Skip to navigation Skip to main content

Livereport: Genieten in Val Gardena

6354 - Livereport: Genieten in Val Gardena (1)

Maart is wat mij betreft de fijnste maand voor een wintersport. Veel zon, milde temperaturen en lange dagen. De Duitsers hebben er zelfs een term voor: ‘Sonnenskilauf’. En dat is precies wat we op dit moment aan het doen zijn in het Italiaanse Val Gardena.

Eén van de mooiste skigebieden

Dat het populaire Val Gardena in de lijst van de Snowplaza Ski Safari staat is natuurlijk geen verrassing. Dit Zuid-Tiroolse dal is een zeer populaire bestemming onder Nederlanders. Skiën met uitzicht op de waanzinnig mooie Dolomieten, de mogelijkheid om lange dagtochten te maken en genieten van ‘La Dolce Vita’ in één van de vele berghutten, dat is wat deze bestemming zo fijn maakt. Voor mij persoonlijk is dit één van de mooiste skigebieden die ik ken. Vol enthousiasme reisden we afgelopen dinsdag verder van Kronplatz naar Wolkenstein.

Kunstsneeuw: beter bestand tegen zon en warmte

Ook Val Gardena moest het dit jaar niet van de natuursneeuw hebben. Terwijl er hier vorig jaar meters en meters sneeuw vielen, sneeuwde het dit seizoen slechts enkele dagen flink. Ondanks het gebrek aan natuursneeuw zijn de pistes - volgens Christina Demetz van Val Gardena Marketing - dit jaar in maart zelfs beter dan vorig jaar rond deze tijd. Hoe dit komt? “De kunstsneeuw waar je op dit moment op skiet, is veel beter bestand tegen zon en hogere temperaturen”, legt Christina uit. Ja, ja, mooie praatjes, dat willen we natuurlijk eerst zelf zien ;-)

Vooral de hoge pistes zijn super

Als we woensdagochtend in de Ciampinoi gondel omhoog zitten, spreken we een groepje Nederlandse wintersporters die hier al een paar dagen zijn. Deze trouwe Oostenrijkgangers zijn dit jaar voor het eerst in Val Gardena en zijn super enthousiast over de schitterende omgeving en de pistes. “Het was gisteren bloedheet en de pistes waren echt niet slecht. En die uitzichten, we moeten steeds stoppen om foto’s te maken!”, vertellen ze enthousiast. Als we de eerste paar afdalingen gemaakt hebben, kunnen we ook zelf niet anders concluderen dan dat het hier h-e-e-r-l-i-j-k skiën is. Vooral de hoge pistes zijn echt super. Op steile afdalingen vormen zich gedurende de dag de bekende buckels en pistes die vol in de zon liggen worden wat papperig. Maar al met al is het genieten met hoofdletters.

Val Gardena in maart in een absolute topper

Natuurlijk skiën we de afgelopen dagen de beroemde Sella Ronda, nemen een kijkje op de Seiser Alm, bezoeken de zonnige berghutten bij Seceda en nemen de langste dalafdaling van 10,5 km – La Longia – naar Ortisei. Een ding staat voor ons vast: Val Gardena is en blijft een absolute topper, zeker in de maand maart!

Binnenkort doen we op Snowplaza uitgebreid verslag van het skigebied Val Gardena en zullen we ook een video met tips publiceren.

Enthousiast geworden over Val Gardena? Klik hier voor de beste voorjaarsaanbiedingen vanaf € 104,-

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.