Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: verse sneeuw in de Alpen

De kalender geeft het einde van het seizoen aan, maar in de Alpen is de zomer nog niet in zicht. Zowel vandaag, als in het weekend, valt er weer een pak sneeuw. Aanvankelijk boven de 1500 tot 1800 meter, maar op zaterdag kan de sneeuwgrens zelfs weer dalen tot onder de 1000 meter. Dit betekent dat de dalen weer (tijdelijk) wit worden! Vandaag kan er op de hoge pistes in Oostenrijk 20 tot 30 cm sneeuw vallen. Goed nieuws dus voor wintersporters die de komende dagen de ski's onder willen klikken. De situatie op de gletsjers zal ronduit winters zijn.

April doet wat ie wil

Dat we in april nog een flink pak sneeuw krijgen is niet heel ongewoon. In de Alpen is dit de maand van regen, sneeuw, zon en mist. April doet wat ie wil dus. Vandaag is het nog even genieten van de zon in Frankrijk, Zwitserland en Italië. In Oostenrijk wordt flink wat regen en sneeuw verwacht. Bekijk nu het videoweerbericht voor alle informatie.




Hoeveel sneeuw ligt er? Bekijk hier de
123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.