Skip to navigation Skip to main content

Davos: 5 tips voor je wintersport (video)

Davos is één van de bekendste Zwitserse wintersportplaatsen en heeft een lange wintersportgeschiedenis. Al in 1934 werd hier de allereerste sleeplift ter wereld gebouwd. Inmiddels is Davos uitgegroeid tot een echte 'wintersportstad' met dito faciliteiten. De 6 verschillende skigebieden hebben allemaal hun eigen karakter en bieden ruim 300 km aan pistes. In het levendige centrum zijn veel winkels, restaurants en bars. In deze video nemen we je mee naar Davos en geven je 5 tips voor jouw wintersport.

#1. Pisterestaurant: Jatzhütte

Het skigebied Jakobshorn is het meeste relaxte van Davos. Hier vind je een enorm freestylepark en zonnige terrassen om te chillen. Bij de Jatzhütte vind je ook deze sfeer: ligstoelen, palmbomen en een heuse jacuzzi. En oh ja, je kunt er ook heerlijke eten (van de grill)!

#2. Piste: rode nummer 4 in het skigebied Parsenn

Parsenn-Gotschna is het meest uitgebreide en sportiefste gebied van Davos. Onze favoriete afdaling is de rode nummer 4 vanaf de Weissfluhjoch. Door de hoogte, en de ligging van de piste, is de sneeuw er vaak erg goed. De snelle stoeltjeslift brengt je rap weer naar boven, zodat je nog een keer van de rode 4 kunt knallen. En nog een keer...

#3. Bijzonder: skiën tijdens zonsopkomst

Een paar keer week kun je 's ochtends, voor de officiële openingstijden van de lift, in Parsenn-Gotschna omhoog met een klein groepje. Eenmaal boven kun je genieten van een geweldige zonsopkomst en een uurtje 'privé-pistes'. Vooraf aanmelden hiervoor is verplicht. Lees hier ons blog over skiën tijdens zonsopkomst in Davos >

Bijzonder: skiën tijdens zonsopkomst

Alleen op de piste als de zon op komt...

#4. Après-ski: bij het dalstation van Parsenn

Davos heeft après-ski liefhebbers genoeg te bieden. Direct na het sluiten van de liften is het vaak gezellig bij hotel Parsenn en hotel Seehof. Wil je 's avonds nog uitgaan, dan is de Ex-Bar een aanrader.

#5. Restaurant: Kirchner Stübli

De keuze aan restaurants is enorm in Davos. Wij vonden de Kirchner Stübli erg knus en gezellig. Hier kun je terecht voor typische Zwitserse specialiteiten, zoals kaasfondue en raclette. Je vindt het restaurant in het centrum aan de hoofdstraat.

Jatzhütte

Een relaxte sfeer bij de Jatzhütte op de Jakobshorn

Heb jij nog tips voor een wintersport in Davos? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.