en glooiende afdalingen, echter het hele skigebied doorkruisen is voor hen nog niet mogelijk.

Ski till you drop

Culinaire hoogstandjes

De berghutten zijn net als het skigebied over het algemeen groot en dat vonden wij nog wel eens jammer. Toch stralen veel van deze hutten wel echt de knusse Oostenrijkse sfeer uit. Er is gebruik gemaakt van veel hout en ze serveren de gerechten die je graag eet tijdens je wintersport: Schnitzel, Kaiserschmarrn en Apfelstrudel. Maar voor echte lekkerbekken zij er ook culinaire hoogstandjes te vinden op de meeste menukaarten. Wij waren erg onder de indruk van de nieuwe Seealm en de Zirbenhütte. Wil je echt iets speciaals ga dan eten in het kleinste restaurant van het skigebied: Crystal Cube. Hier geniet je met maximaal 8 personen van de meest bijzondere gerechten en het 360 graden uitzicht op 2600 meter.

Seealm

Je kinderen willen nooit meer ergens anders skiën

Hoewel Oostenrijkers over het algemeen de faciliteiten voor kinderen tip top in orde hebben, gooien ze hier in Serfaus-Fiss-Ladis nog een schepje bovenop. Wij hebben al veel kinderlanden in skigebieden bekeken, maar in het Kinderland van Serfaus – de Kinderschneealm – wensten we écht dat we nog kleuters waren. Wat is het hier gaaf! En groot! Er zijn zoveel leuke attracties en lieve skileraren: als je kind hier eenmaal geweest is, wil hij of zij nooit meer ergens anders skiën. Met de hele familie van de berenpiste of over de Murmlitrail. Het is zelfs voor volwassenen leuk… 8 redenen waarom je met de kinderen naar Serfaus-Fiss-Ladis moet >

Kinderschneealm

Conclusie: Serfaus is een top bestemming met dito skigebied. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan, maar dat is wel te begrijpen…wij zijn fan!

Meer weblogs over Serfaus-Fiss-Ladis:

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.