Skip to navigation Skip to main content

Ischgl sluit het seizoen af met 'Thirty Seconds to Mars’

6393 - Ischgl sluit het seizoen af met 'Thirty Seconds to Mars’ (1)

Ischgl weet het wintersportseizoen altijd op spectaculaire wijze af te sluiten met een concert bovenop de 2300 meter hoge Idalp. Zojuist is bekend geworden welke internationale act dit seizoen het 'Top of the Mountain Concert' zal verzorgen. Op zaterdag 2 mei speelt de Amerikaanse rockband Thirty Seconds to Mars op dit grootse openluchtconcert middenin het skigebied. Het optreden is gratis toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een geldige skipas.

Internationale topartiesten

De alternatieve rockband Thirty Seconds to Mars uit Los Angeles, bestaat uit de broers Jared (Oscarwinnaar) en Shannon Leto en gitarist Tomo Miličević,. Zij treden in Ischgl in de voetsporen van topartiesten als Robbie Williams, Rihanna, Elton John, Katy Perry, Sting en Alicia Keys, die hun zijn voorgegaan op het inmiddels befaamde Top of the Mountain podium. Thirty Seconds to Mars speelt onder meer nummers van het laatste album ‘Love Lust Faith + Dreams’. Om 13.00 uur gaan de ski’s en snowboards van muziekfans aan de kant en maken plaats voor de opzwepende rocksound en hits als ‘City of Angels’.

Het podum bovenop de Idalp in Ischgl

Guinness Book of Records

Niet alleen voor het publiek, ook voor veel bands en artiesten is het optreden tijdens het Ischgl Top of the Mountain Concert, in de sneeuw op 2.300 meter hoogte, een unieke ervaring. Thirty Seconds to Mars heeft al de nodige bijzondere ‘mijlpalen’, zo is de band vermeld in het Guinness Book of Records met de langste concerttour van een rockband. In november ontving Thirty Seconds to Mars de derde MTV Europe Music Award for ‘Best Alternative’ act.

Sneeuwzeker Ischgl

Het skigebied van Ischgl, dat 238 km aan pistes telt is nog open tot en met zondag 3 mei. Aangezien 90% van de pistes boven de 2.000 eter ligt hoef je je hier over de sneeuw geen zorgen te maken. Zelfs de dalafdaling is vaak aan het einde van het seizoen nog geopend. Een prima bestemming dus voor een mooie afsluiting van het wintersportseizoen.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.