Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: voorjaarscondities in de Alpen

Gisteren hadden we een zonnig weerbeeld in de Alpen. Op sommige plaatsen kwamen wolkensluiers voor en in Oostenrijk kwam deels ook wat lagere bewolking voor. Het weerbeeld van vandaag is grotendeels hetzelfde. De luchtdruk is hoog waardoor het weer rustig is. Morgen komt er geleidelijk vanuit het westen meer bewolking en misschien dat er later op de dag in Frankrijk al wat sneeuw en regen gaat vallen. Die neerslag breidt zich zaterdag oostwaarts uit, zodat ook Oostenrijk er mee te maken krijgt. En mogelijk ook net aan het uiterste noorden van Italië.

Morgen neerslag in Frankrijk

Vandaag is van die neerslag nog geen enkele sprake. De zon schijnt uitbundig en hier en daar kunnen wat hoge wolkensluiers voorkomen. De temperaturen zijn vanzelfsprekend aan de hoge kant waardoor je het beste de hoogste pistes op kunt zoeken. In sommige dalen in Zwitserland ligt de temperatuur al boven de 15 graden. Ook richting het oosten blijft het zonnig en is het echt voorjaarsweer. Morgen lijkt dat weerbeeld langzaam te gaan veranderen. In Frankrijk toenemende kans op wat lichte neerslag wat in de dalen valt in de vorm van regen. Oostenrijk en Italië hebben hier voorlopig nog niet mee te maken.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>


122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.