Skip to navigation Skip to main content

Webcams: nog altijd volop sneeuw!

7264 - Webcams: nog altijd volop sneeuw! (1)

Onlangs was ik in de bergen en het viel mij op hoe ontzettend veel sneeuw er nog altijd op de toppen lag. In april is er nog zeer veel sneeuw gevallen, waardoor de hoogste webcams in de Alpen nog altijd wit kleuren. Met het zomerseizoen in aantocht zal niet iedereen blij zijn met deze ontwikkeling. Sommige wandel- en fietsroutes liggen nog bedolven onder de sneeuw en zijn onbegaanbaar. Ook de komende dagen is het nog niet echt zomers in de Alpen. Er valt de nodige neerslag en de zon laat zich niet al te veel zien.

Ga jij deze zomer nog naar de bergen?

Zelf ben ik een fervent wielrenner en binnen een aantal weken vertrek ik voor een weekje fietsen rond L'Alpe d'Huez. Op de Col du Galibier (2645 meter), die gelukkig gewoon is geopend, zullen nog grote sneeuwmuren liggen. Toch hoop ik dat de weersverwachtingen snel veranderen zodat iedereen stabiel en goed weer heeft tijdens de zomervakantie in de bergen. Dat is wel zo fijn tijdens het wandelen, mountainbiken of andere bergactiviteiten. Meer informatie over een zomervakantie in de bergen vind je op Indebergen.

Wintersport 2017: de beste tips voor het plannen van je skivakantie >

Santa Caterina Valfurva (Bormio & Santa Caterina)

Marmolada (3342 m)

Sölden, Schwarze Schneid (3000 m)

Ischgl

Der Dachstein (2700 m)

Großglockner Hochalpenstraße

Saas-Fee, Mittelallalin

Jungfraujoch

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.